Suc de mere, natural 100%!

suc de mere natural Suc de mere, natural 100%!

Suc de mere, natural

După cum bine știți, n-am făcut un secret din faptul că, în măsura în care pot, încerc să mănânc cât mai natural.
Dr. Gillian McKeith, cel care a transformat metabolismul campionilor alimentației greșite din Marea Britanie și a obținut rezultate incredibile, a rămas în istorie cu celebra sa expresie: “Ești ceea ce mănânci” (en: You are What You Eat ). O bună parte dintre cititorii acestui blog, cunosc deja faptul că, până și pâinea pe care o mănânc este pâine de casă – evident, făcută cu un aparat de făcut pâine, pentru că rapid, curat, ușor, etc. Am însă certitudinea că, nu există tot felul de “E”-uri în compoziție, este doar apă, faină, drojdie, sare. Ei bine, acest deziderat ar trebui să fie valabil și în cazul “lichidelor” cu care ne hidratăm, iar în cazul de față mă voi referi la … sucuri!

Sucurile, acele minutate licori de care societatea modernă este dependentă. Pentru că le găsim pe rafturile magazinelor, pentru că sunt frumos ambalate, pentru că lichidul are uneori niște culori amețitoare, pentru că papilele noastre gustative freamătă de bucurie când ajung în contact cu aceste lichide! Da, este adevărat … Însă, v-ați pus vreodată întrebarea: “Oare, cât de sănătoase sunt acestea?“.
În urmă cu multă vreme am scris un articol despre … probabil cea mai celebră băutură răcoritoare din lume: CocaCola. Cei care nu ați citit încă articolul, vă sfătuiesc să să-l citiți, aici. Iar între noi fie vorba … nici apa plată nu mai e ce-a fost!

Și-mi aduc aminte că, pe vremea comunismului și încă o foarte scurtă perioadă după aceea (până să fie falimentate toate fostele “fabrici” de stat), existau câteva societăți “de stat” (cum se numeau pe atunci companiile ce aparțineau statului român) care fabricau suc de mere natural, suc de roșii, etc. Respectivele societăți, aveau propriile lor terenuri cu livezi de unde culegeau merele și făceau suc de mere natural, prin câteva procedee relativ simple – tocmai pentru că la aceea vreme nu exista atâta tehnologie, nu existau atâtea “E”-uri (celebrele E-uri din zilele noastre și de care se ferește toată lumea!).
Evident că, odată cu așa numitele “privatizări”, terenurile (livezile) au fost vândute pentru a face loc proiectelor imobiliare, depozitelor, mall-urilor, etc … Și nu mai există aproape nimic natural, pe piață. Totul este făcut/fabricat/produs, doar cu scopul de a realiza profit cât mai mare, cu costuri cât mai mici.

Da, și mie îmi plac sucurile. Însă m-am străduit enorm să renunț la acest obicei, tocmai pentru că știam cât de nocive sunt sucurile din supermarket. După multe luni de zile, am reușit (cu mari eforturi) să renunț în mare parte la sucurile “moderne” (numite și “băuturi răcoritoare”) și am încercat să înlocuiesc sucurile “celebre”, cu suc natural. Iar propunerea primită zilele acestea din partea unui întreprinzător privat din Focșani, de a “degusta” un suc natural de mere, “mi-a venit” ca o mănușă, motiv pentru care am acceptat pe loc!
Și am să vă spun povestea …

Este vorba despre S.C. LORELU SERV S.R.L, societatea care se află în spatele brandului FANGARO, brand sub care societatea a început să producă suc de mere, 100% natural !!! Este vorba despre produsul numit “Suc de mere de Garoafa” (comuna Garoafa, fiind localitatea în care această societate își desfășoară activitatea) și din care, prin amabilitatea celui care a pornit această activitate, am primit “în teste” (dacă pot s-o spun astfel) câteva “mostre” cu suc de mere natural 100%.

Merele din care se obține sucul natural de mere FANGARO, sunt mere românești și sunt culese din livada proprie a producătorului! Iată și o imagine cu merele din livadă (soiul de mere):

livada mere romanesti Suc de mere, natural 100%!

Site-ul web de unde poate fi comandat sucul de mere natural FANGARO, este acesta: www.fangaro.ro.
Produsele vin prin curier, ajung în aproximativ 24~48 de ore după efectuarea comenzii online și în pofida faptului că ești tentat să crezi că, fiind vorba de suc, ambalajul s-ar putea “sparge”, coletele mi-au ajuns absolut intacte! Și n-au fost puține … erau câteva la număr!

Și de asemenea, am mai primit o scurtă descriere a activității acestei societăți, o poveste care nu poate decât să mă bucure, văzând că, totuși, mai există în țara aceasta și oameni destoinici, gospodari și cu inițiativă! Este povestea unui român, de la care ar trebui să luăm exemplu cu toții!

