Un semianalfabet, ministru al Energiei în Guvernul PSD-ALDE

Toma Florin Petcu vicepresedinte ALDE 2017 Un semianalfabet, ministru al Energiei în Guvernul PSD ALDE

Toma Florin Petcu, ministrul propus al Energiei în Guvernul PSD-ALDE

În primul rând doresc să urez tuturor cititorilor și colaboratorilor acestui site web, un sincer La Mulți Ani și multă sănătate în anul ce tocmai a început.
Românii au votat în decembrie 2016 la alegerile parlamentare și și-au “hotărât destinul” (politic și economic în primul rând) pentru următorii 4 ani de zile. Speranțele au fost și sunt mari … promisiunile și mai mari. Să vedem ce se va întâmpla. Și, deja putem vedea ce se întâmplă, după felul în care este format guvernul.
Următoarea știre a apărut pe internet, pe diverse publicații online:

Un semianalfabet, ministru al Energiei in Guvernul PSD-ALDE. Cum arata CV-ul lui Toma Florin Petcu?
Situatia a fost descoperita de jurnalistii de la hotnews.ro. In CV, ministrul sustine ca poate conduce orice „compartiment din cadrul unei compani (sic!) cu exceptia celui economic”. „Dar daca nu poate conduce un departament economic in cadrul unei companii, asa cum recunoaste, cum va reusi sa coordoneze un minister economic important? Trebuie precizat ca Ministerul Energiei este unul economic”, se intreaba jurnalistii publicatiei.

Între timp, CV-ul publicat pe site-ul Camerei Deputaților pare-se că a fost modificat, probabil după ce acesta a intrat în vizorul presei.

Tot din CV-ul publicat pe site-ul Camerei Deputaților, găsim și alte informații interesante, cum ar fi:

Studii şi specializări
– 2006 – Master în Management și Administrație publică, Academia de Studii Economice București
– 2001 – Diplomă de Licenţă – Universitatea Tehnică de Construcții București, Facultatea de Construcții Hidrotehnice

Activitate profesională, funcţii deţinute
– Președinte al Agenției Naționale de Protecție a Mediului
– Subprefect, Prefectura Giurgiu
– Director de insolvență, Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului
– Președinte C.A. și Director General, CNF Giurgiu-Nav SA
– Presedinte C.A. si Director General, S.C. AEP Giurgiu-Port S.A. Giurgiu

Funcţii politice actuale
– 2014 – Președinte ALDE Giurgiu
– 2015 – Vicepreședinte ALDE

CV-ul lui Toma Florin Petcu – vicepreședinte ALDE și ministru propus al Energiei în Guvernul PSD-ALDE – a fost publicat pe HotNews.ro:

CV Toma Florin Petcu vicepresedinte ALDE 2017 Un semianalfabet, ministru al Energiei în Guvernul PSD ALDE

Și-acu’, mă întreb și eu … ca tot omul yahoo think Un semianalfabet, ministru al Energiei în Guvernul PSD ALDE: cum este posibil ca o persoană care – cel puțin, în scris – stâlcește limba română într-un asemenea hal, poate lua un MASTER ???
Pe urmă: el, cu mânuța lui a scris că “poate conduce orice compartiment din cadrul unei compani cu excepția celui economic“, ori domnul în cauză este numit taman la un minister economic?

Categorie articol [ Politica ]
Tagged with: [ , , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

14 comentarii la “Un semianalfabet, ministru al Energiei în Guvernul PSD-ALDE”

 • ... a scris la 4 ianuarie 2017, 13:48   [#1]

  Actual ca întotdeauna:

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 4 ianuarie 2017, 14:14   [#2]

  De ce-l numești semianalfabet, Dane? N-ai citit în CV-ul postat că știe să folosească bine Acrobat Reader? Curat competență, nene!

  Și-apoi, n-ai auzit că la audieri a spus că nu el a redactat CV-ul, ci secretara lui, în urmă cu hăăăt nu știu câți ani?…

 • ... a scris la 4 ianuarie 2017, 14:46   [#3]

  În cazul acesta, sunt curios să văd cum arată secretara lui, cea care i-a redactat CV-ul … nu de alta, da’ ca să ne dăm seama pe baza căror criterii a angajat o astfel de secretară !? Că din câte mi-am dat seama până acum, secretarele competente sunt alea bătrâne și grase.

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 4 ianuarie 2017, 17:28   [#4]

  Nu trebuie sa va mirati dle Dan! Acum, totul este posibil. Adevaratul sef al actualuli Executiv, recte -- Dl.Liviu Dragnea, si-a ales oamenii sai “Oameni de baza, onesti” asa cu ii considera. Altfel cum poate fi apreciata numirea ca sef al Internelor, a d-nei Carmen Daniela Dan, o fosta secretara a unei scoli generale din Videle, cu studii superioare (de Drept) la o facultate particulara?!! Sau Petre Daea, unul din initiatorii legii pensiilor speciale pentru parlamentari, un fost mare activist (sef de sectie agrara) la Comitetul judetean Mehedinti al PCR, un oportunist si cameleon notoriu, acum, in noua era, deputat si senator non stop de cand s-a constituit Parlamentul Romaniei, un tip dubios pe care intentionez sa-l “popularizez” intr-un proxim articol! Aproape toti cei din actualul nou Guvern, sunt, dupa parerea mea, o… apa si-un pamant! Majoritatea insa, sunt si … doctori in stiinte! In stiintele oportunismului si a setei de putere!

