Sony a renunţat la sistemele VAIO

Sony VAIO CR Notebook Sony a renunţat la sistemele VAIO

Zilele acestea m-am documentat puţin legat de celebrele sisteme VAIO produse de către cei de la Sony şi ţin să vă spun că am fost absolut surprins de vestea pe care am aflat-o: Sony a renunţat la sistemele VAIO, drept urmare nu va mai produce sisteme VAIO.

VAIO în sine a devenit un brand, ca exemplu laptopurile VAIO de la Sony erau renumite pentru două lucruri: calitatea display-ului şi calitatea finisajelor. Chiar dacă laptopurile Sony VAIO nu ieşeau în evidenţă din punct de vedere al performanţelor hardware (ori mai bine spus raportul peformanta/preţ, fiind totuşi produse scumpe), există un anumit segment de piaţă pentru aceste sisteme. La ora aceasta dacă vă uitaţi pe diverse posturi de televiziune veţi observa că o bună parte dintre moderatorii emisiunilor au pe masă un laptop Sony VAIO.

De asemenea dacă urmăriţi şedinţele din guvern, o să observaţi că toate laptopurile (cumpărate de către instituţie) sunt Sony VAIO. Deci, există piaţă pentru aşa ceva … Totuşi, Sony a decis să renunţe la sistemele VAIO.

Piaţa telefoanelor mobile inteligente şi a tabletelor este în continuă creştere, rupând efectiv procente mari din piaţa PC-urilor şi a laptopurilor. Astfel că Sony a decis să vândă întreaga divizie VAIO din cadrul companiei către JIP (Japan Industrial Partners), un grup de investitori exclusiv japonezi. Procesul de achiziţie va fi finalizat în acest an, la sfârşitul lunii martie …

Chiar dacă VAIO va continua să existe pe piaţă, este foarte probabil ca noii proprietari ai acestui brand de renume, să comercializeze noile sisteme VAIO doar pe piaţa din Japonia. De asemenea, este foarte probabil ca designul liniei VAIO să fie schimbat, odată ce de partea de design nu se vor mai ocupa cei de la Sony, ci noii proprietari, respectiv JIP.

sony vaio s13 Sony a renunţat la sistemele VAIO

Categorie articol [ Stiri IT ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?