Soldați americani în Verona (Italia) dar… fără măști!

Nu numai în Verona, de fapt în toată Europa! Situația ridică foarte multe semne de întrebare, printre care:
– 1. de ce soldații americani mărșăluiesc prin Europa, în plin coronavirus;
– 2. pentru ei nu se aplică regula “se interzic adunările cu mai mult de…“;
– 3. au cumva americanii antidotul pentru coronavirus?
Sunt intrebari firesti pa care mai tot omul si le pune acum, inclusiv Doina I., o buna prietena, stabilita de mai multa vreme in “cizma”. De la ea mi-au parvenit mai mule vesti de pe acolo, dintre care, o buna parte, o voi prezenta ad litteram in cele ce urmeaza…

191286 1 Soldați americani în Verona (Italia) dar... fără măști!

“Iată ce scria, cu litere mari, Grigore Cîrstea, român stabilit în Italia, acum câteva ore pe pagina sa de Facebook: “O FI DE BINE PT NOI OAMENII EUROPEI ACESTE MASARI DE TRUPE AMERICANE SI TEHNICA MILITARĂ INTR-O EUROPA MĂCINATĂ DE UN VIRUS CE A LUAT NASTERE IN LABORATOARELE AMERICANE. INTREB SI EU CA UN SIMPLU OM EUROPEAN?“.
Este un complot?”, asta se întrebau localnicii, potrivit primadituttoverona.it, când au văzut atâta desfășurare de trupe americane pe străzile lor. Îngrijorările veronezilor plus imaginile lor cu vehiculele militare trecând pe la ei au făcut înconjurul rețelelor de socializare și au fost distribuite pe Whatsapp. Au apărut numeroase supoziții în rândul cetățenilor italieni din Verona: dacă are loc un Război Rece, dacă solicitarea de a rămâne acasă nu este de fapt pentru a evita răspândirea Coronavirusului, ci este o acoperire care să permită militarilor să opereze netulburați în cadrul unei misiuni secrete etc. Alții au speculat în schimb că soldații au venit direct în Italia pentru a verifica dacă cetățenii respectă reglementările impuse de Guvern. Deși au primit răspunsul că nimic din toate acestea nu este adevărat și că este doar desfășurarea Defender Europe 20, rămân totuși semne de întrebare.

Exercițiul programat…

Nu toată lumea știe că exercițiul Defender Europe 20 este în plină desfășurare. NATO și Statele Unite au anunțat public acest lucru, în octombrie 2019, cu aproape trei luni înainte de epidemia de coronavirus. Concret, Defender Europe 20 este cea mai mare desfășurare de soldați americani din Europa de la sfârșitul Războiului Rece, care implică o serie de exerciții comune ce implică aproximativ 7.000 de soldați europeni și 30. 000 de soldați americani (20. 000 sosiți din State și 10. 000 deja prezenți în Europa) . Il Manifesto scrie că armata americană care „se va răspândi prin regiunea europeană” e scutită de la regulile preventive privind coronavirusul, care se aplică în schimb civililor! Statele Unite au ridicat alerta Coronavirus pentru Italia la nivelul 3 („evitați călătoriile neesențiale”), aducând-o la 4 pentru Lombardia și Veneto („nu călătoriți”), la fel ca pentru China. American Airlines și Delta Air Lines au suspendat toate zborurile dintre New York și Milano. Cetățenii americani care merg în Germania, Polonia și alte țări europene, la nivelul de alertă 2, trebuie să „ia măsuri de precauție sporite”. Cu toate acestea, există o categorie de cetățeni americani scutiți de aceste reguli: cei 20. 000 de soldați care încep să sosească din Statele Unite în porturile și aeroporturile europene pentru exercițiul Defender Europe 20, cea mai mare desfășurare de trupe utilizare în Europa în ultimii 25 de ani. Inclusiv cei deja prezenți, aproximativ 30. 000 de soldați americani vor participa în aprilie și mai, susținuți de 7. 000 din 17 țări membre NATO și partenere, inclusiv Italia. Potrivit Il Manifesto, prima unitate blindată a sosit din portul Savannah din SUA până la Bremerhaven din Germania. În general, 20. 000 de echipamente militare sosesc din SUA în 6 porturi europene (în Belgia, Olanda, Germania, Letonia, Estonia) . Alte 13. 000 de piese sunt furnizate de depozitele pre-poziționate de armata americană Europa, în principal în Germania, Olanda și Belgia.

