“Strategia” Stelei (FCSB)

FCSB Steaua Bucuresti Strategia Stelei (FCSB)

Iată că, aproape fără să vreau, dar forţat (un fel a spune, desigur) de evenimente, încerc să abordez din nou un subiect din lumea sportului! Mai exact din lumea sportului rege, a fotbalului.
Bucuros, nevoie mare, de accederea Stelei în grupele Europa League, mai ales în compania unor competitoare mai la-ndemână, eram tare curios să aflu cum reacţionează cei în cauză!? Adică steliştii. Ce strategie vor etala aceştia (conducătorii echipei, antrenorul, întregul staff, în frunte, desigur, cu patronul, nu?) în scopul – nu odată afirmat – unei prezenţe cât mai onorabile (şi rentabile financiar) care să mai şteargă măcar un pic, ruşinea din jocurile cu Mancester City.

Mă aşteptam – şi cred că nu numai eu – să aud de noi transferuri, atât de necesare pentru câteva posturi încă deficitare, de intense preocupări pentru sudarea echipei etalon şi – de ce, nu? – pentru perfecţionarea jocului de ansamblu care, din câte s-a văzut, încă suferă. Mai ales pe atac, în faţa porţii.

Din nefericire, nimic din toate acestea! În schimb, un joc mai mult decât modest, în disputa cu Pandurii şi… un puhoi mediatic, made by Gigi Becali, de laude şi bucurii, generate de vânzarea (vai, ce urât sună!) lui Nicolae Stanciu la Anderlecht, cu 9.8 milioane de euro, “record pentru fotbalul românesc”!?
Mult tam-tam şi mare bucurie, de parcă am fi cucerit nu ştiu ce faimos titlu sau trofeu! Deci în loc să întăreşti echipa, cu noi fotbalişti de valoare (nu cu rebuturi), tu, adică cei ce conduc acest club (de fapt şi de drept, cel mai galonat de la noi, din România), o slăbeşti! Halal strategie!
Se pare însă că asta este şi se urmăreşte, la FCSB, acolo unde patronul a afirmat şi afirmă de fiecare dată că el este interesat doar de “vânzarea mărfii”! Cam aşa şi este, din moment ce, cum un fotbalist ajunge la o formă sportivă mai ca lumea, gata cu el, la vânzare! Exemplele le ştiţi, aşa că nu le mai amintesc.

Mă-ntreb: la acest club, oare ce rost mai are competiţia sportivă, din moment ce, în fond, se urmăreşte aproape numai cea… financiară?! Spre prosperitatea patronului (care în acest an, cred că şi-a făcut plinul!), dar, de ce, nu(?) şi a … impresarului (citiţi la feminin!)…
Dar ca să nu se creadă că bănişorii, atât de dragi cuiva – ştiţi Dv cine! – nu sunt şi-n folosul fotbalului, tot de la club, prin intermediul presei care, abia aşteaptă “ştiri bombă”, se anunţă… noi achiziţii! Noi achiziţii (oare când or fi, că mai tot timpul se anunţă?!) acum, în ajun, cum se mai spune în asemenea cazuri!…

Se mai vorbeşte chiar şi de proxime vânzări (între alte “mărfuri”, este vizat până şi recentul venit, Tănase!), pentru că, nu(?), domnul patron (cât şi impresarul!) trebuie să-şi facă planul! Ce-şi zic ei: în campionatul nostru, aşa cum e, merge! Nu-i nevoie de o echipă prea sudată, prea “mai ca lumea”, ca pe vremuri!
Deocamdată, din păcate, asta-i situaţia! Să mai vedem (sau să auzim) ce-o mai fi!
În ce mă priveşte, chiar dacă prin unele afirmaţii mă situez (în optica unora), pe o poziţie desuetă, prefer ca cei care, încă au mai rămas la echipa Steaua, să mă contrazică! Prin rezultatele lor sportive ce le vor obţine şi nu prin “strategii” financiare!…

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

fotbal romania steaua fcsb Strategia Stelei (FCSB)

Categorie articol [ Fotbal, Guest Post ]
Tagged with: [ , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

10 comentarii la ““Strategia” Stelei (FCSB)”

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 30 august 2016, 17:21   [#1]

