Spectacol grotesc!…

Fane Spoitoru Ion a lui Titisor interlop Spectacol grotesc!...

Cum altfel am putea numi întregul ceremonial de înmormântare al lui Ion Titişor, alias Fane Spoitoru’, prezentat chiar în deschiderea principalului jurnal de actualităţi zilnice al ProTV-ului, alaltăieri, sâmbătă 16 Aprilie, a.c.?! Ceea ce am văzut acolo întrece orice imaginaţie fecundă, orice decenţă (dacă se mai poartă?!), indiferent de un asemenea prilej sau ocazie.
De altfel, nu numai inmormantarea-n sine a uimit, ci, în egală măsură şi mediatizarea în exces (ca principala informaţie a zilei în teritoriul românesc!). “Evenimentul” a fost prezent nu numai la sus amintita televiziune ci şi la alte surate din arealul comercial!

Toate acestea, cât şi alte asemenea mostre, conving încă o dată (dacă mai era nevoie!) ca în România de azi valorile sunt total inversate! Păi, nu? La Fane Spoitoru’ (Dzeu să-i ierte!), în fond un interlop, s-au bulucit (da, ăsta-i termenul) mii de oameni, au fost aduse sute de coroane (unele de dimensiuni megalomanice), s-a călcat pe morminte şi s-au urcat pe cruci, iar circulaţia rutieră, din multe zone a fost blocată(?!)-n timp ce la un om de mare valoare, socială şi sportivă, recte – Iolanda Balaş, dacă au fost prezente doar câteva sute de persoane! Evenimentul în sine a fost, cel puţin la posturile comerciale de televiziune, foarte puţin mediatizat sau chiar trecut la… şi altele (mă refer la ştiri)!

Aceeaşi regretabilă situaţie şi în cazul regretaţilor Elisabeta Polihroniade şi Solomon Mărcuş, oameni (în timpul vieţii, fireşte) de mare valoare, trecuţi în eternitate într-un cvazi anonimat! Sunt, cum am mai precizat, doar câteva exemple, pe care orice om de bună credinţă le-ar înţelege şi interpreta ca atare.

Sau mai ştii?! Zic asta referindu-mă îndeosebi la spusele unora, refritoare la trecutul interlopului înmormântat alaltăieri, Sâmbătă. “A fost d-le, om bun, a ajutat pe toţi. Un om de caracter! La toată lumea a dat bani!“. Oare de ce nu s-a întrebat nimeni, de unde erau acei bani (sume uriaşe) şi mai ales, dacă era aşa de om bun, de ce a făcut puşcărie!? În nici într-un caz numai ca să-i ţină de urât lui Miron Cozma şi altora de aceeaşi speţă, nu?

Şi atunci, de ce atâta mediatizare, atâta vâlvă şi tam-tam?! Mai lipseau doar onorurile militare pentru ca totul să fie ok! Poate că au existat chiar şi unii care să se fi întrebat şi de această… omisiune, ţinând cont ca-n viaţa sa de interlop, trepidantă şi mai ales agresivă, răposatul Fane Spoitoru’ a tăiat cu sabia, mâna unui poliţist!

În fine, ca să nu fiu care cumva acuzat de blasfemie, închei cu convingrea că într-adevăr, la noi, în societatea în care (încă) trăim, valorile sunt total inversate!…

Autor: Ciubotaru Marc – (Guest Post)

cortegiu funerar inmormantare interlopi fane spoitoru Spectacol grotesc!...

Categorie articol [ Guest Post, Vocea poporului ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

4 comentarii la “Spectacol grotesc!…”

 • ... a scris la 18 aprilie 2016, 9:41   [#1]

  Bravo, Marc!

 • Severus
  ... a scris la 18 aprilie 2016, 14:57   [#2]

  Mda, am evitat posturile care au transmis asa ceva, de altfel nu pot vreodata sa ma uit la o inmormantare transmisa la TV. Mai ales la niste tigani interlopi.

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 19 aprilie 2016, 12:08   [#3]

  Dle Severus, sa stiti ca si eu (si, desigur, si altii) nu agreez asemenea posturi tv si nici “spectacolele” pe care le transmit! De aceasta data insa, intentionat m-am uitat (fireste, nu in intregime!) ca sa vad pana cam unde se ajunge cu un asemenea “carnaval”! Ce-am vazut, am spus-o!..

 • alergatorul
  ... a scris la 19 aprilie 2016, 13:41   [#4]

  De multa vreme valorile sunt inversate la noi.Daca ne intrebam de ce se intampla acest lucru,raspunsul ar fi ca …majoritatea romanilor se “hranesc” cu asa ceva…Iar cei care mediatizeaza asta o fac pt profit…audienta.Lacomia este parte
  din “hrana” romanilor.Oare de ce au devenit asa romanii?…ca doar si altii au fost sub comunism si totusi au ales alte valori.Eu cred ca raul vine de la cei din conducere.Acolo unde cei din “functii inalte” manipuleaza oamenii de rand si ii reduc la indobitocire.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?