SOLINGEN Saftey Razor Merkur 25 C

SOLINGEN Saftey Razor Merkur 25 C SOLINGEN Saftey Razor Merkur 25 C

SOLINGEN Saftey Razor Merkur 25 C

În urmă cu doar câteva săptămâni am intrat în “febra” testelor unor aparate de bărbierit, clasice. M-am săturat de aparatele de ras clasice prost făcute, drept urmare am decis că trebuie să-mi cumpăr un aparat de ras clasic, “serios”.

Inițial am cumpărat un MUHLE Saftey Razor R89, aparat de ras de care sunt extrem de mulțumit. Pe urmă, curiozitatea m-a împins spre un MUHLE Saftey Razor R41 … și am ajuns la concluzia că R41 este net inferior lui R89 (cel puțin pentru mine).

Următorul pas a fost să încerc un aparat de ras de la o altă firmă germană de renume: Merkur (SOLINGEN). După cum bine știți, SOLINGEN este un brand care a făcut istorie, renumite firme germane care poartă marca SOLINGEN produc de zeci de ani tot felul de lucruri care “taie” (cuțite, foarfece, etc..), brandul SOLINGEN este un fel de “Mercedes” al obiectelor din metal destinate să “taie”.
Așa că, m-am îndreptat către un aparat de ras clasic, SOLINGEN Merkur 25 C Saftey Razor. Am ales acest model deoarece era total diferit față de cele două aparate pe care le aveam deja în dotare, respectiv R89 și R41 de la MUHLE.

Aparatul de ras SOLINGEN Saftey Razor Merkur 25 C l-am comandat din Germania, de pe siteul www.shavemac.com. Prețul aparatului de ras a fost de 30 de euro, la care s-a mai adăugat transportul prin Fedex Expres care a costat 9 euro, în total a fost 39 de euro. Plata am făcut-o în avans, prin PayPal (online), în momentul în care am efectuat comanda.
Pachetul din Germania mi-a ajuns după 4 zile și mi-a fost adus “la ușă” de către cei de la FanCurier (probabil au contract cu cei de la Fedex Expres).

După vreo două zile, m-am pus să testez aparatul de ras SOLINGEN Saftey Razor Merkur 25 C. Concluzia ? Este un aparat de ras foarte bun, dar … totuși cu ceva sub MUHLE Saftey Razor R89, însă mult peste MUHLE Saftey Razor R41. Dacă ar fi să dau o notă de la 1 la 10 fiecărui aparat de ras, aș nota aparatele astfel:
Locul 1: – MUHLE Saftey Razor R89 = NOTA 10
Locul 2: – SOLINGEN Saftey Razor Merkur 25 C = NOTA 8
Locul 3: – MUHLE Saftey Razor R41 = NOTA 4

Acesta este aparatul de ras SOLINGEN Saftey Razor Merkur 25 C:

SOLINGEN Saftey Razor Merkur 25 C SOLINGEN Saftey Razor Merkur 25 C

SOLINGEN Saftey Razor Merkur 25 C SOLINGEN Saftey Razor Merkur 25 C

SOLINGEN Saftey Razor Merkur 25 C SOLINGEN Saftey Razor Merkur 25 C

SOLINGEN Saftey Razor Merkur 25 C SOLINGEN Saftey Razor Merkur 25 C

SOLINGEN Saftey Razor Merkur 25 C SOLINGEN Saftey Razor Merkur 25 C

SOLINGEN Saftey Razor Merkur 25 C SOLINGEN Saftey Razor Merkur 25 C

SOLINGEN Saftey Razor Merkur 25 C SOLINGEN Saftey Razor Merkur 25 C

SOLINGEN Saftey Razor Merkur 25 C SOLINGEN Saftey Razor Merkur 25 C

SOLINGEN Saftey Razor Merkur 25 C este un aparat tip “long handle”, asta insemnand ca are manerul ceva mai lung comparativ cu aparatele de ras “normale” cum ar fi MUHLE Saftey Razor R89 si MUHLE Saftey Razor R41.

