Suntem de râsul lumii!

66734123 1445501792255842 6051937807184691200 n Suntem de râsul lumii!

Da, așa-m ajuns! Cele câteva exemple pe care vi le voi prezenta, în fapt citate (titluri) din presa scrisă, probabil că vor confirma întru-totul afirmația din generic…

Iată-le acum:

- “România, tara muncii ieftine, condamnată la sărăcie
- “Trăim un dezastru instituțional care ne distruge viețile și valorile” (n.n. – care încă mai sunt) .
- “României i-au emigrat creierile
- “Cum a ajuns România tara analfabeților funcționali
- “2020, an critic pentru școala românească: se anunță probleme multe și bani puțini
- “Rușii și românii, cei mai nemulțumiți europeni de traiul lor la 30 de ani de la căderea comunismului
- “Legea anti-bullyng (n.n. oare ne-am uitat și limba maternă?!) aduce școlile în fața instanței
- “Sănătatea, în prag de colaps
- “Dezertare în masă din echipa României de Fed Cup
- “Sportul românesc, o ia la vale și va dispărea

Am lăsat special la urma încă un titlu semnificativ, dintr-un domeniu în care, cică, suntem fruntași!:
- “Românii, cei mai credincioși din Europa

Exprimați-vă părerile și spuneți-ne ce este de făcut? Dacă se mai poate face ceva!! Eu sunt tare sceptic deocamdată. Nu știu când se vor schimba în bine toate aceste neajunsuri? Oamenii se tot schimba (chiar în exces), se aleg, se numesc sau se rotează, dar hibile rămân. Ba se și amplifică pe alocuri. Poate că, odată și odată soarele va apărea și-n curtea noastră! Când? Greu de știut!…

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

11 comentarii la “Suntem de râsul lumii!”

 • ... a scris la 28 ianuarie 2020, 16:41   [#1]

  @Marc (cu referire la prima imagine din articol), cruzii noștri dușmani sforăie ca-n reclama cu FNI-ul la ce soartă ne-am ales în 1989-1990.

  Apoi, eu trăiesc în bula aia în care se striga până mai ieri-alaltăieri “Vrem spitale, nu catedrale!” dar pentru că ne-au sărit toți românii adevărați în cap pe motiv de “Blasfemieeeee!!!!” am înțeles că asta-i țara și n-avem de ales. În fond, avem țara pe care o merităm.

  Mai e mult până departe…

  P.S.: Pentru ăștia mai tineri:

 • marc
  ... a scris la 28 ianuarie 2020, 18:01   [#2]

  Multumesc,Dane!Asa-i cum spui si…cum este!Tocmai de aceea suntem de rasul tuturor celor care nu numai promit si vorbesc,ci si fac,Si-au facut!…

 • ... a scris la 29 ianuarie 2020, 10:04   [#3]

  Romania a fost dintotdeauna de rasul lumii.

  “Toţi care fugeau din raiul comunist, de exemplu Nadia Comăneci, cea care a fugit în Occident în 1989, nu mai apăreau niciodată al televizor, la radio sau în programele şcolare, erau pur şi simplu şterşi din memoria colectivă a acelor vremi întunecate.”

  “Pentru a obţine un post de conducere în România comunistă, trebuia să ai “origini sănătoase”. Adică, de exemplu, să nu ai rude fugite în străinătate. In absenţa “originilor sănătoase”, puteai să fii Albert Einstein nu promovai în funcţii de conducere, ba mai mult, puteai rămâne fără serviciu, iar copiii tăi erau daţi afară din facultate.”

  Era o corupţie generalizată, în România dictatorului Ceauşescu, totul fiind dat “pe sub mână”. De exemplu, nu găseai cafea la vedere, dar dacă aveai nişte cunoştinţe puteai face rost de cafea. În fond, comunismul a fost o industrie a hoţiei şi corupţiei.

 • ... a scris la 30 ianuarie 2020, 20:19   [#4]

  Fiecare cu „bulele” lui, prietene Dan. Cei născuți în „focul revoluției” nu au de unde să știe că FNI-ul a „lucrat” pentru noi în timp ce dormeam cu sforăituri pe urechea stângă…

  Acum „sforăim” pe dreapta și visăm „democrație”. Nu mă pricep prea bine s-o spun, dar cred că a sosit vremea să ne deșteptăm (din somnul cel de moarte).

 • marc
  ... a scris la 31 ianuarie 2020, 6:12   [#5]

  Da,Francisc,dar ne spui si cum sa ne …desteptam?!In vorbe e usor de spus,toti se deșteaptă,insa-n fapte….

 • marc
  ... a scris la 31 ianuarie 2020, 8:09   [#6]

  De zeci de ani ne tot…desteptam,dar continuam sa promovam prostia!Atunci de ce sa ne miram ca suntem(si vom fi)de rasu’ lumii?!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 31 ianuarie 2020, 9:39   [#7]

  Ne „deșteptăm” doar în versurile imnului național, Marc, că în rest tot adormiți suntem.

  Domnul Caruntu are mare dreptate în ce spune. Eu aș adăuga la zisele dumnealui doar o constatare: lucrurile s-au schimbat de-atunci. Acum e și mai rău…

  Atunci se dădeau „pe sub mână” alimente, acum se dă sinecuri și contracte grase din banii munciți de prostimea (în sensul de mulțime) votantă.

 • ... a scris la 1 februarie 2020, 18:32   [#8]

  Brexit-ul și brutăria din Ditrău…

  Unii spun că Britania a devenit mică, alții susțin că nu e bună pita frământată de străini. Eu mai „destup” o pixlă de bere și scriu ce-mi trece prin cap…

  „Englejii” au ales în mod democratic să părăsească corabia. E treaba lor. Treaba noastră e să pricepem că suntem a cincea roată la căruța acestei Uniuni și că acest „statut” nu ne permite să ne credem tari în fudulii (mă rog, unii le zic coaie, da’ eu nu îndrăznesc) .

  România Mare e o iluzie, dragii mei. Am intrat (în 2006) într-un club select, în care regulile trebuie respectate. Dacă nu ne sunt pe plac aceste reguli, atunci nu ne rămâne decât să ne vedem de oile și de mămăliga noastră…

 • marc
  ... a scris la 2 februarie 2020, 8:15   [#9]

  Sa nu te superi Dane,dar si la acest capitol pare ca suntem tot de rasul lumii!Ma refer la faptul ca pe un blog generalist(bine structurat si,deopotriva,indragit) nu poti sa scrii sau sa publici doar odata pe saptamana! Si chiar daca totusi scrii,actualitatea-i pierduta.Nu-i pacat?!Cauzela le banuiesc ,ba chiar le si cunosc.Lipsa cronica de timp,nu?Ai perfecta dreptate.Dar,zic eu,nu se poate gasi o solutie practica in masura sa impace si ..capra si varza?Eu cred ca da.Un excelent profesinist ca tine,nu poate da gres!

 • marc
  ... a scris la 2 februarie 2020, 11:53   [#10]

  Sunt constient de faptul ca nu ne prea baga nimeni in seama,dar macar scriind,ne mai racorim sufletul.N-am dreptate,spuneti-mi!

 • ... a scris la 4 februarie 2020, 18:13   [#11]

  Ai și n-ai, prietene Marc! Pe cine crezi că mai interesează părerile unora ca noi?

  Ne putem „răcori sufletul” scriind fără pretenția de a avea dreptate…

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?