Suveranitate…

BrYTCjt Suveranitate...

Blocul „suveranist”

Motto: Măi fraților, nu-i caterincă:
De la vlădică la opincă
Să ne-adunăm cu mic cu mare
Să punem țara pe picioare…

„Domnul” George Simion și partidul său de AUR propune o analiză profundă a stării societății românești a prezentului în scopul identificării soluțiilor „serioase, durabile și eficiente” pentru redresarea României.

Soluția găsită este formarea unui „blog suveranist” în jurul AUR, o largă „coaliție națională” care să susțină un „proiect” de țară pe cel puțin 10 ani…

„Patrioți” din ăștia, suiți pe valul populismului rusesc, am mai avut o droaie (de-a lungul istoriei noastre milenare!). Am îmbătrânit asurziți de retorica antioccidentală și nici după trei decenii nu ne-am prins că suveranitatea nu poate exista dacă ești și mic și prost. Sau, mai bine zis, atunci când alegi (de bunăvoie și nesilit de nimeni!) să fii reprezentat de șmecheri și să-i mai și aplauzi fără crâcneală.

Să fim „suveraniști”, tovarăși! Mai dă-o-ncolo pe Europa asta, că de un secol ne tot „spoliază”. Ne-a închis fabricile și uzinele socialiste ca să ne dea acum miliarde de euro care se evaporă ca apa în deșert în buzunarele fără fund ale celor „coalizați” în numele binelui ipotetic al alegătorului mioritic.

Gata cu Ciucă și Ciolacu! George Simion (și „blocul lui suveranist”!) e soluția problemei…

Băga-mi-aș! Nici nu bănuiam ce simplă e rezolvarea!

Autor: Francisc întâiul într-o zi de luni dintr-o toamnă tristă – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Politica, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

14 comentarii la “Suveranitate…”

 • ... a scris la 16 septembrie 2022, 18:05   [#1]

  Las încă o dată documentarul cu “Prețul tăcerii” publicat mai devreme de către Francisc… ar trebui să-l vadă cât mai mulți români:

 • ... a scris la 16 septembrie 2022, 18:13   [#2]

  Să facă o “coaliție” de guvernare, “de uniune națională” cum s-a mai tot propus, ca să fure guverneze toți împreună, zic,… să nu rămână cumva nimeni “pe dinafară”…

 • EU, Civi Lezatu'
  ... a scris la 19 septembrie 2022, 3:35   [#3]

  Din catrenul dvs., domnule Francisc, aflu că societatea românească este deja structurată pe clase sociale și-ncerc să intuiesc care să fie criteriul de
  clasificare. În varianta USR-istă ar fi după obârșie, respectiv dacă te tragi din securiști sau fruntași ai vechiului regim ești “vlădică”, dacă nu te-ncadrezi la “opincă”. În varianta PNL-istă, în vârf ar fi îmbogățiții vremurilor recente, iar spre bază cei care trudesc pe unde-apucă împreună cu pensionarii de rând. Dac-o luăm după PSD-iști, vedem că aștia-s dispuși să meargă pe ambele variante. Pe de altă parte, e posibil ca stratificarea să fie după gradele “fraților” înregimentați în diverse “ordine”, pe scena politică tinându-se, în stagiuni succesive, reprezentații date de întreaga clasă politică cu o piesă unică, anume “democrația pentru toți”(sic!). Simion, împreună cu partidul său AUR, speră ca, prin “bâlciul”(sic!) pe care-l orchestrează, să compromită astfel “arta dramatică” la cel mai înalt nivel și pe cea mai întinsă arie. Mă-ntreb, dacă se merge pe ideea “afară (sau înăuntru, după caz) cu opincarii care clamează suveranitatea țării și care-s mulți”, atunci cine o să mai hrănească elitele? Asta-i tema istorică a societății omenești care a primit diferite soluții în decursul veacurilor, toate infirmate de filozofia ONațiunilorU, “statele suverane sunt națiuni”, și care dacă este infirmată înseamnă să fie reconsiderate cele desființate de aceasta ca fiind valabile. Că de-alde lorzi și pairi și-ar dori refacerea imperiilor, asta este de-nțeles, însă de ce unii de-aiurea, care de-abia-și duc traiul, și-ar dori “la stăpân”, asta mi-e imposibil s-o-nțeleg. Luminează-mă Doamne!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 19 septembrie 2022, 21:10   [#4]

  Din comentariul dumneavoastră, d-le Civi, înțeleg că abia acum ați aflat că o societate e structurată pe clase sociale și încercați să intuiți criteriile de apartenență la o clasă sau alta.