Bărbieritul cu aparatul de ras clasic SOLINGEN Saftey Razor Merkur 25 C este foarte ușor, este un aparat cu care nu prea te poți tăia, bărbieritul este finuț și confortabil, totuși nu la fel de confortabil comparativ cu R89 de la MUHLE care parcă alunecă singur pe față … Cu Merkur 25 C trebuie să apeși o idee mai tare pe față pentru a obține un bărbierit bun, însă bărbieritul este foarte asemănător cu cel obținut cu R89. Curbura lamei la Merkur 25 C este foarte asemănătoare cu cea a aparatului R89 de la MUHLE. Merkur 25 C este însă semnificativ mai bun decât R41 de la MUHLE.

Ca realizare și formă, aparatul de ras Merkur 25 C este foarte asemănător cu aparatele de ras clasice (clasice in adevaratul sens al cuvântului) folosite de soldații americani din Al Doilea Război Mondial din anii 1940~1946. Am văzut un aparat de colecție din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, foarte asemănător cu Merkur 25 C. Diferența constă cel mai probabil în faptul că, Merkur 25 C este mult mai frumos și mai bine finisat.

Aparat de ras militar american din perioada WW2 SOLINGEN Saftey Razor Merkur 25 C

SOLINGEN Saftey Razor Merkur 25 C este făcut cel mai probabil din alt material, este cromat iar finisajele sunt în concordanță cu anul 2012. Bărbieritul însă este foarte probabil să fie asemănător cu aparatul de ras de acum 60 de ani …

Iată și câteva imagini cu cele 3 aparate de ras clasice “din dotare”:

SOLINGEN Merkur 25C vs MUHLE R89 vs MUHLE R41 SOLINGEN Saftey Razor Merkur 25 C

SOLINGEN Merkur 25C vs MUHLE R89 vs MUHLE R41 SOLINGEN Saftey Razor Merkur 25 C

SOLINGEN Merkur 25C vs MUHLE R89 vs MUHLE R41 SOLINGEN Saftey Razor Merkur 25 C

SOLINGEN Merkur 25C vs MUHLE R89 vs MUHLE R41 SOLINGEN Saftey Razor Merkur 25 C

SOLINGEN Merkur 25C vs MUHLE R89 vs MUHLE R41 SOLINGEN Saftey Razor Merkur 25 C

SOLINGEN Merkur 25C vs MUHLE R89 vs MUHLE R41 SOLINGEN Saftey Razor Merkur 25 C

Dacă aveți comentarii, vă invit să vă dați cu părerea …

Categorie articol [ Alte subiecte ]
Tagged with: [ , , , , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

50 comentarii la “SOLINGEN Saftey Razor Merkur 25 C”

 • ... a scris la 28 august 2012, 9:42   [#1]

  acu’ ai aparate de ras pana la batranete :)

 • ... a scris la 28 august 2012, 11:44   [#2]

  Acum da … :)) Ideea este ca, n-am avut cum sa-mi dau seama care aparat este mai bun decat facand teste cu ele. Acum, macar m-am lamurit (chiar daca n-a fost chiar ieftina distractia) … si sper ca informatiile din acest articol sa fie utile celor care doresc sa-si achizitioneze un aparat de ras clasic. Eu as fi fost bucuros sa gasesc un asemenea articol inainte sa cumpar aparatele, in mod cert la ora asta as fi avut un singur aparat de ras: cel mai bun.

 • Mihail
  ... a scris la 6 septembrie 2012, 15:12   [#3]

  varianta “militar” o are bunicu’ de 50 de ani se barbireste cu el, lucrul bun rezista multa vreme, de aceea aceste aparate sunt o investitie buna.

 • Apopei Constantin
  ... a scris la 6 septembrie 2012, 22:02   [#4]

  As dori un aparat de ras, MUHLE Saftey Razor R89, dar cit costa, cum sa procedez ??? Astept lamuriri, multumesc.

 • ... a scris la 7 septembrie 2012, 1:46   [#5]

  Poti comanda online, de aici: https://goo.gl/zueOap

  Iti vine aparatul acasa prin Curierat Rapid (in vreo 2 zile) sau prin Posta Romana (in vreo 5 zile), depinde cum alegi. Transportul este gratuit la suma asta … Aparatul (R98) costa 169 RON.

