Suntem campioni! La privitul la… televizor!

Mai deunăzi scriam într-un articol, despre lipsa performanţelor din sportul românesc. De acesta dată însă, fără a mă contrazice, vă ofer totuşi câteva amănunte despre o inedită (dar dăunătoare, cred) performanţă deţinută de noi, românii. Ce-i drept, nu din sport. Este vorba de UITATUL LA TELEVIZOR! Aici nu ne întrece nimeni!

televizor vizionare tv televiziune Suntem campioni! La privitul la... televizor!

Că aşa-i, o dovedesc şi datele statistice publicate în presă (dezbatute – comentate – în fel şi chip), cât şi un studiu mai recent, care vorbeşte despre “performanţele” conaţionalilor noştri în ceea ce priveşte timpul petrecut în faţa micului ecran.

Înainte însă de a detalia, vă pot spune că noi, românii depăşim cu mult media mondială a consumului TV!
Preferinţele? Primează ştirile (indiferent care şi cum!), apoi divertismentul (aşa cum e!).
Studiul “Indicele consumului de televiziune în România 2017-TVCI 2017″, citat de agenţia News.ro şi publicat şi-n cotidianul Adevărul, precizează că românii petrec în medie, mai mult de 5 ore pe zi. Aceasta comparativ cu media mondială care nu depăşeşte 3 ore pe zi! Aşadar, se poate spune fără nici-o exagerare, că la noi, consumul TV e la cote înalte, fără contracandidaţi!
Cred că-i necesar să vă mai spun, că studiul amintit a fost realizat în luna Aprilie, pe parcursul a trei săptămâni, la el colaborând 402 respondenţi eşantion.

Care-s preferinţele telespectatorilor noştri? Pe primul loc se situează canalele cu audienţă generală, mai ales transmisiunile sportive cât şi desenele animate!
Jurnalele de ştiri – care, după părerea mea, în mare parte difuzează orişice, numai ştiri nu – ocupă şi ele un loc fruntaş în topul preferinţelor.
Divertismentul – care în multe cazuri şi televiziuni, are un conţinut de un gust îndoielnic, cu acente ridicole, penibile şi chiar triviale – reprezintă şi el o evidentă atracţie. De curiozitate am vizionat, întâmplător, câteva secvenţe din emisuni precum “Noră pentru mama”, “Doi ca unu” (cam aşa ceva!) sau “Las Fierbinţi” şi am rămas realmente uimit, de ceea de mi-a dat să văd! S-ar putea să nu pricep sau să n-am gust, fiind absurd sau depăşit. O fi, dar asta-i părerea mea. Fără a mai aminti de latura educativă şi chiar cea etico-morala şi socială a acestor asazise emisiuni de… divertisment. Oare cui folosesc glumele proaste, de mahala, vulgarităţile şi enormităţi spuse pe acolo, în acele făcături pe care unii, le savurează cu maximă şi declarată plăcere?!! Mai ştii(?!), o fi şi acestea, mostre de dezinhibare, cum tot ni se spune!

În ce priveşte latura politică a emisiunilor de ştiri şi talk-show-uri, prea multe nu pot să spun. Evident, pentru oricine, este (pe prim plan) partizanatul politic, apoi cel ce ţine de patron şi, nu în ultimul rând, de ratingul dorit (urmărit) de realizatori. În rest – referindu-mă la telespectatori – fiecare după preferinţele lui, după cât şi cum se pricepe! Cert este că acum, în anii ce-i trăim, aproape mai tot omu’ are televizor, cu lămpi sau cu alte dotări tehnice, în faţa căruia stă ore-n şir! Nu-i mai trebuie niumic!

Şi iată aşa, noi românii am devenit recordmani la privitul TV -ului! În sport, am mai spus-o, e ceva mai greu!…

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

manipulare tv antena 3 lovitura de stat in desfasurare gadea badea proteste 2017 Suntem campioni! La privitul la... televizor!
manipulare tv antena 3 lovitura de stat continua gadea badea proteste 2017 Suntem campioni! La privitul la... televizor!
Manipulare ordinara Romania TV Suntem campioni! La privitul la... televizor!

Categorie articol [ Guest Post, Televiziune, Radio, Presă ]
Tagged with: [ , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

4 comentarii la “Suntem campioni! La privitul la… televizor!”

 • Severus
  ... a scris la 14 iulie 2017, 8:54   [#1]

  Cred ca poporul roman recupereaza ce a pierdut pe vremea comunismului , de aceea stam cu ochii-n TV. Exceptie tineretul care sta pe telefoane, tablete, etc.

  Cat despre televiziunile mincinoase ce sa mai zic, le urasc din tot sufletul. Prea s-au obisnuit sa prezinte cai verzi pe pereti. Prea fabuleaza.

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 15 iulie 2017, 13:41   [#2]

  Este si acesta un adevar, dle Severus. Dar, se stie ca, orice-i prea mult, strica, nu? Cat priveste recuperatul, da, inca avem (si vom avea) multe de recuperat! Suntem, din nefericire, o natie care, in loc sa progreseze, bate pasul pe loc! Iar in unele domenii, chiar regresam! Asa consider eu. Firesc, pot fi si pareri contrarii, dar realitatea, practica de zi cu zi, sunt singurele care pot confirma sau nega adevarul…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 15 iulie 2017, 14:30   [#3]

  Carevasăzică, românii își belesc ochii în televizor 5 ore (în medie) pe zi. Mă întreb cine sunt acești români ce au atâta timp de risipit și găsesc imediat răspunsul: cine alții decât pensionarii. Ce poa’ să facă altceva în așteptarea cuponului de pensie decât „butonarea” telecomenzii?

  Să nu mă înțelegeți greșit. Pensionarii de-acum au construit țara în care trăim. De faptul că ei sunt prea mulți și cei ce ar trebui să aibă grijă de bătrânețile lor sunt prea puțini nu îi putem acuza. Vina că nu suntem în stare să le asigurăm o bătrânețe tihnită ne aparține.

  Tinerii prezentului nu se uită la televizor, și asta e bine. În schimb, fac bășici la degete frecând „taciscrinurile smartfoanelor” și tabletelor, iar ăsta nu poate fi un lucru bun…

 • ... a scris la 17 iulie 2017, 12:12   [#4]

  Odată cu “trecerea în rezervă” a generaţiilor ce-au fost private de privitul la televizor pe vremea împuşcatului, cred că televiziunea îşi va pierde semnificativ din importanţă, în detrimentul online-ului. Ori, cel puţin, televiziunea va lua, uşor, o altă formă… Mă refer la streaming.
  Cu alte cuvinte, ideea e să nu fii dependent de o anumită oră, dacă de exemplu, tu, ca telespectator, vrei să vezi ştiri deşi nu e oră fixă (ora de ştiri). Mai pe înţelesul tuturor, un fel de “Netflix”, dar cu emisiuni TV.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?