  Problema „rânduielii” în care trăim cu toții (după mintea mea cea înecată în valuri de bere!) este că prea mulți nu-și văd lungul nasului, băgându-l unde nu le fierbe oala. Și asta nu ar fi chiar atât de grav dacă nu și-ar băga și mâinile până la umăr în vistieria țării…

  „Lupta de clasă” e mai ascuțită ca niciodată, domnule Lezatu‘. „Clasa muncitoare” (opinca, adică!) de astăzi e împărțită în două: de-o parte sunt „opincarii” cu pile, care muncesc de se rup în funcții bine retribuite (sinecuriștii!), de cealaltă „ghinioniștii” exploatați fără milă de niște patroni „hrăpăreți”. Norocul tuturor este că în vremuri de restriște suntem guvernați de această coaliție social-democrat-liberală! Să ne fie de bine…

  Social-democrația e un succes indiscutabil, nu-i așa domnule EU? Până mai ieri propaganda oficială ne spunea să consumăm cât mai mult, căci numa’ așa crește economia. Azi discursul s-a schimbat radical: economisiți, că am ajuns la fundul sacului!

  Nu înțeleg ce-aveți cu USR-ul. Băieții ăștia de „obârșie securistă” (vorba dumneavoastră) au apucat să guverneze și ei câteva luni și au devenit instant țapii ispășitori pentru cele trei decenii „democratice”. Ce bine e că după Ponta și Dăncilă îl avem pe Ciucă! Urmează Ciolacu. Se pregătește George Simion…

  Închei cu alt catren:

  „Democrație” pentru toți

  De la opincă la vlădică
  E cale lungă, măi mămică!
  Nu poți să fii un „democrat”
  De nu știi ce-i ăla furat…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 19 septembrie 2022, 21:37   [#5]

  Mai scriu un catren și mă uit la repriza a doua dintre argeșeni și clujeni…

  Prețul tăcerii
  (sau conjugarea verbului a fura)

  Eu fur, tu furi, noi furăm
  Deci de ce să nu ne dăm
  Mâna ca-ntre niște frați
  Care zic că sunt curați?

 • EU, Civi Lezatu'
  ... a scris la 19 septembrie 2022, 22:23   [#6]

  Domnule Francisc, am recitit Constituția României, după ce v-am citit comentariul și nu, nu s-a schimbat nimic în privința egalității cetățenilor în fața legii, respectiv societatea românească nu este structurată pe clase sociale, sau cel puțin “nu încă”. Cu USR-ul, EU personal nu am nimic, ci doar remarcam că la vârful acestui partid sunt urmași de potentați ai regimului trecut, însă fără a lauda sau critica acest fapt! Cât despre “cât au guvernat băieții aștia” sunteți în eroare, dacă e s-avem în vedere Guvernul Cioloș (2015-2017) în care băieții au activat, chiar dacă nu sub sigla USR. Totuși, după atâtea experiențe de guvernări eșuate, nu văd de ce sunteți oripilat de varianta cu alde Simion. Ce rău ne-ar mai putea face? Să ne piardă speranța de a dansa vals vienez la frac, speranță pe care EU deja o văd ca fiind deșartă? Vorba aia: încercarea moarte n-are!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 19 septembrie 2022, 22:46   [#7]

  Puteți reciti de câte ori doriți Constituția României, domnule Civi. Nimeni nu vă împiedică…

  De ce credeți că sunt „oripilat” de varianta cu alde Simion? Băiatul ăsta e din popor și merită din plin să fie ales.Țara noastră nu a avut de multă vreme un candidat mai merituos ca George.

