Tableta Samsung Galaxy Tab 4, T235 (7 inch)

Tableta Samsung Galaxy Tab 4 T235 7inch Tableta Samsung Galaxy Tab 4, T235 (7 inch)

Tableta Samsung Galaxy Tab 4 T235 (7 inch)

În urmă cu ceva vreme mi-am cumpărat o tabletă însă până acum n-am avut timp să-i fac un review. Niciodată însă nu e prea târziu, iar cei care sunt interesaţi de o astfel de tableta, probabil vor găsi informaţii utile în acest articol.

Este vorba despre o tabletă Samsung Galaxy Tab 4 T235 cu procesor Quad-Core la 1.4 GHz, ecran de 7 inch, 1.5GB memorie RAM, 8GB spaţiu de stocare, Wi-Fi, 4G, GPS, Bluetooth 4.0 şi sistem de operare Android 4.4.2 KitKat. Eu am ales varianta pe negru (Black), însă există şi varianta pe alb (White).
Informaţii despre preţul acestei tablete, găsiţi aici.
NOTĂ: Pe site o să găsiţi tableta ca fiind cu procesor de 1.2 GHz, în realitate însă, procesorul este de 1.4 GHz … probabil au greşit titlul şi specificaţiile când au pus produsul pe site.

Tableta Samsung Galaxy Tab 4 T235 7inch Tableta Samsung Galaxy Tab 4, T235 (7 inch)

De ce am ales Samsung Galaxy Tab 4, T235 şi nu o altă tableta pe 7 inch?
În primul rând pentru că este Samsung şi cel puţin din punct de vedere al implementărilor software, Samsung se situează deasupra unor branduri aşa zis “autohtone” cum ar fi Allview, Serioux, Eboda, etc.
Da, brandurile mai sus amintite sunt cu mult mai ieftine (unele chiar la jumătate de preţ) însă de cele mai multe ori lasă de dorit atât din punct de vedere software cât şi hardware.

Unde sunt de obicei probleme, atunci când comparaţi de exemplu un brand renumit (în acest caz o să iau ca exemplu Samsung) şi brandurile “autohtone” gen Eboda, Allview, Serioux?
- baterie: de cele mai multe ori, bateria într-o tabletă “autohtonă” tine cam jumătate comparativ cu o tabletă construită de un brand consacrat;
- ecran: pe o tabletă Eboda, Serioux, Allview, etc, veţi avea probleme cu utilizarea tabletei în lumina soarelui, firmele “autohtone” având display-uri mai slabe calitativ pentru a reduce costurile de producţie;
- construcţie/design: de cele mai multe ori, atât designul cât şi construcţia unei tablete “autohtone” vor fi sub cele ale unei tablete construite de un brand renumit;
- software: la implementarea software-ului este o diferenţiere destul de mare, brandurile renumite având la dispoziţie o “armată” de programatori/dezvoltatori software, sunt capabili să asigure inclusiv câteva update-uri ulterioare, comparativ cu brandurile autohtone care abia dacă sunt în stare să scoată prima versiune de software cât de cât acceptabilă;
- suport: începând de la suportul tehnic şi terminând cu drivere sau accesorii şi piese de schimb, întotdeauna o să prefer un brand mare.

Am menţionat în linii foarte mari, motivul pentru care am ales o tabletă Samsung şi nu o tabletă mai ieftină de la Eboda, Allview, Serioux, etc.

Tableta Samsung Galaxy Tab 4 T235 7inch Tableta Samsung Galaxy Tab 4, T235 (7 inch)

Tableta Samsung Galaxy Tab 4 T235 7inch Tableta Samsung Galaxy Tab 4, T235 (7 inch)

Tableta Samsung Galaxy Tab 4 T235 7inch Tableta Samsung Galaxy Tab 4, T235 (7 inch)

Şi totuşi, Samsung Galaxy Tab 4 T235 este o TABLETĂ IEFTINĂ, dacă e să comparăm cu alte tablete apropiate ca dotări hardware!
Cea mai mare diferenţă de preţ o constituie existenţa 3G-ului. Aceeaşi tabletă, cu aceleaşi specificaţii dar fără 3G, poate fi cu aproape 50% mai ieftină! Evident că şi cu aceea vă veţi putea conecta la internet fără probleme, însă numai prin Wi-Fi, nu şi prin 3G. Cum însă eu am un abonament cu trafic de internet 3G inclus, am preferat varianta cu 3G.

