SMURD pentru animale!?

ambulanta smurd animale cluj SMURD pentru animale!?

Chiar că lumea a înnebunit!

Acu’ ceva timp în urmă aflu din mass-media că, se pare, la Cluj a fost dat în folosinţă un inedit serviciu SMURD pentru… animale! Un lucru bun, poate o să spuneţi că e necesar! Nimic împotriva! Dar totuşi, înainte de a vă întreba: dar pentru noi, oamenii, stăpânii (sau mai ştii?, companionii!) acestor vietăţi, ce s-a făcut şi, mai ales, ce se va face?! Şi când?
Vă răspund tot eu: da, se şi se vor face, fără grijaă să fiţi, că se vor face! Dar, aşteptaţi! Cam aşa sună eventualul răspuns, devenit şablon, al celor care de multă, multă vreme ne tot promit, şi ne mint, cu promisiuni niciodată realizate-n practică!

Să faci investiţii pentru animale, în timp ce în spitalele şi în toate aşezămintele medico-sanitare din toată România-i vraişte totală iar mulţi dintre cei internaţi, mor cu zile – asta-i adevărata crimă! Sute şi chiar mii de medici, tineri şi vârstnici, dar buni specialişti, pleacă în străinătate, pe la sate asistenţa sanitară-i ca şi inexistentă (în foarte multe locuri), în sălile de primiri-urgenţă stau suferinzii într-o permanentă aşteptare până ce mor, total ignoraţi, pe motiv că nu sunt cadre, etc, etc, iar noi, sau mai exact, cei ce ne conduc (oare spre ce?!) se fac, fie că n-aud sau, cum tot am mai spus, promit! Atât!

Iată, de fapt, principala cauză, ce-i determină pe miile de bolnavi (unii cu afecţiuni cronice, grave) să facă eforturi financiare supra omeneşti pentru, ca să reuşească să se trateze în străinătate! Spitalele din Szeged sau din Mako (Ungaria), spre exemplu, sunt pline de pacienţi români sătui de groaza bacteriilor de toate felurile, de diagnostice greşite şi de tratamentele învechite, dar şi de aroganţă şi goana după mită a multor medici şi asistenţi, din rândul celor care (încă ) au mai rămas!
Astfel stând lucrurile, e mai mult decât normal să te tot întrebi: era nevoie chiar acum, de SMURD-ul pentru animale?! Sau poate, noi, oamenii, cei care ne tot încăpăţânăm să mai trăim, merităm să fim trataţi mai ceva ca… animalele cu SMURD?! Asta nu-i o NEBUNIE?!

Şi ca totuşi acestă nebunie să nu rămână inserată pe blog chiar singură, tot din mass-media mai aflu că, pe vremea când dl Gigi Becali (alt arogant) se “odihnea” la … casa scriitorilor de “cărţi ştiinţifice”, filiala Jilava, ca să nu se… plictisească chiar de tot, ‘mnealui juca zilnic table, cu cine credeţi?!, cu… directoarea penitenciarului!! Mai citiţi, vă rog, încă o dată genericul articolului şi spuneţi-vă părerea!

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)


Tagged with: [ , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

9 comentarii la “SMURD pentru animale!?”

 • Doru
  ... a scris la 27 august 2017, 13:12   [#1]

  Un lucru bun…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 27 august 2017, 13:53   [#2]

  Las-o moartă, nea Marcel. Trăim într-o societate ce pune un „preț” mai mare pe drepturile pușcăriașilor și ale „cățeilor” decât pe cetățenii de bună credință.

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 28 august 2017, 16:37   [#3]

  Ai perfecta dretate, Francisc! Nu-ti spun mai multe pentru ca iata, de la un timp, ceea ce scriu, se sterge! De ce, habar n-am?! Tocmai din acest motiv, ma opresc aici. Oare se vor sterge si aceste 2-3 randuri!? Sunt tare curios!…

 • ... a scris la 28 august 2017, 17:12   [#4]

  @marc, nu ştiu la ce te referi când spui că, de la un timp se şterge ceea ce scrii?! Te asigur că nu se şterge absolut nimic din ceea ce scrii! Uneori, mai intră comentariile la moderare, asta înseamnă că respectivele comentarii intră pe o “listă de aşteptare” şi apar pe blog abia după ce sunt verificate de mine. Asta se întâmplă de obicei când într-un comentariu există ceva cuvinte ori expresii interzise, ori dacă se postează mai mult de 2 link-uri într-un comentariu, etc…
  S-a mai întâmplat uneori ca atunci când ai scris 2 comentarii unul după celălalt, să “unesc” cele două comentarii, astfel încât textul din cele 2 comentarii trimise separat, la final apăreau integral într-un singur comentariu. Dar cam atât! Nu şterg comentarii decât în situaţii extreme, respectiv dacă se trece peste linia bunului simţ, se injură, atac la persoană, etc… ceea ce, NICIODATĂ n-a fost cazul la tine, întotdeauna te-ai exprimat mai mult decât civilizat.
  Drept urmare, te-aş ruga să mă lămureşti despre ce este vorba când spui că “dispare ce ai scris”!?!?!