  Vorba aia: încercarea moarte n-are! Eu prefer neîncercarea…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 19 septembrie 2022, 23:06   [#8]

  Măi băieți cititori ai rândurilor mele,

  Mor când aud că patrioții precum Ciucă sunt indispensabili pentru devenirea noastră democratică. M-astup știind că tovarășului Ciolacu îi vine rândul la tăiatul cozonacului. Asta ne e soarta, prieteni…

  Unii mint de îngheață apele, alții fură fără să clipească și toți promit că viitorul e fără de cusur. Condiția necesară e să punem ștampila acolo unde trebuie.

  Să fim cetățeni responsabili, adică!

 • EU, Civi Lezatu'
  ... a scris la 20 septembrie 2022, 23:24   [#9]

  Nu știu unde ați auzit sau citit toate astea care vă provoacă indignare. Nimeni nu spune că alde Ciucă și Ciolacu sunt indispensabili și nici macar că ar fi o echipă bună, ci că e la fel de bună ca oricare alta. E-adevărat că atunci când nu ai nicio idee încotro s-o apuci, pe orice drum ai lua-o, e tot aia! De asemenea, nimeni nu promite că viitorul e fără cusur, ba din contra, toți la unison ne prezintă o perspectivă foarte întunecată a cărei ameliorare nu e-n puterea muritorilor, ceva de genul “schimbărilor climatice”. Chiar și în privința pandemiei sau a rușilor, ni se spune că de-acolo provin crizele, însă totodată ni se spune că nimic nu va mai fi ca înainte, subînțelegându-se că nici chiar și după înlăturarea cauzelor. Față de acestă priveliște sumbră, la a căre-i zugrăvire contribuie tot spectrul politic, stau și mă-ntreb oare de ce-ar mai merge lumea la urne? Ăsta să fie oare și scopul? Zic și EU, ce-ar fi s-o rechemăm la guvernare pe Dăncilă, care e indiscutabil că a guvernat mai bine decât alde Ciucă cu Ciolacu și nici nu mințea, și nici nu fura “de proastă ce era”(sic!)? Zic și EU!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 21 septembrie 2022, 12:01   [#10]

  Batem apa-n piuă, domnule Lezatu’. Dacă Ciucă și Ciolacu sunt „o echipă la fel de bună ca oricare alta” atunci ne răcim gura de pomană. Am ajuns unde-am ajuns după trei decenii în care am fost conduși doar de echipe „bune”. Nu mai pun la socoată cei 45 de ani de socialism victorios…

  Nici Dăncilă, nici Ciucă (nu mai zic de Ponta și toată seria de premieri pe care i-a avut țara!) nu „guvernează” nimic. Sunt doar niște marionete trase de sforile băieților cu ochi albaștri.

  Dumnezeu ne-a procopsit cu o liotă de „specialiști”. Nu poți ieși pe stradă fără să dai nas în nas cu unul dintre ei (eu sunt exemplul perfect, aici pe blog!). Iar noi (ah, cât de mult îmi place generalizarea!), în loc să dăm cu ei de pământ le aducem osanale.

  Spune-mi cu cine te însoțești ca să-ți spun cine ești! N-am zis-o eu, e o vorbă din popor…

  E clar că ne așteaptă un viitor de AUR, vorba poetului.

  Lozincă: să ne trăiască patrioții!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 21 septembrie 2022, 15:58   [#11]

  Surla și trâmbița sunt instrumentele în care suflăm de 32 de ani, convinși de propaganda regimului că-i bine că nu e mai rău. Ne certăm pe motiv că unora le place situația și altora nu…

  Măi băieți, cum naiba acceptăm ca trântorii să facă legea?

