Ţara mică, partide multe

Moldova Ţara mică, partide multe

Ţara mică, partide multe

Mă uităm să văd dacă populaţia din Republica Moldova s-a mai “deşteptat de cap”, ori urmează cu sfinţenie toate greşelile făcute începând din 1989 şi până acum şi de românii din România ?!

Ieri au avut loc alegerile locale generale în Republică Moldova şi eram curios să văd cum au votat moldovenii …

Am rămas şocat de numărul mare de partide din Republica Moldova, semn că lupta pentru ciolan e mare şi la ei, toată lumea dă din coate şi ar vrea la putere, aşa că şi-au făcut partide … să fie … Iată şi lista cu partidele politice din Moldova, participante cu candidaţi la alegerile locale generale din Moldova:

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova
Partidul Liberal
Partidul Liberal Democrat din Moldova
Partidul Popular Creştin Democrat
Partidul Naţional Liberal
Mişcarea social-politică “Ravnopravie”
Partidul “Casa Noastră — Moldova”
Partidul “Patrioţii Moldovei”
Partidul Democrat din Moldova
Partidul Social Democrat
Partidul pentru Unirea Moldovei
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova
Blocul electoral “Forţa a treia”
Partidul Popular Democrat din Moldova
Partidul Legii şi Dreptăţii

Cum sa fie atatea partide, intr-o tara atat de mica si de saraca ?

Moldova Ţara mică, partide multe

Categorie articol [ Politica ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

7 comentarii la “Ţara mică, partide multe”

 • ... a scris la 6 iunie 2011, 10:39   [#1]

  Regiunea este relativ mica dar este un punct strategic important, din aceasta cauza interesele sunt foarte mari.

 • ... a scris la 6 iunie 2011, 14:30   [#2]

  Ciudat ca nu sunt si partide ale minoritatilor etnice! Cele mai multe au denumiri sociale, de aici cred ca se deduce cam ce sistem prefera moldovenii.

 • ... a scris la 6 iunie 2011, 22:10   [#3]

  Asa-zisa Republica Moldova este de fapt regiunea romaneasca Basarabia, furata de rusi in 1940, ca urmare a pactului dintre cei mai sangerosi dictatori din istorie, Stalin si Hitler. Asa cum tiganii nu au tara si nici Dumnezeu, tot astfel si unii dintre romani uita cine sunt de fapt locuitorii ’saraci’ din Moldova furata de rusi. Normal ca sunt saraci: cine sa-i ajute? Rusii care vor sa-i mentina in gulagul rusesc sau romanii care ofera ajutoare sociale tiganilor care nu muncesc dar nu misca un deget pentru romanii din Basarabia. Se pare ca Romania devine un Ferentari tot mai mare. Doar suntem un neam de cocalari si pitipoance?!

 • ... a scris la 7 iunie 2011, 1:46   [#4]

  Interesant este faptul ca, desi Basarabia a fost “rupta” din “Romania Mare”, pare-se ca lor (moldovenilor) le place asa … Doar o foarte mica parte (nesemnificativa) a populatiei din Republica Moldova, ar vrea sa “renunte la independenta” …

 • ... a scris la 7 iunie 2011, 6:40   [#5]

  Ehei, săracu’Alecsandri ! Cum ne-a lăsat el nouă semn că ăsta e românu’, chiar şi moldovean fiind. Aţi citit sau aţi văzut “Sânziana şi Pepelea” ? Partidul pungocrat, partidul burtocrat, partidul prostocrat…

 • psr9000
  ... a scris la 7 iunie 2011, 6:47   [#6]

  Sa fim sinceri..! De multe ori, “istoria” ne-a pacalit. Ori am invatat noi gresit ceea ce ne-au spus comunistii, inainte de 89… Istoria are “dedesubturi” pe care nu le cunoastem si daca exista, nu exista interese in a se afla adevarul (…aici aplicindu-se perfect sintagma: “adevarul e relativ”). Mai mult decit atit, de cite ori am primit cite o palma a istoriei, cu greu am mai recuperat ceva si de obicei, cu varsare de singe… Mai avem teritorii nerecuperate, asupra carora nu mai emitem nici un fel de pretentii. Iar granitele… n-ar trebui sa ne “streseze” prea tare subiectul tinind cont ca se incearca o globalizare fortata, la care participam si noi fluturind steagurile UE cu zimbetul pe buze, fara sa vedem ca de fapt sintem “lacheii” noii ordini mondiale…
  On-topic: Am fost o singura data in R .Moldova, SI, INTR-ADEVAR, SINT OSTILI fata de Romania..! Nu mai vreau sa merg niciodata acolo..! In final, partide pot fi “pe metru patrat” atita timp cit exista fraieri care sa le voteze..!

 • ... a scris la 7 iunie 2011, 15:51   [#7]

  Pai, nu ‘renunta la independenta’ deoarece 50 de ani li s-a spalat creiere, iar Ilici i-a lasat de izbeliste in anii ‘90, atunci cand a incheiat tratatul de prietenie cu URSS. La aceasta se poate adauga santajul permanent al rusilor cu gazul, plus influenta minima a Romaniei in plan extern, datorita imaginii de cacao pe care ne-o fac, printre altii, tiganii si coruptia. Cand Romania va fi o ‘Germanie Federala’ si basarabeni vor dori ’sa renunte la independenta’.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?