 • ... a scris la 11 octombrie 2012, 19:10   [#6]

  Dane, ce lame folosesti? Eu m-am saturat de shimbat firme, nu le m-ai fac ca altadata …

 • ... a scris la 11 octombrie 2012, 23:13   [#7]

  Depinde foarte mult de aparatul de ras pe care-l ai. Ca branduri de lame, folosesc ce gasesc prin comert: Gillette si Derby.

 • vlad
  ... a scris la 26 octombrie 2012, 21:26   [#8]

  Felicitari pt. achizitii! Eu am un Merkur 34C HD votat cindva ca fiind cel mai popular din lume, ma incearca gindul sa-mi iau un Muhle R89 sau poate ceva reglabil deschidere butterfly ceva gen Gillette Slim sau Fatboy.

  O remarca: Solingen este un oras, renumit pt. calitatea otelurilor care se produc acolo daca bine am inteles deja sint marca inregistrata. A nu se confunda cu firma Merkur care-si are sediul in orasul Solingen…

  Lame excelente sint Astra Platinum, facute tot de Gillette la fabrica din Sankt Petersburg, raportul pret/calitate cel mai bun. Best regards si barbieriri cit mai reusite! :)

 • ... a scris la 11 ianuarie 2013, 12:52   [#9]

  M-am intors din Germania de aproximativ 1 saptamana, practic in Germania mi-am petrecut sarbatorile de iarna (2012-2013) … Orasul Solingen era aproape de Dormagen, unde am fost eu … intre Köln si Düsseldorf. Din pacate n-am avut timp sa intru si prin Solingen, mi-ar fi placut sa dau o raita pe la celebrii fabricanti de tot felul de aparate si ustensile de taiat, inclusiv lame de barbierit si aparate clasice pentru barbierit :D
  Poate, data urmatoare … :)

 • radu
  ... a scris la 26 februarie 2013, 20:09   [#10]

  Nu-mi vinzi mie Merkurul ? ;)

 • ... a scris la 27 februarie 2013, 9:18   [#11]

  Nu-l vand, pentru ca-l folosesc deja :) … Dar, iti poti comanda de pe internet, direct din Germania. Asa l-am cumparat si eu … am facut comanda, am platit prin PayPal si in 4 zile mi-a sosit coletul “la usa”.

 • Dani
  ... a scris la 25 martie 2013, 20:04   [#12]

  Felicitari in primul rand pentru informatiile de mai sus si comparatia facuta (este exact ce as fi vrut sa aflu). Ezit insa intre Muhle R89 de la magazinul beauty4you din Timisoara pret 159 Ron (l-am tinut in mana) si Merkur 25C (pret 142 Ron de pe barbierit.ro, a carui design imi place mai mult). Precizez ca o sa fie primul aparat clasic pentru mine si as vrea sa fac alegerea cea mai buna. Ce diferente ai observat la barbierit de ai ales Muhle R89 ca fiind mai bun decat Merkur 25C? Iti multumesc!

 • ... a scris la 26 martie 2013, 13:37   [#13]

  R89 il “simti” mult mai finut pe fata, la barbierit. E ok si aparatul de ras Merkur 25C, eu am luat versiunea “Long Handle” care are manerul ceva mai lung, insa tot cu R89 imi place mai mult sa ma barbieresc.

 • Tomei
  ... a scris la 1 aprilie 2013, 21:46   [#14]

  Mai precis diferenta vine si din modul de constructie: R89 este closed comb, cu o greutate mai mare. Asta il face sa taie mai usor si potrivit pentru incepatori. Aparatele open comb sunt in general mai agresive si necesita o indemanare si o atentie mai mare. Modelul de la Merkur este si mai usor, ceea ce inseamna ca trebuie exercitate o presiune mai mare.
  Pana la urma optiunea e o chestie de preferinta, si ca sa ajungi la versiunea cea mai buna trebuie urmat exemplul lui Dan: testezi diferite modele pana il gasesti pe cel cu care te impaci cel mai bine ;)

  PS: felicitari Dan pentru articole, ai prezentat informatii foarte utile si destul de greu de gasit la noi.

