Societatea, te vrea prost

societatea te vrea prost Societatea, te vrea prost

Societatea, te vrea prost

Este o mai veche melodie cântată de trupa românească numită “Sarmalele Reci”, titlul melodiei fiind “Ţara te vrea prost“. Dacă melodia amintită pare la prima vedere o comedie muzicală nereuşită, realitatea din teren este de-a dreptul gravă. Iar asta, nu pentru că doar “ţara te vrea prost” ci pentru că societatea, te vrea prost.

Asta este singura concluzie la care poţi ajunge după o analiză a istoriei umanităţii din ultimii 2000 de ani … o lungă perioadă în care istoria ne-a demonstrat faptul că societatea este structurată în acelaşi fel, indiferent de perioada despre care vorbim, indiferent de regimul politic al vremii şi indiferent de forma de organizare socială!

Cu alte cuvinte, în orice societate există o mână de oameni care controlează tot şi care deţin cea mai mare parte din resursele financiare ori de altă natură a societăţii, iar puţinul rămas din aceste resurse se împarte în mod mai mult sau mai puţin egal, celor mulţi … şi proşti. Un motiv cât se poate de simplu pentru care, societatea te vrea prost. Iar în momentul în care, unii încearcă să iasă din linia trasată de către cei puţini, devii un pericol, o ameninţare pentru societate … Iar exemplele din ultimii 2000 de ani sunt multe, extrem e multe …

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , sâmbătă, 26 iulie 2014 in categoria Alte subiecte, D'ale mele, Documentare, Social, Vocea poporului. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

2 comentarii la subiectul “Societatea, te vrea prost”

  1. 1qlee

    Curajoasa postare..

  2. Francisc

    Cantitatea de inteligență de pe Terra e constantă, în timp ce populația e în creștere (nu sunt eu autorul acestei afirmații și nici nu-mi amintesc pe cine am plagiat). Trăim într-o lume în care „nu contează cât de lung ai părul / contează numai ce frumos zâmbești”. Și culmea e că ne place… E adevărat că „societatea” ne vrea proști, dar e la fel de adevărat faptul că prea mulți dintre noi ne „prostim” și ne complacem în „dulceața” prostiei, făcând „alianță” cu scuza „asta e, n-ai ce face”. Ziaristul Tudor Octavian spune cândva că „deşteptul care se înconjoară de proşti ori nu e atât de deştept pe cât se crede, ori s-a contaminat de la prostia oamenilor cu care se însoţeşte” și îi dau dreptate. Einstein (se spune) a zis că „Universul și prostia sunt nemărginite, în privința Universului mă îndoiesc”. Concluzia? Dacă țara te vrea prost, prost să fii! „Norocul” rămâne doar în proverb…

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !Matrimoniale