Start-up Nation, un balon de săpun…

start up nation romania Start up Nation, un balon de săpun...

Pe locuri, fiți gata, start!

Vă mai amintiți tam-tamul cu care a fost lansat acest program? Toată „floarea cea vestită” din fruntea țării glăsuia cu gura plină că locurile de muncă nou create vor salva România.

Ei bine, nici nu a pornit din block-start programul, că s-a și împiedicat: concurenții aleargă ca proștii pentru un premiu inexistent. Nu sunt bani! Aspiranților la acest „program guvernamental” nu le rămâne decât să-și pună pofta-n cui și ideile de afaceri în aplicare pe „lovelele” lor, în speranța că cineva (cândva) le va restitui banii investiți.

Nu înțeleg ce mai așteaptă românii de la un guvern ca cel ce ne conduce. Stimabilii mei concetățeni încă nu au priceput că pentru a trăi mai bine e mare nevoie de mult spirit civic, de muncă cât cuprinde și de foarte multă implicare. Refuz să cred că trăiesc într-o țară de needucați, dar tot ce se întâmplă în jurul meu îmi contrazice refuzul. Oare chiar suntem o țară de proști?…

Guvernul prezentului (în varianta revizuită) a întrecut orice măsură a bunului simț. Cocoțat în vârful puterii cu ajutorul unor interesați, se crede „legitim”. Atât de „legitim” încât își permite să facă orice, aruncând în spațiul public tot felul de subiecte „fumigene” doar pentru a-l scoate basma curată pe Liviu Dragnea. Iar atunci când fumul minciunii începe să devină străveziu, nu se sfiesc să folosească pumnul tovarășului Palada.

Dar nu despre Liviu Dragnea și Palada am vrut să scriu, ci despre start-up nation. Un „program generos”, marca PSD, ce promite bani de-a moaca naivilor. Fac pariu că beneficiarii sunt doar de-ai „casei”. Pentru ceilalți nu mai sunt bani…

După ce au împărțit promisiuni deșarte naivilor și au câștigat guvernarea, PSD-ul și aliații și-au dat seama că sacul e gol și nu mai știu pe unde să scoată cămașa. Eu zic că în loc de „start up” ar trebui să le dăm un „reset”…

Sau, mai degrabă, un „reinstall the system”!

Autor: Francisc Bouda – (Guest Post)

Categorie articol [ Economie, Guest Post, Politica ]
Tagged with: [ , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

3 comentarii la “Start-up Nation, un balon de săpun…”

 • ... a scris la 20 septembrie 2017, 9:18   [#1]

  Să vedem… Am fost implicat în mod direct în chestia asta cu Start-Up Nation (pentru cineva). După multă alergătura şi bătaie de cap cu documentaţia, discuţii interminabile cu furnizori de echipamente de producţie din Asia şi Europa, etc, a fost construită şi fabrica, totul e “proaspăt” şi nou, aşteptăm doar obţinerea finanţării (banii) pentru achiziţia de echipamente. Dacă n-o vom primi, va fi o mare ţeapă! Adică, banii investitorului român au fost cheltuiţi pe clădire (+ amenajări + dotări), care deja este gata -- cum spuneam, totul nou, aşteptând doar să deschidem porţile şi să băgăm echipamentele industriale înăuntru (e vorba despre o mică fabrică -- respectiv producţie, adică, exact ce-i lipseşte României!)

 • ... a scris la 25 septembrie 2017, 14:31   [#2]

  Well, pare-se că Start Up Nations nu-i doar vorbărie goală.

  Avem un prim răspuns pentru programul Start Up Nations: https://i.imgur.com/W6wQRFS.jpg

  Şi nici pe departe nu cred c-aş putea fi acuzat de vreo simpatie pentru PSD, cu atât mai puţin de vreo “apropiere” de PSD.

 • ... a scris la 26 septembrie 2017, 13:24   [#3]

  Intr-adevar se pare ca a fost o mare dezinformare… Pacat.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?