Transformarea unui hobby într-o mică afacere.

Obținea de suc de mere 100% natural

Am înființat o livadă de pomi fructiferi (în special de meri) în urmă cu 14 ani, pe o suprafață de aproximativ 3000 mp . Întreținerea acesteia o fac în special în timpul liber sau în weekend, nefiind activitatea de bază.

Pentru a căpăta cunoștințe despre acest domeniu, chiar de la început am studiat căt mai multe cărți de specialitate. Pentru a obține fructe cât mai naturale și sănătoase, se aplică un număr de tratamente minim recomandat, utilizând substanțe cât mai ecologice. Sincer, am încercat și fără, dar nu poți obține fructe de calitate și sănătoase, iar altfel riști să compromiți livada definitiv și iremediabil.

La început obțineam o anumită cantitate de fructe(mere în special), care era destul pentru consumul propriul al familiei. Pe măsură ce pomii s-au mărit, cantitatea de fructe a devenit mult prea mare numai pentru familie și am căutat diverse căi de a fi valorificată diferența. Cu toate acestea, cantitatea valorificată a rămas, an de an, mult prea mică față de cantitatea totală de mere obținută. Astfel priveam cu mare necaz la fructele care cădeau pe jos și se pierdeau fără a putea fi valorificate.

Acum 2 ani mi-am luat un storcator de fructe obișnuit de casă. Am făcut pentru consumul familei aproximativ 50 litri de suc de mere, pe care l-am îmbuteliat la sticle de 1 L și pe care l-am sterilizat prin procedeul casnic cunoscut. Astfel am consumat în acel an, suc de mere, care și-a menținut calitatea și după mai bine de 1 an de zile.

Anul trecut am spus “că trebuie să fac ceva cu merele mele, să nu le mai pierd, să realizez un produs natural și românesc cu valoare adăugată”.

Deci am trecut la fapte. De la o unitate specializată, mi-am achiziționat o linie tehnologică de provienență Italia și Germania, de facut suc din fructe (în special mere sau pere), formată din: un echipament de spălare a fructelor, un tocător, o hidropresă, câteva recipiente de inox de stocare și o instalație de pasteurizare. Operația de pasteurizare constă în aducerea sucului la o temperatură de max. 82 C°, temperatura până la care nu sunt distruse calitățile sucului, nu se pierd vitaminele, dar care îi permite să capete un termen de valabilitate de 12 luni, asta fără a fi adăugate niciun fel de adaosuri (coloranți, indulcitori, conservanți, etc). Principalul avantaj al liniei de producție este dat de randamentul de stoarcere , care poate fi între 60-75% și de capacitatea de aprox. 750 Kg/ oră de mere prelucrate.

Mi-am activat firma, apoi am început demersurile pentru autorizarea activității și mi-am angajat personal pe care l-am trimis la cursuri de instruire.
În luna septembrie anul trecut am reușit să obțin toate avizele necesare și am început activitatea. Astfel am început să produc suc din merele din livada proprie.
Ca și mod de ambalarea am ales sistemul Bag-in-Box, în principal, dar și modul de ambalare la sticlă. Avantajele ambalarii Bag-in-Box, constă în creșterea randamentului de ambalare, dar în special datorită menținerii pe timp îndelungat (mai mult de 12 luni) a calitații produsului. După desigilarea unei pungi de tip Bag-in-Box, aceasta se contractă, pe măsură ce se dă drumul robinetului special. Astfel nu pătrunde aer în interior, iar sucul se poate consuma în termen de 30 zile, cu condiția să fie ținut la rece (5-10 C°).

Ca orice producător, m-am lovit de deviza consacrată “a produce e simplu, greu este să vinzi ce produci”. Deci m-am angajat cu răbdare să dezvolt și segmentul de vânzare, simultan cu cel de producție, din activitatea mea. M-am orientat în piață în special în sectorul horeca , de restaurante și pub-uri. Era un produs relativ nou pe piață, dar m-am lovit în prima fază de multă reținere din partea patronilor. A fost foarte greu să le cresc încrederea și să accepte ideea că este un produs natural 100% , fără niciun fel de adaos, fără alte chimicale și care are totuși un termen de valabilitate de 12 luni.

Încet, încet am reușit să-i conving, și asta în principal datorită clienților acestora, care au acceptat produsul ca fiind unul foarte bun la gust , dar și sănătos.
Astfel s-a creat marca FANGARO® – Suc de mere “de Garoafa”, un produs 100% natural, românesc, cu valoare adăugată. De la vânzarea simplă a merelor , am trecut la vânzarea de suc de mere.
În completarea activității, m-am gândit că sunt multe persoane, care au o livadă mică, și nu au timp sau nu-și pot achiziționa o linie de producție suc. Astfel am început să efectuez pe bază de programare și prestări servicii. Persoanele interesate pot veni cu fructele sale și vor pleca cu suc făcut din acestea. Se va plăti contravaloarea manoperei sucului pasteurizat realizat și ambalajele respective.