 • tiby
  ... a scris la 9 mai 2013, 23:54   [#15]

  @Dan sunt utilizator nou a aparatului clasic, si am un wilkinson de 2 bani:d vroiam sa te intreb daca R89 rade la piele? in sensul ca rade bine, nu raman fire? folosesti pt barbierit si pamatuf?
  si o ultima intrebare, intre derby si gillette platinium ce ai prefera?
  multumesc pt raspuns.

 • ... a scris la 10 mai 2013, 8:54   [#16]

  Lamele Derby sunt de 10 ori mai bune decat Gillette. Da, R89 rade “la piele” cu conditia sa ai o lama buna. Folosesc si pamatuf, bineinteles …

 • tiby
  ... a scris la 10 mai 2013, 11:59   [#17]

  fiind nou pe acest taram te intreb si ce ii mai ok pt ras, sapun sau crema? multumesc

 • ... a scris la 10 mai 2013, 22:33   [#18]

  Crema de ras …

 • thunder rock
  ... a scris la 8 iunie 2013, 18:04   [#19]

  incerca in acelasi mod sapunurile de ras si vei avea o revelatie…..

 • mozo
  ... a scris la 15 iunie 2013, 10:43   [#20]

  Imi pare rau ca nu te-ai inteles cu R41 deoarece este aparatul suprem pentru barba deasa/viguroasa si firul gros. Neaparat trebuie folosit in combinatie cu o crema/sapun bun si o lama serioasa gen Astra SP, Feather sau Sputnik, nu table ce se gasesc la chiosc.

 • Radu
  ... a scris la 9 octombrie 2013, 15:27   [#21]

  Detin si eu cateva aparate de ras clasice, printre care si un merkur…. cred ca are cam 50-60 de ani… Ma gandeam sa imi cumpar un aparat nou, tot un merkur,,,, dar descrierea pe care ai facut-o aparatului R89 ma face sa fiu nehotarat…. Merkur sau Muhle R 89? Acum inclin mai degraba catre Muhle R89…..

 • Vali
  ... a scris la 23 decembrie 2013, 10:56   [#22]

  Sa va spun din experienta mea . Eram utilizator iritat mereu de Mach 3 si dezamagit complet de experienta barbieritului . Asta pana in ziua in care am descoperit barbieritul clasic . Se intampla ca am plecat pentru o perioada la parinti si imi uitasem Gilletul acasa asa ca tatal meu mi-a inmanat bucuros aparatul lui clasic si o lama gillete platinium . Sincer chiar am facut misto de el ca inca se mai barbiereste cu “aparatul lui Ceausescu:) . Impresie total gresita , dupa barbierit nu eram iritat si pot spune sincer ca a fost o experienta minunata .
  Asa m-am decis sa imi cumpar un Muhle R89 (m-au cucerit informatiile din blogul tau!) mai ales ca la noi in Timisoara se afla in toate magazinele DM la promotie la pretul de 129 lei . La promotie fiind si pamatufurile HJM -- 29 lei cel din mistret si vreo 65 de lei cel cu par de bursuc .
  Testat in primele zile si la sfarsit pot spune ca isi merita banii . Sa aveti totusi grija ce lame va cumparati . Pot spune ca din cauza lamelor proaste si din necunostinta am dat vina si pe aparat pentru ca nu obineam finetea obrazului asa cum imi doream .

  Rezultate excelente am obtinut pana acum cu lamele Astor rosii

  Ce nu mi-a mers au fost lamele Derby ( am testat lama cu care a venit aparatul) si lamele Gilette albastru .

 • Vali
  ... a scris la 23 decembrie 2013, 11:38   [#23]

  Imi doresc sa gasesc o cutiuta in care pot depozita aparatul si lamele sau un suport ptr aparat la un pret rezonabil .Aveti ideea pe unde pot gasii asa ceva ? .
  Suporti care sunt pe muhle-barbierit au pret de cocaina :))

 • maier c
  ... a scris la 7 ianuarie 2014, 9:13   [#24]

  Buna ziua… Sunt o mina de aur aceste informatii, caut de mult astfel de informatii… Eu am un aparat de la un bunic, cred ca are vreo 40 de ani seamana cu Solingenul ce l-ai prezentat… ma intereseaza si pe mine R89 :)

 • Adi P
  ... a scris la 9 ianuarie 2014, 20:46   [#25]

  Subscriu la ceea ce postat Vali referitor la lame. BIC Astor Rosii sunt foarte bune, Derby din pachetul R89 parca era folosita deja dar Gillette Platinum e ca Astor, adica FB. In ce priveste combinatia R89 + pamatuf de bursuc HJM + crema & sapun Proraso de la DM sunt varianta castigatoare pt un barbierit perfect. Nu irita si da rezultate . Mai ales ca sunt alergic la unele creme/spume/geluri.