De ce am ales 7 inch?
Pentru că este cea mai bună dimensiune pe care să o poţi utiliza comod în orice situaţie. De exemplu, atunci când foloseşti tableta în maşină pe post de GPS, 7 inch este PERFECT, este suficient de mare încât să vadă până şi cei de pe bancheta din spate şi de asemenea este suficient de mică încât să nu ia prea mult din spaţiul vizual al şoferului.
De asemenea, tableta de 7 inch o port într-un buzunar lateral al borsetei, unde mai am chei, şerveţele, încărcătoare, cabluri, cartele de acces, documente, etc. O tabletă mai mare de 7 inch nu o să vă încapă în borsete sau genţi mai mici.

De ce am ales 1.5 GB RAM ?
Pentru că ţinând cont de modul de lucru al aplicaţiilor Android (virtualizare), 512 MB de memorie RAM este INACCEPTABIL în ziua de azi,… 1 GB RAM este prea puţin pentru Android, drept urmare dacă vrei să mai şi instalezi câteva aplicaţii pe tableta şi totuşi să funcţioneze decent, atunci ai nevoie de minim 1.5 GB RAM… Aşa că, 1.5 GB RAM este decent, este suficient pentru o utilizare “obişnuită”, plus instalate aplicaţiile preferate.
2 GB RAM era mai bine, dar tabletele cu 2 GB sunt mult mai scumpe.
3 GB RAM ar fi fost perfect, acelea însă sunt exagerat de scumpe, pentru că nu poţi cumpăra doar RAM-ul, tabletele în cauză vin şi cu alte dotări “de top” pe lângă cei 3 GB de RAM, fapt care duce automat la triplarea preţului unei tablete.

Bateria pe Samsung Galaxy Tab 4 T235 este foarte bună, chiar cu WiFi-ul sau cu 3G-ul pornit, greu reuşeşti să-i descarci bateria. E adevărat însă că am făcut şi câteva mici optimizări pentru a reduce consumul de energie, nu folosesc luminozitatea maximă la display (nici nu este cazul, display-ul fiind de foarte bună calitate, se vede fără probleme chiar şi în lumina zilei), opresc procesele din background, etc.
Carcasa tabletei este una de calitate, design frumos şi … foarte important, la Samsung Galaxy Tab 4 nu avem marginile acelea inutile din flancurile ecranului, cum există pe multe alte tablete şi care fac tableta să pară mult mai mare decât este ea în realitate (mă refer evident la diagonala ecranului).
Am şi “mod telefon“, deci pot folosi tableta şi pe post de telefon… nu orice tabletă are posibilitatea asta!
Mi-ar fi plăcut să am baterie detaşabilă, din păcate însă nu am aşa ceva, drept urmare dacă vă cumpăraţi această tabletă, pentru schimbarea bateriei va trebui să apelaţi la un service de telefoane/tablete.

În concluzie, dacă doriţi să vă cumpăraţi o tabletă de 7 inch care “să ştie” şi 3G, atunci vă recomand cu căldură acest Samsung Galaxy Tab 4 (T235), este alegerea perfectă. O tabletă ieftină (la ce ştie) şi bună, mult peste tabletele “autohtone” de la Eboda, Allview, Serioux, etc.

Samsung Galaxy Tab 4, T235 – SPECIFICAŢII TEHNICE

YgovBWr Tableta Samsung Galaxy Tab 4, T235 (7 inch)

LE (update): Și ca să răspund celui care a întrebat cum se poate activa HotSpot-ul WiFi pe tableta Samsung Galaxy Tab 4, T235, am să pun un screenshot cu setările pentru activarea HotSpot-ului.
Deci, mergeți la: Setări >> Conexiuni >> Tethering >> Mobile hotspot și activați opțiunea.

Activare HotSpot WiFi Tableta Galaxy Tab4 T235 Tableta Samsung Galaxy Tab 4, T235 (7 inch)

Categorie articol [ Diverse, Telefoane mobile ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

35 comentarii la “Tableta Samsung Galaxy Tab 4, T235 (7 inch)”

 • ... a scris la 24 septembrie 2014, 13:09   [#1]

  tot scumpă e dă-o naibii. era la cel.ro în ofertă la 399 lei. de la 1000 redus. cica s-au vandut ca painea calda.

 • ... a scris la 24 septembrie 2014, 14:35   [#2]

  Unde, unde? Dă link … Sincer, nu cred că exact acest model s-a vândut vreodată la preţul de 399 RON.

 • Jolinar
  ... a scris la 14 decembrie 2014, 18:29   [#3]

  Salut ! Ai încercat cumva opțiunea de mirroring sau Miracast sau Cast screen din Settings ? Poți verifica sau confirma ? Mulțumesc.

