Spațiul se pune după virgulă sau punct!

limba romana Spațiul se pune după virgulă sau punct!

Spațiul se pune după virgulă sau punct!

Ar trebui să existe o minimă bunăvoință din partea celor care obișnuiesc să scrie pe diverse forumuri ori bloguri, să învețe să scrie mai ordonat. De multe ori se întâmplă să dau de tot felul de comentarii scrie pe diverse bloguri ori forumuri, iar modul în care acestea au fost scrie, îmi zgârie retina…

Una dintre probleme foarte des întâlnite este aceea că, mulți dintre cei care scriu “pe net”, obișnuiesc să pună spațiu după un anumit cuvânt, apoi virgulă. Iar după virgulă, imediat începe un alt cuvânt, evident fără un spațiu de delimitare. Drept urmare, pentru cei care fac astfel de greșeli, rog să rețină următorul aspect: spațiul se pune întotdeauna după virgulă sau după punct!

Corect: Am vrut să plec la mare, însă am renunțat la idee.
Greșit: Am vrut să plec la mare ,însă am renunțat la idee.

La fel se întâmplă cu parantezele, am văzut că sunt persoane care obișnuiesc să pună spațiu după ce deschid o paranteză, ori spațiu înainte de a închide paranteza, ceea ce iarăși este greșit!

Corect: Motoarele cu abur au fost utilizate la acționarea locomotivelor, utilajelor pentru construcții (excavatoare) și a altor utilaje.
Greșit: Motoarele cu abur au fost utilizate la acționarea locomotivelor, utilajelor pentru construcții ( excavatoare ) și a altor utilaje.

Faceți un mic efort și încercați să scrieți mai ordonat …

limba romana Spațiul se pune după virgulă sau punct!

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , sâmbătă, 18 iulie 2015 in categoria Gramatica si ortografie. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

3 comentarii la subiectul “Spațiul se pune după virgulă sau punct!”

 1. Zina

  Bune atenționări, bună reamintirea acestor reguli elementare! Le distribui chiar acum pe rețele, prind bine tuturor!
  Pentru un plus de informații în aceast domeniu, un articol util: http://pruteanu.ro...ima/redactare.htm

 2. Adi

  Acuma, haideti sa nu exageram… pana la lucrari de licenta este cale lunga, dar sunt de acord ca ar trebui sa fim mai atenti cand scriem pe net.

 3. Marand

  Eh…ce să-i faci domnu` Dan…Crezi că mulți au auzit de topica limbii române? Sau de diferența dintre exprimarea în scris și cea orală? Chiar la dvs., pe site-ul „clape”, există suficiente persoane, care din diverse motive, folosesc literele latine, (că numai pe-alea le știu). Însă, ca să-i înțelegi ce vor să spună, îți trebuie dolmeci chino-român. :-w

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !Anunturi Gratuite