Siteul eBay a fost atacat de hackeri

ebay Siteul eBay a fost atacat de hackeri

Siteul eBay a fost atacat de hackeri

Ebay, unul dintre cele mai renumite siteuri de vânzări online şi licitaţii din lume, a fost atacat de hackeri în urmă cu mai multe săptămâni. Probabil că a durat ceva vreme până când au apărut primele semnale că baza de date este compromisă, astfel că informaţia a fost făcută publică cu ceva întârziere.

Serverele Ebay au fost ţinta unui atac informatic, hackerii reuşind să spargă baza de date Ebay, astfel că în acest moment milioane de conturi Ebay sunt compromise. Oficialii de la Ebay, le recomandă celor peste 200 de milioane de utilizatori să-şi schimbe parolele de acces pe portalul de licitaţii online.

În urma atacului, hackerii au acces la parolele criptate (care cu un mic efort se pot decripta), la adresele de email, la adresele utilizatorilor, la numerele de telefon şi la datele de naştere, etc. Compania Ebay a început deja să trimită utilizatorilor, emailuri de notificare prin care aceştia sunt rugaţi să-şi schimbe parola de acces la contul Ebay.

Cei de la Ebay susţin că divizia PayPal – care este tot a celor de la Ebay – nu a fost afectată de acest atac deoarece bazele de date PayPal sunt stocate independent de baza de date Ebay.

În urma primelor investigaţii pe care le desfăşoară cei de la Ebay împreună cu autorităţile statului, rezultă faptul ca hackerii au spart în prima fază mai multe conturi ale angajaţilor Ebay, iar pe baza log-urilor accesate de pe calculatoarele angajaţilor, hackerii au reuşit să spargă baza de date Ebay.

Deci, dacă aveţi un cont pe Ebay, este recomandat să vă schimati parola de acces.

ebay Siteul eBay a fost atacat de hackeri

Categorie articol [ Stiri IT ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Un comentariu la “Siteul eBay a fost atacat de hackeri”

  • ... a scris la 25 mai 2014, 13:37   [#1]

    Ăia au furat de sub nasul lor atâta timp și cei de la Ebay nu aveau habar. Dacă la case atât de mari se întâmplă asemenea incidente, ce să mai zicem de site-uri mici…

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?