Ţara-i tot în noroaie, doamna Dăncilă!

Romania sate in noroi drumuri tara PSD Ţara i tot în noroaie, doamna Dăncilă!

Zilele trecute colegul Dan a scris și ilustrat în articolul său și câteva aliniate (pasaje) din spusele d-nei Viorica Dăncilă, la o întâlnire cu primarii din teritoriu, în care domnia sa se lăuda că, “noi pesediștii (…) Am scos țara din noroaie“! A omis însă să adauge că… a uitat mai ales copiii prin acele noroaie!

Cum e posibil așa ceva oameni buni, mă-ntreb? Iată că e! O spune realitatea și tot ce se mai vede. Așa arată acum (și de mai multă vreme) și drumul spre școală pentru 20 de elevi din satul vasluian Rapsa, cei care au tot spus și spun mereu:
Mergem foarte greu. Nu mergem câteodata la școală pentru că drumul este greu de traversat.
Este foarte greu drumul. Ar fi bine să fie stradă. Dacă s-ar putea, am vrea să plecăm din glodul asta undeva unde să avem stradă…

Dar, neputincioși, oamenii trăiesc acest coșmar de ani de zile, timp în care nimeni nu a luat nicio măsură. Cel mai grav este că drumul plin de noroaie se dovedește de netrecut chiar și cu mașina! Acesta este unul dintre multele contraste care vorbesc despre România de azi. O nouă și elocventă reconfirmare că România este înca la granița dintre Apus și Orient, cum spunea într-un articol postat pe net, și dl. Nicolae Naumof. Ce se poate deduce din această poziție este că între autonomie și obediență, românul ar trebui să o aleagă pe a două. Nu de alta, dar “așa ne-a așezat Dumnezeu pe harta Europei.” (l-am citat tot pe N.N. ). Să nu uităm totuși, ieșirile sistematice din ultima perioada conform cărora multinaționalele și Bruxelles-ul alterează starea firească, națională, a societății românesti. Iar dacă asculți „strada” și „vecinătatea”, lesne ai putea fi de acord cu “formatorii de opinie” (incudeti aici tv-urile Antena 3, România tv și altele specializate în “știri bombă”), cu cei ce mereu văd “dușmanul”, numai în Occident, acolo, la capitaliști! La cei ce “vor să ne fure țara“! .

Realitatea este că o bună parte a acestui popor trăiește în linie cu cei sus amintiți. Este realitatea asistatilor sociali și a alinierii la “așa zice/face lumea” care primează în detrimentul convingerilor și aspirațiilor personale. Este realitatea cumetriei generalizate din relațiile sociale, de muncă, sau de afaceri. Este realitatea lui „nea Cutare”, a lu’ “cum o vrea Dumnezeu“, a lui “merge și-așa“. Este, într-adevăr, o realitate tipic răsăriteană. În multe zone rurale, în care se zvonește că am scăpat de noroaie, găsim o realitate pe alocuri medievală apropo de ceea ce înseamna accesul la elementele de baza ale unui trăi decent, specifice secolului XXI: asfalt, educație, servicii medicale, salubritate, condiții sanitare minime – WC-ul din fundul curții etc. Sunt imagini pe care nici noroaile nu le pot masca, sunt valabile, în bună parte, și pentru viata urbană. De ce români fără proptele dar și cu șanse reduse de afirmare în țara lor (răsăriteană) aleg, invariabil, drumul spre Apus? Oameni din toate categoriile sociale, din toate provinciile acestei țării și indiferent de nivelul de educație. Un segment care nu împartaseste doar reperele occidentale, cum eronat și tendențios s-a tot spus, ci care a descoperit beneficiile diversității culturale. E acea parte a populației care prețuiește democrația adevărată (nu partinică!) și care consideră că libertatea este cel mai de preț dar oferit omului. Sunt românii care cred în accesul echitabil la oportunități și care cultivă ideile de performanță, muncă și justiție.

Slugile și oportuniștii, milogii și afaceriștii – ăștia sunt cei care au decis că “Românul de azi, iobagul de ieri.” Singura diferența este, zic eu (și nu numai) că românul de azi are telefon și televizor, are și net, în rest mentalitatea de iobag nu s-a schimbat. O confirmă și faptul că acum trebuie să pupe mana oricărui “ajuns” și pan’ la jupânului Dragnea, iar d-na Viorica Dăncilă încearca și ea, atât cât poate, să-și mai rezolve din problemele psihologice generate de complexele de inferioritate acceptând ca diverși amarasteni să-i pupe și ei mânuta! Poate că astfel mai uită și domnia sa de momentul extrem de jenant petrecut la recentul congres al socialiștilor europeni. Frans Timmermans i-a ignorat prezența și a evitat s-o îmbratiseze! Dealtfel, un filmuleț postat pe contul oficial de Twitter al Partidului Socialiștilor Europeni arată cum d-na Dăncilă a fost “pasată” de Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene și unul dintre cei mai importanți lideri ai socialiștilor europeni. Și tot acolo, dl. Timmermans a prezentat sâmbata, 23 februarie, un discurs de la tribuna congresului în cadrul căruia, printre altele, l-a avertizat pe liderul PSD Liviu Dragnea că aripa socialistă din România riscă să fie exclusă din grup dacă va continua să nu respecte valorile fundamentale ale mișcării. Nerespectarea acestor valori o poate confirma orice trăitor, de bună credință, al acestor meleaguri străbune. Cu sau fără să vrea, oricine poate constata că de când sunt la putere “aleșii națiunii”, mai peste tot domnește dezordinea. O dezordine alarmantă, asezonată cu promisiuni și vorbe goale, cu dezbinare, corupție și ignorare a tot ce ar trebui să fie lege. E suficient să reamintim în primul rând de ignorarea cvazi totală a principiilor de baza ale unui stat de drept, acolo unde separarea puterilor este sfânta, nimeni nu o poate încalca sau fragmenta după bunul plac. Pe când la noi, e vraiște! Politicul face și desface totul, inclusiv în justiția pe care, de la venirea la putere, PSD-ul încearcă pe toate căile s-o lege la ochii! Să-i dicteze ce și cum să procedeze pentru ca pentru ei, să fie totul ok! Că, practic, DNA-ul se pare că nici nu mai funcționează (cum ar trebui), că magistrații protestează iar poporul tot oftează, n-are importantă! Ce va mai fi ?! Greu de spus (și presupus). Oare? Da, asta-i sigur: vom continua să mergem prin noroaie! Morale și materiale!…

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

3 comentarii la “Ţara-i tot în noroaie, doamna Dăncilă!”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 6 martie 2019, 19:36   [#1]

  Nu e vraiște la noi, Marc, ci doar „bună rânduială”! O „democrație á la PSD” în care doar unii cetățeni au dreptul să facă ce vor fiindcă au fost aleși, cică, de popor…

  Scoate-mi-aș lupa din șliț dacă asta e „democrație”! Dumnezeule, cu ce am păcătuit de suntem „reprezentați” de acești indivizi?

 • marc
  ... a scris la 6 martie 2019, 20:36   [#2]

  Asta ma-ntreb si eu!?…

 • ... a scris la 6 martie 2019, 23:35   [#3]

  Tare presimt că în curând se sparge buboiul… și iese puroiul.

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »