SSD de 4 TB

sandisk optimus max sas ssd 150px SSD de 4 TB

SSD de 4 TB

Trebuie să recunosc faptul că în urmă cu ceva vreme, priveam cu oareşce reticenţă SSD-urile, din punct de vedere al fiabilităţii şi siguranţei. Însă la insistenţele prietenului meu Doru (un mare “consumator” de tehnologie modernă), am făcut şi eu “pasul cel mare”, înlocuind hard diskul pe care aveam insalat sistemul de operare, cu un SSD.

A trecut ceva vreme de atunci iar îndoielile mele legate de SSD-uri s-au dovedit a fi neîntemeiate, cel puţin până în acest moment pot spune că sunt foarte mulţumit şi nu am avut absolut nici o problemă cu SSD-urile. Da, cu SSD-urile, pentru că între timp am mai cumpărat două SSD-uri, astfel că în acest moment am 3 SSD-uri: un Samsung 840 Pro / 128 GB este pe “staţia mea de lucru” (un i7), iar celelalte două, un Samsung 840 Pro / 256 GB şi un Samsung 840 EVO / 120 GB pe cele două laptopuri ale mele.

Problemele mari ale SSD-urilor au rămas:
– preţul foarte mare / GB de spaţiu;
– capacitatea redusă de stocare.
În acest moment, folosesc SSD-urile doar pentru sistemul de operare şi programe (fără jocuri !).

Cel puţin problema spaţiului se pare că este pe cale să se rezolve, odată ce a apărut SanDisk Optimus MAX SAS SSD, un SSD cu capacitate de stocare de 4TB. Preţul pentru acest SSD nu este cunoscut, însă categoric este unul foarte mare. Cred că mai degrabă este un experiment, un fel de “să vă arătăm că se poate”. Câtă vreme însă preţurile la aceste echipamente vor fi mari şi foarte mari, producătorii acestor SSD-uri nici nu vor reuşi să facă profit de pe urma lor, pentru simplul fapt că lumea nu-şi permite să cumpere aşa ceva.

Când vor ieşi pe piaţa cu SSD-uri de mare capacitate la un preţ accesibil, cred că vor începe să facă şi profit … şi tot acela cred că va fi momentul în care “epoca” hard diskurilor clasice se va sfârşi …

Cei de la Sandisk au anunţat că intenţionează să realizeze în curând şi SSD-uri de 8TB şi 16 TB. Deci, se poate! Mai aveţi de lucrat la preţ… pentru că, degeaba faceţi SSD-uri, dacă nu le cumpăra nimeni.

sandisk optimus max sas ssd SSD de 4 TB

Categorie articol [ Hardware ]
Tagged with: [ , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

3 comentarii la “SSD de 4 TB”

 • Severus
  ... a scris la 5 iunie 2014, 10:37   [#1]

  Inseamna ca abia astepti sa-ti bagi firmwareul minune la cele 3 ssd-uri ale tale :)

 • ... a scris la 5 iunie 2014, 10:54   [#2]

  Nu mi-am instalat nici un firmware pe ele, sunt exact aşa cum le-am cumpărat. SSD-urile sunt în garanţie (5 ani garanţie am la SSD-urile Samsung).

 • ... a scris la 5 iunie 2014, 10:58   [#3]

  E doar o problema de timp pana la va scadea pretul. Deocamdata eu nu-mi permit un SSD (desi imi doresc unul) si decat sa iau unul de o capacitate mai mica mai bine mai astept si iau unul de o capacitate mai mare la un pret mai mic.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?