Sondaj INSCOP

Sondaj opinie Sondaj INSCOP

Fiindcă tot mi-am înecat duminica în bere, te rog să faci publice rândurile de mai jos, Dane, fără să te superi pe mine că îți atac blogul. Sunt scrise între două reprize de Timișoreană, după un sondaj publicat pe adevărul.ro…

Sondajele electorale, o abureală…

Nu știu cât de „multi-stratificat și probabilistic a fost volumul eșantionului de 1053 de persoane și cât de reprezentativ pentru populația neinstituționalizată a României” este acest sondaj, dar cred că procentele prezentate de Inscop Research sunt o mare abureală, o încercare stângace de a manipula opinia românilor.

Am încetat de multă vreme să iau de bune astfel de vrăjeli, făcute (cică!) „la un grad de încredere de 95%”, cu o „eroare maximă admisă a datelor de 3%” (nu mai contează că e în plus sau în minus), fiindcă însăși întrebarea sondajului („dacă duminica viitoare…”) e manipulatoare.

Un sondaj pe bune ar trebui să înceapă cu întrebarea: știți că în acest an, pe 26 Mai vor avea loc alegeri pentru Parlamentul European? Iar variantele de răspuns să fie: da, știu/nu, habar n-am…

Nu m-ar mira dacă în „eșantionul reprezentativ” ar fi mai multe răspunsuri negative. Și-atunci, pe ce ne bazăm domnilor sociologi și statisticieni?

Mergem la vot precum oile la casap. Oricât de tare ar behăi unele mioare, „glasul” turmei acoperă orice șoaptă a democrației. Oițele rebele nu au decât să-și „behăie” nemulțumirile pe bloguri (într-un mod absolut democratic, nu-i așa?) în timp ce aleșii au voie să facă tot ce vor, că de-aia sunt aleși!

Mai punem de-un sondaj ca să manipulăm electoratul…

Autor: Francisc Bouda – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Politica ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

5 comentarii la “Sondaj INSCOP”

 • ... a scris la 24 martie 2019, 23:48   [#1]

  Nu consider că ataci blogul, personal mă bucur că-ți expui opiniile pe-aici, eventual pot să se simtă “lezați” cei cărora le dai cu democrația peste bot (dar merită asta cu vârf și îndesat!). Ne lăfăim (în exprimarea opiniilor) și noi cât mai putem… sper să n-apucam iarăși zile în care să nu ne mai putem exprima liber opinia… pt. că, din câte văd, direcția cam asta e -- și nu doar în România ci cam peste tot în lume. Amintesc doar de cazul Google din China, noile politici de cenzură ale Facebook, schimbările legislative pe care încearcă să le facă guvernul României, etc!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 25 martie 2019, 9:30   [#2]

  Știi cum e asta cu libertatea opiniei, Dane? Poți spune oricând orice, da’ o spui degeaba, că nu te-aude nimeni!

 • jpm2017
  ... a scris la 25 martie 2019, 11:27   [#3]

  Ai dreptate D-le Francisc.

 • marc
  ... a scris la 25 martie 2019, 12:00   [#4]

  Iata, eu te-am auzit (citit)! Exact cum spueai si tu intr-un mini comentariu. Iti reamintesti, probabil. Te-am auzit si te aud de fiecare data, ca si Dan dealtfel. Noi scriem, noi citim, comentam si speram ca, cine stie?, poate vor auzi si altii. Slaba sperante!
  Cu toate aceste inconveniente, mergem inainte. Platonic sau iluzoric, n-are importanta. Ne facem datoria. Fiecare-n felul sau. Ca ar mai trebui diversificate tematicele abordate sau, mai ales, aduse pe cat posibil la zi, asta-i o alta problema asupra careia cel putin eu am mai spus-o, chiar am si insistat. Din pacate (sau din alte cauze) spusele (sugestiile) mele nu au avut ecou! De ce? Nici asta n-o stiu si nici nu mai incerc s-o aflu… Doar, tot platonic, le banuiesc!

 • marc
  ... a scris la 25 martie 2019, 12:04   [#5]

  Fii coleg bun, cum te stiu ca esti si anuleaza tu al doilea “i” de pe acolo! Merci! La batranete (dar nu numai) se mai intampla si din astea (adica greseli)…

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?