 • alex
  ... a scris la 25 decembrie 2014, 13:24   [#4]

  Am cumparat tableta de acest fel de curand si am pus-o la incarcat, cum era normal. Dupa un timp de vreo 3 ore am incercat sa o deschid dar, nimic! Ce pot sa fac?

 • Marius
  ... a scris la 19 ianuarie 2015, 9:06   [#5]

  Dan!
  Cu siguranta nu era modelul acesta. poate Tab 3 fara 3G.

 • ... a scris la 19 ianuarie 2015, 10:10   [#6]

  @Marius: -- Nici măcar aia fără 3G, că şi aia costă vreo 700 RON …

 • tudor mihai`
  ... a scris la 30 ianuarie 2015, 14:22   [#7]

  salutare baieti. eu am cumparat un tab 4 nou nout sigilat de la un prieten. insa merge foarte bine ruleaza excelent dar in plus de asta am o mare problema, nu mi se activeaza wifii. aveti cumva vreo idee care este motivul? deci nu o pot pornii pana nu fac conturile de activare. insa wirelessul e picat de tot. ce se intampla? :((

 • ... a scris la 30 ianuarie 2015, 14:55   [#8]

  Ai încercat pe mai multe routere? Pentru că, de multe ori problema poate fi de la routerul tău …

 • alex alex
  ... a scris la 2 februarie 2015, 20:17   [#9]

  Salutare…
  pana la urma are 4G si 1.4 GHz ca nu mai inteleg..
  in review apare numai 3G..
  :)

 • ionut
  ... a scris la 5 februarie 2015, 2:25   [#10]

  Imi place domnule Dan ca te dai destept tare dai lectii de gramatica dar nu esti in stare sa cauti o tableta pe net sub 900 ron.Voi asa sunteti ardelenii astia va stropiti pana va cacati pe voi .un pica modestie nu strica nimanui dar dupa postarile tale esti tare mandru de tine defapt prost intentionat ai fi bun de presedinte si tu.

  aici gasesti si 3G de care tot faci vorbire la pret mult sunt nivelul Trufiei tale
  :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing:

 • ... a scris la 5 februarie 2015, 11:00   [#11]

  @ionuţ, frustrarea ta este generată de faptul că într-un alt articol, am spus că există diferenţe între ardeleni şi sudişti/moldoveni.

  Iar ca să-ţi răspund la subiect, pe site-ul indicat de tine, tableta nu mai există pe stoc, vezi aici: http://goo.gl/FCQ9eN
  E greu să faci diferenţa între un T235 şi un alt model … aaaiii ?
  Pe urmă, articolul este scris la data de 23 septembrie 2014, dată la care situaţia de pe piaţă, aia era, adică nu găseai nicăieri tableta menţionată la preţ mai mic. Azi suntem în 5 februarie 2015, piaţa electronicelor şi în special a telefoanelor/tabletelor, este dinamică.

  Iar dacă tu nu faci diferenţa între un produs Samsung şi un produs nJoy sau Allview, ce să mai spun !?

 • Marian
  ... a scris la 16 februarie 2015, 12:42   [#12]

  Salut.
  Am cumparat aceasta tableta si nu reusesc sa pornesc datele mobile. Sunt activate dar tot nu am internet 3G. Am o cartela de la RDS/RCS. Aveti vreo idee? Ma gandesc sa trebuie sa setez ceva…….dar ce?

 • ... a scris la 16 februarie 2015, 13:59   [#13]

  @Marian: -- Da, trebuie să setezi APN-ul, vezi aici: http://dan-blog.ro...-internet-3g.html

 • Razvan
  ... a scris la 18 februarie 2015, 15:05   [#14]

  Spune-mi te rog ca memoria interna de 8gb nu e impartita ca la cele low-end. Adica app 1gb pe instalare aplicatii si restul o nou apartitie denumita nand-flash. :D

 • d@niel
  ... a scris la 3 martie 2015, 21:16   [#15]

  Salut am luat o tableta Samsung Galaxy tab 4 de 7″ si nu mi se aprind butoanele fizice cele 3 adica acel de home, de inapoi si celalalt. O rezolvare daca se poate. Tableta e noua.

 • caramidaru nicolae
  ... a scris la 10 martie 2015, 8:28   [#16]

  A m si eu o tableta samsung 235 si as dori sa instalez aplicatia radio fm,stie cineva daca se poate??

