Sergiu Nicolaescu

Sergiu Nicolaescu Sergiu Nicolaescu

Sergiu Nicolaescu

Anul 2013 se pare că a fost cu ghinion pentru Sergiu Nicolaescu, acesta a pierdut bătălia cu moartea. Celebrul regizor şi actor Sergiu Nicolaescu, a trecut în nefiinţă, lăsând în urma lui o bogată colecţie de filme, atât filme regizate de el cât şi filme în care a jucat diverse roluri.

Sergiu Nicolaescu s-a născut la Târgu Jiu, România în 13 aprilie 1930 şi a decedat azi, 3 ianuarie 2013, la Spitalul Elias din București, România, la vărsat de 82 de ani. Pe data de 28 decembrie 2012, Sergiu Nicolaescu a fost operat pe cale laparoscopică, de peritonită, la Spitalul Elias din București, regizorul fiind internat în 26 decembrie, pentru o afecţiune digestivă cronică cunoscută. Însă cu o săptămână înainte de internare, Nicolaescu a căzut în timp ce se îndrepta spre garajul său, acesta suferind un traumatism toracic, respectiv i s-au fisurat câteva coaste. Sergiu Nicolaescu a decedat în urma complicaţiilor cardiace şi pulmonare severe …

Sergiu Nicolaescu Sergiu Nicolaescu

În perioada comunistă, Sergiu Nicolaescu a fost un apropiat al regimului Nicolae Ceaușescu. După revoluția română din 1989, Sergiu Nicolaescu a susținut FSN (Frontul Salvării Naționale), fiind ales senator pe listele acestei formațiuni politice. Mai apoi a fost ales pe listele PDSR, ulterior PSD. La inițiativa sa, s-a înființat Comisia Senatorială de cercetare a evenimentelor din decembrie 1989, inițial condusă de Sergiu Nicolaescu iar ulterior de Valentin Corneliu Gabrielescu. A scris mai multe cărți referitoare la revoluția din 1989. În 2004 a fost numit de Ion Iliescu membru în Colegiul Național al Institutului Revoluției Române. Sergiu Nicolaescu a fost ales în Senat în legislaturile: 1990-1992, 1992-1996, 1996-2000, 2000-2004, 2008-2012.

Lăsând la o parte opţiunile sale politice peste care niciodată n-am reuşit să trec, convingerile doctrinare şi apartenenţa la fostul regim comunist alături de Ion Iliescu şi alţi comunişti care au confiscat Revoluţia de la 1989, Sergiu Nicolaescu a fost un personaj important atât în anii dinainte de 1989 cât şi după Revoluţia din 1989, cunoscut fiind ca cel mai bun regizor roman de filme comerciale din ultimele decenii.

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , joi, 3 ianuarie 2013 in categoria Filme, Politica, Stiri. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

5 comentarii la subiectul “Sergiu Nicolaescu”

 1. Camelian Propinatiu

  Sergiu Nicolaescu nu e atacat nici pentru filmele marunte, nici pentru dubioasele relatii cu Puterea de dinainte, din Revolutie si de dupa, ci pentru epopeea nationala cinematografica. A zice, cum sugereaza CTP, ca Joan of Arc (cu Ingrid Bergman) e mai misto decât Dacii sau Mihai Viteazul tine de aceeasi retorica de tip securist ca a sustine ca Paul Goma n-are talent!

 2. Ionut

  Dane, nu se zice ca actorul a trecut in nefiinta pentru ca nu exista nefiinta. A plecat la Dumnezeu, eu asa sper si cred.

 3. Andrei

  O mare pierdere totusi indiferent de perioada “rosie”

 4. cotos

  Din toata cariera lui m-au impresionat doar doua filme: Poker si Carol I. Restul mie personal mi se par filme mediocre. Insa cu siguranta si-a pus amprenta asupra cinematografiei romane. Iar presa s-a comportat mizerabil in acest caz.

 5. Laurentiu

  O mare personalitate de care ne vom aduce tot timpul aminte! Odihneste-te in pace, maestre!

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !www.suplimente-culturism.ro