Sergiu Nicolaescu

Sergiu Nicolaescu Sergiu Nicolaescu

Sergiu Nicolaescu

Anul 2013 se pare că a fost cu ghinion pentru Sergiu Nicolaescu, acesta a pierdut bătălia cu moartea. Celebrul regizor şi actor Sergiu Nicolaescu, a trecut în nefiinţă, lăsând în urma lui o bogată colecţie de filme, atât filme regizate de el cât şi filme în care a jucat diverse roluri.

Sergiu Nicolaescu s-a născut la Târgu Jiu, România în 13 aprilie 1930 şi a decedat azi, 3 ianuarie 2013, la Spitalul Elias din București, România, la vărsat de 82 de ani. Pe data de 28 decembrie 2012, Sergiu Nicolaescu a fost operat pe cale laparoscopică, de peritonită, la Spitalul Elias din București, regizorul fiind internat în 26 decembrie, pentru o afecţiune digestivă cronică cunoscută. Însă cu o săptămână înainte de internare, Nicolaescu a căzut în timp ce se îndrepta spre garajul său, acesta suferind un traumatism toracic, respectiv i s-au fisurat câteva coaste. Sergiu Nicolaescu a decedat în urma complicaţiilor cardiace şi pulmonare severe …

Sergiu Nicolaescu Sergiu Nicolaescu

În perioada comunistă, Sergiu Nicolaescu a fost un apropiat al regimului Nicolae Ceaușescu. După revoluția română din 1989, Sergiu Nicolaescu a susținut FSN (Frontul Salvării Naționale), fiind ales senator pe listele acestei formațiuni politice. Mai apoi a fost ales pe listele PDSR, ulterior PSD. La inițiativa sa, s-a înființat Comisia Senatorială de cercetare a evenimentelor din decembrie 1989, inițial condusă de Sergiu Nicolaescu iar ulterior de Valentin Corneliu Gabrielescu. A scris mai multe cărți referitoare la revoluția din 1989. În 2004 a fost numit de Ion Iliescu membru în Colegiul Național al Institutului Revoluției Române. Sergiu Nicolaescu a fost ales în Senat în legislaturile: 1990-1992, 1992-1996, 1996-2000, 2000-2004, 2008-2012.

Lăsând la o parte opţiunile sale politice peste care niciodată n-am reuşit să trec, convingerile doctrinare şi apartenenţa la fostul regim comunist alături de Ion Iliescu şi alţi comunişti care au confiscat Revoluţia de la 1989, Sergiu Nicolaescu a fost un personaj important atât în anii dinainte de 1989 cât şi după Revoluţia din 1989, cunoscut fiind ca cel mai bun regizor roman de filme comerciale din ultimele decenii.

Categorie articol [ Filme, Politica, Stiri ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

5 comentarii la “Sergiu Nicolaescu”

 • ... a scris la 4 ianuarie 2013, 11:43   [#1]

  Sergiu Nicolaescu nu e atacat nici pentru filmele marunte, nici pentru dubioasele relatii cu Puterea de dinainte, din Revolutie si de dupa, ci pentru epopeea nationala cinematografica. A zice, cum sugereaza CTP, ca Joan of Arc (cu Ingrid Bergman) e mai misto decât Dacii sau Mihai Viteazul tine de aceeasi retorica de tip securist ca a sustine ca Paul Goma n-are talent!

 • ... a scris la 5 ianuarie 2013, 13:06   [#2]

  Dane, nu se zice ca actorul a trecut in nefiinta pentru ca nu exista nefiinta. A plecat la Dumnezeu, eu asa sper si cred.

 • ... a scris la 8 ianuarie 2013, 22:59   [#3]

  O mare pierdere totusi indiferent de perioada “rosie”

 • ... a scris la 10 ianuarie 2013, 17:11   [#4]

  Din toata cariera lui m-au impresionat doar doua filme: Poker si Carol I. Restul mie personal mi se par filme mediocre. Insa cu siguranta si-a pus amprenta asupra cinematografiei romane. Iar presa s-a comportat mizerabil in acest caz.

 • ... a scris la 22 ianuarie 2013, 11:40   [#5]

  O mare personalitate de care ne vom aduce tot timpul aminte! Odihneste-te in pace, maestre!

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?