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 28 august 2017, 18:27   [#5]

  Dle Dan, nu va faceti probleme! Eu n-am, facut si nici n-o sa fac vreodata, referiri rautacioase sau cu suspiciuni, la adresa dv! Acum, pentru moment sunt tare prins, sa zic asa, intr-o problema mai mult decat presanta. Cer cuvenitele scuze si, maine voi reveni explicandu-ve, succint, la ce m-am referit. O seara buna!

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 29 august 2017, 12:35   [#6]

  Asa cum am promis, incerc si pe aceasta cale, dle Dan, sa lamurim niste lucruri (sa le zic asa) ramase, cel putin pentru mine, neclare, ba chiar (unele) curioase!

  1 -- De ce uneori cand scriu un articol si din diferite motive (cauze) sunt nevoit sa intrerup, nu mai mult de cca 1-2 minute, revenind, constat ca cele scrise… nu mai sunt! Precizez, fara ca eu sa fi apasat gresit pe taste!? Va intreb: nu exista o eventuala prevenire a acesti curioase disparitii? Adica, sa tastez in prealabil, deci, atunci cand sunt nevoit sa intrerup, ceva, pentru a avea astfel garantia… disparitiei? Un fel de “SAVE”, ce spuneti, se poate? Eu cred ca da. Am aceasta convingere, plecand de la rezolvarea, mai mult decat fericita, a sistemului de logare la blog. Acum functioneaza minunat si este extrem de facil si rapid, usurandu-ne munca!

  2 -- Daca totusi am ocazia de a va contacta pe aceasta cale, vin si cu o propunere. O sugestie, sa-i spun, pentru o si mai mare audienta a blogului ce-l administrati (cu pricepere si pasiune). Din cate lesne se poate constata, se pare ca, de la un timp, mai multi dintre cei care-l frecventeaza, prefera doar sa citeasca! Rar, cu exceptiile cunoscute, mai si comenteaza. De scris, scriem doar cei pe care nici nu mai e nevoie sa vi-i amintesc! Cred ca, nu numai aceasta perioada a concediilor, este principala cauza! O eventuala alta grafica sau, poate o prefatare mai… fatoasa (si mai eficienta) a articolelor ce urmeaza a fi publicate, cu sau fara poza autorilor sau, mai stiu eu, altceva ce credeti dvs, cat si ceilalti pasionati ai blogului, n-ar fi binevenite? Doar stiti prea bine, reclama-i sufletul comertului! Eu zic, in cazul de fata, si-al… blogului, nu?!

  V-am plictisit, cred, peste masura, am facut-o insa cu mare placere si numai cu ganduri si intentii dintre cele mai bune. N-ar fi lipsite de interes si parerile altor colegi (scriitori, comentatori sau cititori)! Tuturor, numai de bine! :peace:

 • ... a scris la 29 august 2017, 14:31   [#7]

  @Marc, deja intrăm în chestiuni tehnice şi suntem “off-topic” (off-topic = în afara subiectului)… Subiectul articolului de faţă fiind “SMURD pentru animale“, nu are rost să le amestecăm. Pentru discuţii de acest gen (tehnice, legate de blog, funcţionalitate, etc) există forumul. Deschideţi un topic nou (subiect nou) pe forum (respectiv, aici: http://dan-blog.ro...eaza-un-topic-nou ) şi putem continua discuţia acolo, o să vă lămuresc.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 29 august 2017, 20:03   [#8]

  Problema „dispariției” rândurilor pe care le scrii se rezolvă foarte simplu, Marc: scrie ce ai de scris într-un editor de text (eu folosesc Microsoft Word), selectezi textul scris cu tastele CTRL+A, apeși simultan CTRL +C, se loghezi pe Dan-blog.ro, intri în secțiunea Utile/Guest post, pui cursorul în chenarul „conținutul articolului” și apeși CTRL+V.

  Înainte de a apăsa butonul „Trimite articolul”, corectezi eventualele greșeli de tastare, scrii titlul și alegi categoria articolului. Nu mi s-a întâmplat niciodată de când scriu pe-acest blog ca „scrierile” mele să nu fie publicate, chit că de multe ori nu ar fi trebuit.

  Sper că te-am lămurit, Marc….

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 30 august 2017, 11:55   [#9]

  Multumesc,Francisc!Esti un altruist demn de toata lauda.Ce pacat insa ca.pe zi ce trece,numarul celor care ar trebui sa fie la fel,scade!Scade vertiginos!Lumea s-a inrait,a devenit invidioasa,ne sociabila,ba chiar si agresiva!Iar cei care ar trebui,prin menirea lor, sa fie plini de solicitudie,nu-s!

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?