 • EU, Civi Lezatu'
  ... a scris la 21 septembrie 2022, 20:33   [#12]

  Domnule Francisc, am senzația că iar îmi atribuiți idei care nu-mi aparțin, cum ar fi că Ciucă și Ciolacu “sunt o echipă la fel de bună ca oricare alta”! Când am spus că “nimeni nu spune că alde Ciucă și Ciolacu sunt indispensabili și nici măcar că ar fi o echipă bună” se subînțelegea că nici măcar cei din partidele din coaliția de guvernare, aceștia rezumându-se la a spune doar “că-i la fel de bună (sau de rea) ca oricare alta”. Părerea mea am exprimat-o ulterior când am arătat că există o alternativă indiscutabil mai bună, care s-a dovedit în acest sens, astfel că nu aveați niciun motiv să mă suspectați că aș fi aplaudac al guvernării Ciucă -- Ciolacu! Nici faptul că apreciez guvernarea Dăncilă asta nu-nseamnă că sunt susținătorul PSD-ului, care de altfel a repudiat-o. În fine, dvs. considerați “patriotismul/patrioții” ca fiind dăunător(i) patriei(națiunii), pentru că le exprimați cu sens peiorativ, iar ăsta ar fi un non-sens? Închei fără lozinci!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 24 septembrie 2022, 3:00   [#13]

  E cam târzie ora pentru comentarii, dar nu mă pot abține, domnule Civi. Lămuriți-mă, că nu înțeleg: cum puteți aprecia guvernarea doamnei Dăncilă fără a susține partidul care propulsat-o în fruntea guvernului? Când a fost PSD în grațiile dumneavoastră: atunci când a uns-o premier sau atunci când a repudiat-o?

  Chiar credeți în „alternativa indiscutabil mai bună” (mă gândesc că la George Simion vă referiți)? Eu nu am uitat încă de un mare „patriot” (Dan Diaconescu se numea!) care promitea 20 de mii de euro fiecărui român întors în țară ca să pună umărul la reconstrucția patriei noastre.

  Partidul Poporului a fost votat atunci de vreo 15% dintre alegători. Ce s-a ales din acest „partid”? „Liderul” Dan (cel care „cumpăra” Oltchim-ul târând după el saci de bani) și-a terminat propaganda la răcoare. Retrospectiv gândind, ar fi cazul să pricepem că nu trebuie să mușcăm nada aruncată de pescuitorii din apele tulburi ale democrației noastre originale.

  Consider că despre „patriotismul” reprezentat de „patrioții” care populează scena politică actuală nu se poate vorbi altcumva decât în sens peiorativ. Dacă ascultăm cu mai multă atenție și răbdare discursurile rostite de „domniile” lor, vom înțelege cât suntem de creduli…

  Lozincă…

  Scriu, la oră târzie,
  O lozincă, ca să fie:
  De vrem să trăim cu toții
  Să trăiască patrioții!

 • EU, Civi Lezatu'
  ... a scris la 24 septembrie 2022, 23:51   [#14]

  Guvernarea Dăncilă este varianta mai bună, domnule Francisc, fapt confirmat de evaluările oficiale ceea ce-i dă caracterul de “indiscutabil”, deci la dânsa mă refeream. Apoi, dvs. îl acuzați pe Dan Diaconescu de fals patriotism pe baza faptului că a ajuns la pușcărie? Mă-ntreb ce criterii aveți în vedere și în privința lui George Simion să-l calificați drept “fals patriot”! “Despre patriotism” nu se poate vorbi cu sens peiorativ nicicum (Constituția României art. 54 alin. (1) “Fidelitatea faţă de ţară este sacră.”)! În fine, vă spulber unul dintre clișeele pe care vă-ntemeiați de regulă judecata, spunându-vă că EU nu am votat PSD-ul care “a uns-o pe d-na Dăncilă premier”, ceea ce nu mă-mpiedică să apreciez prestația dumneaei și a guvernului pe care l-a condus! Că “nu trebuie să-nghiți nada” e-o platitudine, domnule Francisc, pentru că nimeni nu gândește că-i nadă atunci când o-nghite! Veșnicii dezamăgiți o stiu foarte bine. Inimă bună!

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?