 • Adi P
  ... a scris la 9 ianuarie 2014, 21:30   [#26]

  Ma refer la Crema pre-after shave Proraso verde si sapunul de barbierit Proraso verde de la DM (pe site-uri sunt si alte optiuni la Proraso).

  Bic Astor rosii sunt la mag. Cora -- la pachetul mare de 100 Lame iese pretul bun (1,8 lei / pachet de 5 lame) iar Gillete la Metro au pret bun la pachetul de 100 lame (2,75 lei /pachet de 5 lame).

 • ... a scris la 19 februarie 2014, 0:40   [#27]

  Uite ce apare pe siteul http://www.muehle-shaving.com

  Distribuitor oficial în România: https://www.muehle...orefinder/?lang=1

  BeautyForYou
  SC Loxan Atraktive SRL
  str. Pestalozzi nr.22
  Timișoara, România
  Telefon: 0749-895.230

  … adică ăștia: http://www.b4y.ro/

  Dacă faci comandă pe siteul din Germania, aici sunt afișate costurile de livrare: https://www.muehle...Shipping-charges/

 • Ciprian
  ... a scris la 18 februarie 2014, 23:51   [#28]

  Dane, vreau si eu sa fac o comanda pe http://www.muehle-shaving.com de vreo 50 de euro, tare mi-e frica de costul transportului, sigur e doar 9 euro, unde imi arata?

 • ... a scris la 19 februarie 2014, 9:06   [#29]

  Ai idee care e explicatia ca la noi lamele Derby sunt mai ieftine decat in DE?

  Habar n-am …

 • Ciprian
  ... a scris la 19 februarie 2014, 8:15   [#30]

  Pe site-ul http://www.muehle-shaving.com preturile sunt mult mai bune fata de distribuitorul din Romania. Au la promotie la pamatuf hjm din par de bursuc cu 45 lei, la noi acelasi produs costa 89 lei. Un R89 ajunge 143 lei fata de 159 la noi, un sapun Proraso 21 fata de 25, dar n-am inteles de ce un pachet de lame Derby in Germania costa 2 euro iar la noi 4,90, sa fie alta calitate? As lua Personna, ca sunt la pret asemanator ca si la distribuitorul din RO. Multumesc de info!

 • ... a scris la 19 februarie 2014, 8:55   [#31]

  Daca vrei sa cumperi un singur produs, atunci diferenta de pret este acoperita de transportul din Germania, care te mai costa vreo 45 RON, deci nu prea merita sa comanzi din Germania.
  Daca insa te gandesti sa cumperi mai multe produse, atunci merita sa comanzi din Germania …

 • Ciprian
  ... a scris la 19 februarie 2014, 9:02   [#32]

  Am de gand sa comand mai multe produse, un R89, un pamatuf, o protectie lama, un sapun de ras, lame… transportul, 45 de lei, mi-l scot de la pamatuf, care la noi e 89 lei acelasi produs, deci la restul produselor ies mai ieftin. Ai idee care e explicatia ca la noi lamele Derby sunt mai ieftine decat in DE?

 • Ciprian
  ... a scris la 19 februarie 2014, 9:10   [#33]

  Atunci o sa comand lame Personna in loc de Derby, sun OK si astea, nu?

 • ... a scris la 19 februarie 2014, 9:19   [#34]

  Citeste si aici: http://dan-blog.ro...r-r-41-muhle.html … vezi la comentarii.

 • ... a scris la 19 februarie 2014, 13:01   [#35]

  Din poze, așa pare … totuși, nu știu cât de confortabil poate fi mânerul acela gros, câtă vreme până și la R89 mi se pare mânerul a fi o idee prea gros.