La noi, sucul este Bun, Gustos și Sănătos, iar serviciile sunt de calitate și pe termen lung.

Vă asteptăm !

Sigla Fangaro suc de mere natural Suc de mere, natural 100%!

Și nu, nu este doar o poveste. Mi-au sosit prin curier, coletele cu suc de mere natural de la FANGARO.

suc de mere natural 01 Suc de mere, natural 100%!

Așa vin coletele cu suc de mere natural de la FANGARO. În imaginile de mai sus, vedeți cutiile cu suc de mere la 10 litri, la 5 litri și un bax cu 15 sticle de 0.33l. Am desfăcut o sticlă de 0.33L …

suc de mere natural 02 Suc de mere, natural 100%!

suc de mere natural 03 Suc de mere, natural 100%!

Am gustat și … Concluzia? ESTE DELICIOS! Sucul are o aromă puternică și este dulce! Este chiar neașteptat de dulce pentru un suc în care nu au fost adăugați îndulcitori!

Iată și eticheta produsului (de pe cutia cu suc de mere la 5L):

suc de mere natural 04 Suc de mere, natural 100%!

La sucul de mere natural care vine ambalat în pungi, aceste pungi au un fel de … “robinet” (habar n-am cum se numește!), însă care este foarte ingenios conceput! După “desigilare”, trebuiesc apăsate cele două urechiușe și … pur și simplu curge sucul de mere … ca de la robinet! yahoo laughloud Suc de mere, natural 100%!
Am făcut și câteva poze …

suc de mere natural 05 Suc de mere, natural 100%!

suc de mere natural 06 Suc de mere, natural 100%!

suc de mere natural 07 Suc de mere, natural 100%!

suc de mere natural 08 Suc de mere, natural 100%!

Și uite-așa, am redescoperit gustul sucului de mere natural, de altă dată! Un suc de mere cu un gust deosebit, o aromă puternică, fără nici un fel de E-uri. Sucul de mere FANGARO este obținut prin presare apoi este pasteurizat (se aduce sucul natural la o anumită temperatură și este ambalat, fără nici un concervant, îndulcitor sau aromatizant!).

Vă recomand (din proprie experiență), sucul de mere natural 100% de la FANGARO. Chiar este bun … și o spun, pentru că l-am testat personal. Ba chiar am și ceva “provizii”, pentru o vreme.

suc de mere natural FANGARO Suc de mere, natural 100%!

Categorie articol [ Advertoriale ]
Tagged with: [ , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

6 comentarii la “Suc de mere, natural 100%!”

 • Calin
  ... a scris la 11 decembrie 2015, 0:34   [#1]

  e bun pentru detoxifiere si pentru ficat… si dupa un an de coniac, cred ca n-ar strica periodic cate o cura cu suc natural din mere :))

 • Severus
  ... a scris la 11 decembrie 2015, 11:43   [#2]

  Dar n-ai zis nimic de pret. In magazine sunt mai multe sucuri naturale 100%
  Aici poate platesti si transport.

  Iti spun eu ce se merita. Iti iei un aparat performant de facut suc [storcator] prin presare la rece cu melc, cumperi mere din piata sau magazin[la alegere, unde gasesti mai ieftin] si iti faci propriul suc in casa la tine, tot timpul e proaspat si nu esti conditionat si presat ca sucul din punga cu robinet isi schimba gustul daca nu-l consumi in 3-4 zile.

  Daca vrei ceva si mai tare pe parte de nutritie, iti cumperi un Nutribullet si ai terminat. Atunci vei bea nu doar zeama stoarsa din fructe, ci si pulpa+seminte+coaja. Yum Yum.
  Cu variantele care ti le-am zis, sigur iesi mai ieftin, si acum gasesti mere chiar si sub 2 RON/kg. Si stii sigur ce bei, cu sau fara apa adaugata. Doar bani de fructe sa ai.

 • ... a scris la 18 decembrie 2015, 21:57   [#3]

  Va asteptam cu drag sa vizitati site-ul nostru.

 • ... a scris la 22 ianuarie 2017, 13:49   [#4]

  Nu ratati oferta speciala 5+1. La o comanda de 5 produsese de acelasi fel veti primi al 6-lea produs gratuit. Va asteptam !:)

 • Anonim
  ... a scris la 18 octombrie 2018, 13:10   [#5]

  Un nr de tel

 • Anonim
  ... a scris la 26 august 2019, 13:35   [#6]

  Prea multa vrajeala, ma intereseaza procesul de fabricatie nu vrajeala de 2 bani.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?