  Referindu-se exact la acelasi subiect,iata ce scrie, astazi, Cornel Dinu, pe site-ul Gazetei Sporturilor:,,E foarte important sa facem niste echipe puternice.Din pacate, majoritatea conducatorilor nostri se gandesc cat pot de repede sa vanda,pentru a face rost de bani,ori asa nu se poate face performanta.Dupa parerea mea,trebuie sa ai un jucator realmente crescut in timp care sa-i ia locul.Si atunci poti sa-l vinzi,ca sa faci o rocada care devine eficienta si din punct de vedere al bugetului,dar nu afecteaza formula de joc a echipei.Ori din punctul asta de vedere,Steaua a facut multe achizitii discutabile.” Fara comentarii!…Eventual,le puteti face Dumneavoastra!….:(( :((

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 31 august 2016, 1:11   [#2]

  Cum să-ți vinzi calul care trage, Marcele? Știu de la bunicul meu că nu e bine să te „scapi” de un cal bun până nu ai un înlocuitor. Cum naiba putem să facem niște echipe puternice dacă ne vindem „armăsarii” la prima ocazie…

  Gigi ăsta, „patron” de echipă, se crede în sinea lui un mic Dumnezeu. Haide să-l lăsăm să creadă.

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 31 august 2016, 13:05   [#3]

  Vanzarile, ca la targ, continua! Din cate mai aflu, acum,intre “marfurile”… marelui patron, se numara Cojocaru, Tosca, Popa, etc, etc! De fapt, tot ce se mai poate vinde (ca in sclavagism!).
  De adus, deocamdata, se lauda (ca de obicei) cu niste refuzati care, pana la aceasta ora, sunt doar… intentii! Ce mai ramane de vandut (daca mai ramane?!), poate ca, acolo, cativa carora, pana la finalul turului, le va veni si lor randul! Si tot asa, cate un pic, pana o ramanea … nimic! Inafara de banii bastanului!… :((

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 31 august 2016, 17:28   [#4]

  Noutate de ultima ora:o alta ,,marfa”vanduta,Hmroun!Se spune,pe la colturi,ca-i vine randul lui …Tosca!Bravo!Exact cum anticipam:p e rand,cate unul sau chiar …cate mai multi,Steaua se …dezintegreaza!Apune!Sau.intr-un caz mai fericit,va fi o Stea… fara nume!Galeria,sustinatorii au …dezertat mai de mult,fotbalul adevarat se pare ca a devenit un fel de… brambureala la noroc, iar Dl patron,,scriitorul” de carti stiintifice din beciul domnesc,nu mai scrie,in schimb aduna,in detrimentul adevaratilor fotbalisti,expiratii si …proximi pensionari!Si,bineinteles,tot mai multi banisori!…Iata,asadar,adevarata performanta!!…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 31 august 2016, 21:56   [#5]

  Oricine are dreptul să facă ce vrea cu „

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 31 august 2016, 22:08   [#6]

  marfa lui”, Marcele (uite că am ajuns să-l susțin pe Gigi). Îmi cer scuze că acest comentariu e împărțit în două, asta e: prea multă pălincă. Eu zic că e normal (deși nu e) să-mi dau cu părerea.

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 1 septembrie 2016, 12:44   [#7]

  Ai dreptate, Francisc! Dar treaba asta, cu vanzarile-n exces, mie mi se pare cam exagerata. Vinzi, vinzi dar si cumperi, nu? Si nu marfa expirata! Se vede de la o posta ca Steaua are mare nevoie de un atacant veritabil, de ce nu gaseste pe cineva?! Se vrea numai pe gratis sau la pret de … matineu?!

 • Severus
  ... a scris la 4 septembrie 2016, 17:39   [#8]

  Nu prea sunt la curent cu transferurile Stelei, dar am vazut ca e campioana la transferuri si singura laudata la stiri din punctul asta de vedere.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 4 septembrie 2016, 20:29   [#9]

  Ai dreptate când spui că Steaua are nevoie de un atacant. Dar și Gigi are nevoie de bani, nu-i așa? Știu că mă repet, dar o scriu încă o dată: ce gospodar e ăla ce-și vinde calul care trage, fără să pună nimic în loc?

Trackbacks

 1. O pasă înainte și două înapoi, asta-i fotbalul jucat de noi!

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?