 • Ciprian
  ... a scris la 19 februarie 2014, 12:17   [#36]

  Acest model RYTMO R226SR http://goo.gl/ZNU1HV nu cumva este echivalentul lui R89 numai ca difera manerul? Mi se pare ca au capurile la fel.

 • Ciprian
  ... a scris la 22 februarie 2014, 11:41   [#37]

  Alte modele similare cu R89 sunt R106 si R107

  http://goo.gl/za8kRc

  http://goo.gl/CaaUU0

  mi-as lua 106, dar nu stiu ce aderenta are acel maner glossy in comparatie cu manerul de la R89

 • ... a scris la 22 februarie 2014, 12:19   [#38]

  Nici manerul lui R89 nu exceleaza la capitolul aderenta, insa e in limite acceptabile.

 • espman
  ... a scris la 5 mai 2014, 19:28   [#39]

  Ce sa imi iau ? Merkur 43c sau MUHLE R89 ???

  Multumesc!!!

 • Stoian Alex
  ... a scris la 17 mai 2014, 5:42   [#40]

  eu personal de cand mi-am luat Merkur Futur, nu mai am nevoie de nimic! Poate o sa-mi cumpar si vision-ul si cu siguranta Merkur39C Slant.

 • domsa dan
  ... a scris la 24 noiembrie 2014, 19:32   [#41]

  Am descoperit o adevarata comoara de informatii in site-ul tau in primul rand, Dane, pentru care te felicit, si in discutiile de pe acest blog in care sunt multe opinii valoroase. Imi iau timp pentru a procesa informatiile culese si voi reveni cu intrebari. :d

 • Ion
  ... a scris la 29 octombrie 2015, 14:49   [#42]

  Am si eu o intrebare pentru cunoscatori, vreau sa-i cumpar lui taica-miu un aparat clasic dar din ce stiu eu ca alea vechi din comunism erau grele, astea sunt mai usoare? Il vreau pe cel mai greu!!

 • ... a scris la 29 octombrie 2015, 15:50   [#43]

  R41 este greu, chiar foarte greu.

 • Ion
  ... a scris la 29 octombrie 2015, 17:48   [#44]

  Dan, multumesc pentru raspunsul prompt, am citit ceva despre ele, unele au 64-66 de grame altele au 80. Pentru ca nu stiu inca diferenta intrebarea era: greutatea lor e asemanatoare cu ce era pe piata acum mai bine de 25 de ani?

 • ... a scris la 29 octombrie 2015, 18:00   [#45]

  Da.

 • Ion
  ... a scris la 30 octombrie 2015, 9:54   [#46]

  Multumesc, asta am vrut “s-aud”!

 • ratoiu
  ... a scris la 2 decembrie 2015, 9:15   [#47]

  Buna ziua!
  Acum am gasit blogul si articolul, acum scriu… scuze pentru intarzierea de cativa ani!
  Eu ezit intre Muhle R89 si un aparat numit Edwin Jagger 3D (gasiti un review aici, impreuna cu multe alte aparate clasice: http://goo.gl/gvY4NF ).
  In privinta lamelor, am inteles ca cele mai bune sunt cele japoneze de la Feather.
  Acum, ca au trecut cativa ani de la postarea Dumneavoastra, se gasesc si la noi extrem de multe modele de la cam toate firmele de renume.

 • CristiP
  ... a scris la 21 octombrie 2016, 19:21   [#48]

  Salut Dan, foarte buna comparatia facuta de tine.
  Ai observat diferente in felul in care taie firele de par de sub nas (pe buza superioara) ? Este o diferenta semnificativa de grosime care se observa in ultimele doua poze si ma gandesc ca asta ar influenta abordarea barbieritului in acea zona. As alege aparatul mai subtire, Merkur 25C, dar astept si raspunsul tau. Multumesc !

 • Alex
  ... a scris la 8 februarie 2019, 2:36   [#49]

  Cum se curăță un aparat clasic de bărbierit?

 • Marius
  ... a scris la 13 octombrie 2021, 22:10   [#50]

  Daca ai fi spus si la cate zile te razi + ce tip de barba ai, atunci era un articol bun. Vad ca nu ai raspuns la mesajele anterioare, probabil nici nu mai folosesti aparatele :))

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?