Țara lui Papură Vodă

Andrei Placinta Țara lui Papură Vodă

La câte, aproape zilnic, vezi, auzi, afli sau citești, pe bună dreptate îți vine să te-ntrebi: oare ce se întâmplă în țara asta, a cui țară e?!
Răspunsul, după părerea mea, este cam greu de găsit într-un amalgam de ilegalități flagrante, nedreptăți și multe alte asemenea “minunății” ce se petrec sub ochii noștri, ai tuturor. Zeci sau poate sute de violuri, crime, tâlharii, accidente rutiere de tot felul, demonstrații de… “virtuozitate” oferite în plină stradă de cei ce se cred “ași ai volanului” și soldate cu morți și răniți, condiții sub orice critică în spitale, policlinici și-n mijloacele de transport, cozi și replici bădărănești ale multor funcționari de la fel de fel de ghișee publice, etc, etc…
Așadar, motive firești de întristare, de mâhnire și revolta pentru orice trăitor de rând din România de azi!

Cum poți să fii indiferent când, de exemplu, afli că într-un sat din jud.Constanța se fură mai ceva ca-n codru! Ziua, dar mai ales noaptea, dispar brutal din curțile cetățenilor cinstiți, animale, autoturisme, tractoare, ba chiar și cămări întregi cu grâne și alimente, fără ca poliția să intervină?! Orice reclamație, chiar și cele cu numele tâlharilor, rămâne nerezolvată!
Păziți-vă voi de hoți, că noi n-avem personal suficient” – iată răspunsul oferit de cei plătiți din banii statului, tocmai pentru a asigura liniștea și ordinea publică!!!

Într-o altă zonă a țării, la Drobeta Turnu Severin, în urmă cu ceva timp, un individ, Marian Burducea, a desfigurat în bătaie o tânără cu care, chipurile, era… prieten! De frica acestuia, după însănătoșire, victima a plecat în Italia.
Lăsat în libertate, acum, pe 3 Februarie a.c., Marian l-a lovit mortal pe polițistul local Constantin Barbu. “Un om bun cu un suflet imens” cum titrează ziarul Adevărul, din 16 Februarie a.c.

Din aceeași sursă mai aflăm că, de această dată în jud.Iași, un polițist a fost snopit în bătaie cu ranga de un derbedeu ce furase… un tractor! Mai marii de la Inspectoratul Județean de Poliție acuză un deficit de 15% în schema de personal. O fi, nu spunem “nu”, dar oare numai asta o fi cauza acestor sinistre întâmplări?!

Că nu-i tocmai așa, mergem la Craiova unde o beizadea, fiu de judecătoare(!?), a înjunghiat, tam-nesam, un tânăr în plină stradă! “Prințișorul”, Andrei Lazăr, departe de a fi … cheie de biserică, este cunoscut că foarte violent, fapt ce i-a adus mai multe dosare penale, soldate însă doar cu o condamnare la închisoare cu suspendare!
Și tot în Bănie, un altul, celebrul Iustin Covei, tot fiu de judecător (se pare a fi o tradiție, acolo!) pur și simplu, face legea în acel oraș! Aflăm că, din 2004 și până-n 2008, individul a avut nu mai puțin de 10 dosare penale, însă de fiecare dată a scăpat liber ca pasărea cerului!

Cam la fel s-au petrecut lucrurile și cu copiii fostului prefect de Dolj, Costi Răducănoiu și Alin Răducănoiu, care ani întregi au băgat spaima în Craiova și nu numai, prin faptele lor de o periculozitate extremă! Beizadelele, ce-i drept, au cam încurcat-o un timp, fiind condamnați la 4 ani cu închisoare cu executare, dar Curtea de Apel le-a redus pedeapsa, beneficiind mai apoi de o grațiere!

Acestor nemaipomenite exemple de cam ce se-ntâmplă în România, li s-ar putea adăuga și multe, multe altele la fel de grave și reprobabile. Aflându-le tu, ca cetățean onest al acestei țări, rămâi MUT!
Și, firesc, te întrebi: suntem oare o țară de nebuni?!

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

O tara de nebuni de Mihaita Macoveanu Țara lui Papură Vodă

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , marți, 15 martie 2016 in categoria Guest Post, Legislaţie, Politica, Social, Vocea poporului. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

2 comentarii la subiectul “Țara lui Papură Vodă”

  1. Dan

    Pe scurt: Republica Bananieră Rromânia. Și cu asta am zis tot …

  2. Severus

    DNA sa se bage in ei, sa fie pedepsiti si ei si cei care inchid ochii si denatureaza justitia.
    Politistii de multe ori sunt fricosi, de aia se intampla tot felul de chestii pe sub nasul lor, sau pur si simplu sunt corupti.

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !www.suplimente-culturism.ro