Skype Translator – Traducere voce, în timp real

Skype Translate 150 Skype Translator  Traducere voce, în timp real

Skype Translator – Traducere voce, în timp real

Apariţia şi dezvoltarea internetului a însemnat un progres uriaş al tehnologiei, cu beneficii imense pentru oameni. Însă, poate cel mai important aspect al dezvoltării internetului îl reprezintă … comunicarea. Începând cu mesajele text de tip “poştă electronică” (eMail), cu mai vechile soluţii software pentru “chat” (probabil mulţi dintre cei care au prins perioada de început a internetului îşi amintesc de platforme ca de exemplu mIRC) şi terminând cu modernele platforme din ziua de azi (ca de exemplu Facebook), pentru oameni comunicarea a fost probabil cel mai important aspect al tehnologiei care se numeşte “internet”.

Totul este în regulă atunci când “partenerul” nostru de conversaţie vorbeşte aceeaşi limbă cu noi, când însă suntem în situaţia să comunicăm cu o persoană care vorbeşte o altă limbă decât cea pe care o cunoaştem, atunci situaţia se complică puţin. E adevărat că în ultima vreme, mulţi tineri au învăţat limba engleză şi probabil se descurcă acceptabil în comunicarea scrisă (text), însă limba engleză nu înseamnă totul pe planeta asta. Mai există multe alte limbi pe care majoritatea dintre voi nu le cunoaşteţi.

E adevărat că au apărut şi câteva platforme online capabile să traducă text dintr-o limbă în alta, însă de cele mai multe ori traducerea se face cu greşeli. Ce facem însă atunci când vrem să conversăm efectiv cu cineva, prin “voce” şi evident “în tip real”?
Soluţia vine de la Skype şi se numeşte Skype Translator.

Skype Translate Skype Translator  Traducere voce, în timp real

În mai 2014, cei de la Microsoft ne-au promis că vor face din Skype, o unealtă care va reuşi să traducă conversaţiile în timp real. Şi au reuşit. Însă, ca orice aplicaţie aflată la început, Skype nu cunoaşte încă decât două limbi, respectiv engleză şi spaniolă, însă speranţele noastre, ale internauţilor, sunt MARI !!! Mai ales ale noastre, ale românilor!

Categorie articol [ Stiri IT ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

3 comentarii la “Skype Translator – Traducere voce, în timp real”

 • ... a scris la 17 decembrie 2014, 5:56   [#1]

  Foarte misto. Ar fi bun asta si-n romana si italiana.

 • ... a scris la 17 decembrie 2014, 9:06   [#2]

  Yeep, măcar limbile “de bază”, ca de exemplu engleza, franceza, germana, italiana şi … româna, evident :D

 • ovidiu_palcu
  ... a scris la 16 februarie 2016, 21:11   [#3]

  cum intru pe skipe sa conversez cu persoane

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?