Astfel de operațiuni, informează Armata SUA Europa, „necesită participarea a zeci de mii de militari și civili din multe națiuni”. În același timp, cea mai mare parte din cele 20.000 de trupe sosesc din SUA pe 7 aeroporturi europene. Acestea includ 6. 000 de Gărzi Naționale din 15 state: Arizona, Florida, Montana, New York, Virginia și altele. La începutul exercițiului din aprilie – relatează Armata SUA Europa – cei 30. 000 de soldați americani „se vor răspândi în toată regiunea europeană” pentru a „proteja Europa de orice potențială amenințare”, cu referire clară la „amenințarea rusă”. Generalul Tod Wolters – care comandă forțele americane în Europa și, în același timp, forțele NATO se asigură că „Uniunea Europeană, NATO și Comandamentul European al Statelor Unite au lucrat împreună pentru îmbunătățirea infrastructurii”. Acest lucru va permite convoiurilor militare să se deplaseze rapid pe 4. 000 km de rute de tranzit. “Zeci de mii de soldați vor trece frontierele pentru a efectua exerciții în zece țări”, continuă cotidianul italian. În Polonia, 16. 000 de militari americani cu aproximativ 2. 500 de vehicule vor ajunge în 12 zone de antrenament. Parașutiștii americani ai 173 Brigăzii staționați în Veneto, iar italienii Brigăzii Folgore staționată în Toscana vor merge în Letonia pentru un exercițiu de lansare comună. Defender Europe 20 este realizat pentru a „crește capacitatea de a desfășura rapid o forță de luptă mare din Statele Unite în Europa”.
Prin urmare, aceasta are loc cu perioade și proceduri care fac practic imposibilă supunerea a zeci de mii de soldați la regulile de sănătate privind coronavirusul. Mai mult, US Army Europe Rock Band va susține o serie de concerte de intrare gratuită în Germania, Polonia și Lituania, care vor atrage un public numeros. Cele 30. 000 de trupe americane care „se vor răspândi în toată regiunea europeană” sunt de fapt scutite de regulile preventive privind coronavirusul care se aplică civililor. Doar asigurarea dată de armata SUA Europei că „monitorizăm coronavirusul” și că „forțele noastre sunt într-o stare de sănătate bună”. Totodată, impactul asupra mediului al unui astfel de exercițiu militar este ignorat. “Rezervoarele Abrams din SUA, cu o greutate de 70 de tone cu armură de uraniu epuizată, vor consuma 400 de litri de combustibil la 100 km, producând o poluare mare pentru a furniza o putere maximă. Într-o astfel de situație, ce fac UE și autoritățile naționale, ce face Organizația Mondială a Sănătății? Puneți-vă masca, pe gură, pe nas și pe ochi… “, notează, cu dublu înțeles, Il Manifesto.

Epilog:
Armata americană a anunţat miercuri că a decis, din cauza epidemiei de coronavirus, să reducă amploarea exerciţiului militar Defender Europe 20…

Parerea mea-i ca-i imposibilă supunerea a zeci de mii de soldați la regulile de sănătate privind coronavirusul ce se pare ca a cuprins, mai mult sau mai putin, intreaga planeta!…

“Poate sunt în vacanta armata americana! Le-a dat Donald Trump un concediu!! Asta inseamna ca este mai mult decit o conspiratie Rezulta clar ca acesti militari sunt vaccinati sau au o tehnologie necunoscuta de noi muritori de rind, ce i apara de acest covid 19″ (spune dl Radulescu)
“Sau nu este niciun virus!! Daca la tv spune ceva lumea trebuie neaparat sa creada!! (VASILIIIIICă)
“Se scrie noua ordine mondială” (MIRCEA)

Dumneavoastra, ce spuneti? Care va sunt parerile sau convingerile?

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

84479161 3241644915865517 8617454689438400512 n Soldați americani în Verona (Italia) dar... fără măști!

Categorie articol [ Guest Post, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Un comentariu la “Soldați americani în Verona (Italia) dar… fără măști!”

  • JPM
    ... a scris la 18 martie 2020, 10:36   [#1]

    Bun articol !

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?