 • sabina
  ... a scris la 10 iunie 2015, 19:08   [#18]

  am inteles ca modelul de 7 inch se bocheaza si merge greu ? este adevarat?intre cel de 7 inch si cel de 8 inch care mi-l recomandati

 • ... a scris la 10 iunie 2015, 21:01   [#19]

  Nu se blochează dacă știi să-l utilizezi cum trebuie. Evident că procesorul are “doar” 1.2 GHz iar memoria RAM este de “numai” 1.5 GB, motiv pentru care trebuie să știi să-ți gestionezi aplicațiile și să nu instalezi toate bălăriile pe el. O tabletă optimizată, funcționează ok … La mine merge ok …

 • vali
  ... a scris la 18 iulie 2015, 10:21   [#20]

  am o tableta samsung s4 si mi apare o reclama pe ecran cu tableta cand o anchid se deschide singura cu reclama cum scap de ia

 • vali
  ... a scris la 18 iulie 2015, 10:22   [#21]

  scuze tab 4 t 235

 • Jolinar
  ... a scris la 25 iulie 2015, 2:10   [#22]

  Tableta de 8 inch are mai multe optiuni, printre care si Screen Mirroring ! Cea de 7 nu are ! S-ar putea sa ai nevoie la Screen Mirroring pentru fotografii, filme, muzica, chiar si filme de pe site-uri web in romaneste direct cu subtitrare ! Cea de 7 inch nu poate face Screen Mirroring sub nici un fel cu un Smart Tv, culmea, tot de la Samsung !

 • Daniel
  ... a scris la 13 octombrie 2015, 19:51   [#23]

  Am achiziționat un galaxy tab 4 (t230) model 7″, sincer e cam de “cacat” jocuri 3d sacadează foarte urat, cine nu crede, sa instaleze mortal kombat X și sa testeze ;) o fi ea frumoasa și arata bine dar e cam “wanna be” la performanțe.

 • Mioara
  ... a scris la 15 noiembrie 2015, 18:22   [#24]

  Am o astfel de tableta si s-a blocat. Nu reactioneaza niciun burton. Ecranul a ramas blocat si aprins. Se poate face ceva?

 • Alexandra
  ... a scris la 15 februarie 2016, 15:11   [#25]

  Salut. Cum pot șterge ferestrele goale pe care nu am icoane? Și unde adaug cartela SIM, am doar slot de card am un Tab4 ca în articol …

 • Adu
  ... a scris la 18 martie 2016, 14:23   [#26]

  Salut Adi. Am un tab4 Lte. T235. Este blocata orange. Cumpot sa o deblochez? Am rootat-o cu king root iar cu galaxsim unlock nu merge. Am incercat cu diferite room-ri stock. Acum am 5.1.1 Franta. Am icercat si cu unlock client dar nu-mi gaseste modelul. Ba mai mult nu mai pot activa lumina la tastele fizice, nu imi apare nimic in legatura cu asta in meniu si nici economisire energie cu e activata. Nici cu softuletul galaxy button lights nu vrea.
  Ceva idei sa le rezolv. Ms

 • ... a scris la 4 aprilie 2016, 0:34   [#27]

  Am blocat o microcartela in locul decla sim,..cum o scot !!!? Ms

 • Severus
  ... a scris la 4 aprilie 2016, 22:12   [#28]

  Cu un ac ai incercat? cartela unde ai blocat-o, cumva intr-un slot lateral ?
  Suna un pic ambiguu ,,microcartela in locul de la sim,, , sunt prea putine detalii ca sa te pot ajuta mai bine.

 • ... a scris la 12 aprilie 2016, 0:05   [#29]

  Salut am si io o problema, am intrat pe net si mi-a ramas blocata tableta si nici sa o inchid nu pot, zi-mi ce pot sa-i fac??

 • Adu
  ... a scris la 12 aprilie 2016, 7:26   [#30]

  Eu am reusit cu tastele power +down+ menu. Tine mult apasat pe ele si va intra in meniu.

 • ALexandra
  ... a scris la 19 aprilie 2016, 19:04   [#31]

  Salutare! ce parere aveti de tableta Asus z170c ? Multumesc anticipat

 • Alina
  ... a scris la 15 mai 2016, 11:33   [#32]

  Dar pe unde se poate baga cartela de sunat adică SIM?

 • gabi
  ... a scris la 29 octombrie 2016, 17:10   [#34]

  Salut Dan am tab4 si mi sa blocat ce sa fac :-?

Trackbacks

 1. Tabletă Samsung Galaxy TAB4, ieftină – PREŢ REDUS!
 2. TP-Link TL-WR702N, 150Mbps Wireless N Nano Router
 3. Android KitKat 4.4.2 – ştergere / dezactivare notificare “Actualizare software amânată”

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?