Surpriza surprizelor, din partea… edililor

Crăciunul poate să provoace un val de nostalgii în jurul nostru, al fiecăruia. Crăciunul poate fi (și este) o zi de sărbătoare sau de rugăciune, dar el va fi întotdeauna și o zi de aducere aminte în care ne gândim la tot ce am iubit vreodată. Inclusiv, surprizele! Cele plăcute, firește.
Dacă nu ai în suflet Crăciunul, degeaba îl cauți sub brad.” –spunea cândva, Roy L. Smith. Cred că aceasta se potrivește de minune și edililor din Tg. Neamț care, acum, în decembrie 2018, fie c-au uitat (de atâtea alte multiple “treburi… importante” dar veșnic amânate sau neterminate: alei centrale cu bălți, gropi și noroaie, borduri și lampione distruse sau furate, trotuare nedeszăpezite, zeci și zeci se cerșetori agresivi etc) și de Crăciun, fie că timpul nu le-a mai permis și, caatare s-au făcut că… plouă (!!) lăsând orașul TOTAL neîmpodobit sărbătorește (după datina străbună)! Nu e nimic mai trist pe lume decât să te trezești într-o dimineață de Crăciun și să constați că orașul tău nu mai este, ca altă dată, împodobit (una din fotografiile alăturate, cu localitatea luminată și împodobită corespunzător, confirmă afirmația).

Dumnealor au omis, probabil, și faptul că această sărbătoare (cea mai mare a creștinătății) este pentru totdeauna, nu doar pentru o zi. Ea este dragoste. Dorința de a trăi împreună, de a dărui. Toate nu sunt menite doar de pus deoparte ca niște clopoței, lumini și beteală argintie într-o oarecare uitată cutie pe un raft. În fond, binele pe care îl faci pentru alții (în cazul de față, pt cetățenii urbei) este binele pe care ți-l faci ție, autorității. Sau mai știi?!, poate că și-au făcut probleme că nu se găsește măcar un brad corespunzător pentru Crăciun, chiar – după cum se arată și în filmulețul de mai jos – pădurile ce nu sunt deloc departe, iar brazii (inclusiv cei de mult uscați, dar și… uitați!) pot fi văzuți chiar și-n… buricul Târgului!

lumini craciun sarbatoare oras strada parc Surpriza surprizelor, din partea... edililor

Le spun eu acum, să nu-și mai facă grijă în privința dimensiunii bradului. Pentru că oricât ar fi de mic, pentru copii (și nu numai) va fi mare! În acest an, edilii nu s-au concentrat nici măcar pe împodobirea principalelor străzi din centrul orașului. Doar pe ici, pe colo s-au agățat totuși (așa, de ochii lumii) câteva asa-zise ghirlande (pe care le puteți… admira și dv. în filmuletul amintit!) cu niște mai străvechi cerculețe luminate, cred, pe-nserate! Cândva, pe strada principala, erau montate ghirlande luminoase, corpuri de iluminat, iar pe fiecare stâlp, erau fel de fel de ornamente. Acum doar în Grădina publică, cvazi pustie, mai poți vedea o instalație reactualizată, provenită de prin anii trecuți! Atât!

Se invocă mereu, ca o principala cauza, lipsa de fonduri din buget! Da, așa o fi. Am aflat chiar (din surse neoficiale) că nici salariații Primăriei (cam mulți la număr!) nu și-au primit salariile! E regretabil, desigur. Dar întreb: pentru fel de fel de “Festivaluri”, bune și ele dar, unele, total populiste și neavenite, “mese rotunde”, zile ale Cetății, ale monumenelor și ale ‘n asemenea șușe populare, plus cele ale orașului și paradelor, zise folclorice, sunt fonduri?! Și apoi oare din impozitele pe care cetățenii le plătesc sau din amenzile diverselor cauze (unele pur și simplu inventate dar semnate, aprobate chiar de către dl primar!!) n-a mai rămas chiar nimic?! Nimic pentru acest Crăciun și final de an?!

Până la eventualele și așteptatele răspunsuri, adevărul… adevărat vi-l ofer tot eu: au rămas, dragii mei, cititori, comentatori și, hai să-i zic, concetățeni, au rămas SURPRIZELE (neplăcute) ale edilior, surprizele care nu numai că nu ne-au bucurat, dar ne-au și întristat acest sfârșit de an!…

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)


Categorie articol [ Diverse ]
Tagged with: [ , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?