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 4 ianuarie 2017, 18:14   [#5]

  S-a intamplat ceva ca nu-mi apare comentaruil?!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 4 ianuarie 2017, 18:57   [#6]

  Depinde la ce competențe te referi, Dane, că și blondele trase prin inel se pricep la anumite chestii….

 • ... a scris la 4 ianuarie 2017, 19:18   [#7]

  @Marc: Comentariul a intrat la moderare -- se mai întâmplă uneori -- și apare numai după ce este verificat de către admin.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 4 ianuarie 2017, 20:28   [#8]

  Gata cu criza politică cu care ne amenința Dragnea înainte de Crăciun. Membrii guvernului au depus jurământul și își intră în pită chiar în seara asta, că e mare dorința lor de a ne face cât mai repede binele promis de Dragnea în campania electorală.

  Nu știu de ce cred că acest guvern nu va apuca vacanța parlamentară din vară, darmite 4 ani de guvernare. Sau, mai știi? O fi Grindeanu destul de priceput să danseze de unul singur? Nu cred…

  Ziua de azi mi-am sacrificat-o ca să privesc întregul „spectacol” regizat de „marele câștigător” al alegerilor parlamentare, tovarășul Liviu Dragnea. Am simțit că m-am întors în timp și mă uit la ultimul congres PCR.

  Sper din toată inima să mă înșel, dar Dragnea ăsta e mai tovarăș decât toți tovarășii lui Ceaușescu adunați la un loc. Nici nu vreau să mă gândesc că acest individ poate ajunge președintele României. După cum evoluează lucrurile, e perfect posibil și destul de probabil.

  La câte a promis că „ne dă” prin programul de guvernare (niște vorbe de-amețit credulii frumos meșteșugite) nici nu e de mirare…

 • ... a scris la 4 ianuarie 2017, 20:37   [#9]

  La multi ani! Un an 2017 cat mai bun. Legat de subiectul articolului, merita amintit ca aproape tot guvernul PSD ( + ALDE) este format din ministri cu probleme, fie gramaticale, fie penale, fie morale. Inclusiv la Educatie este un ministru ce are oarece probleme cu exprimarea. Si, pentru a folosi o exprimare pe care (scuzati-mi lipsa de modestie) am introdus-o in circuitul online (am zarit-o in tot felul de locuri), devine tot mai clar faptul ca Romania este tara unde olimpicii emigreaza, iar analfabetii guverneaza.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 4 ianuarie 2017, 22:41   [#10]

  La mulți ani! Un an plin de împliniri vă doresc, domnule Caruntu!

  Mă bucur că vă spuneți părerea (după o perioadă lungă de abstinență la comentarii) și mă întristez constatând că aveți dreptate. Putem închide ochii la greșelile gramaticale, putem să acceptăm că unii miniștri au probleme penale, dar nu putem accepta ca amoralitatea să devină regula de bază a societății.

  Și tocmai asta se întâmplă în România: vin tot felul de oameni fără caracter să ne lămurească că (nu știu de ce mi se înghesuie cacofoniile în tastatură) bunul simț e cam demodat. Lăsați orice simpatii politice deoparte și încercați să evaluați prestațiile „actorilor” de pe scena politică a ultimilor ani.

  Nu știu la ce concluzie veți ajunge și nici nu încerc să vă influențez judecata, dar îmi spun răspicat părerea: „politica” contemporană e făcută de „meseriași”… Adică de niște oameni școliți în „arta” diversiunii.

  Credeți că le pasă de emigrarea olimpicilor? Credeți că le pasă de noi? Ei, aș! Le pasă doar de „carierele” lor. Ei sunt guvernanții, noi suntem cei „guvernați”. Și „mârâim” unii la ceilalți pe seama osului aruncat sub masă…

 • ... a scris la 4 ianuarie 2017, 22:57   [#11]

  Privind doar partea plină a paharului … e bine că încă mai putem “mârâi”.

  În altă ordine de idei, “Teoria Conspirației” parcă începe să capete tot mai multă “consistență” după cum văd că se întâmplă lucrurile prin lume …
  Nu mă consider vreun naiv și nici nu cred în basme de adormit copii, însă parcă prea îmi sună asta a “scenariu perfect”, adică un fel de: “lăsați-i să creadă că libertatea de exprimare este idealul suprem“.
  Ori, prin popor e o vorbă: “Câinii latră, caravana trece“.
  În timp ce noi suntem mulțumiți că putem înjura “liber” pe cine vrem, ei își numără conturile (ATENȚIE! Conturile cu bani, nu banii!).

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 5 ianuarie 2017, 0:45   [#12]

  „Mârăim” precum câinii la lună, Dane. Destinul unor oameni ca noi e veșnica nemulțumire. Sper să observi că societatea în care trăim se ghidează după alte repere. Ca să ai succes în lumea de azi nu e nevoie să știi prea multe. Trebuie doar să ai obrazul tăbăcit și să te pricepi la lustruirea pantofilor și linsul în fund.

  Iar de nu ai învățat să dai din coate, ești un perdant… Un loser, adică!

  Comunismul instaurat în Estul Europei după al doilea război mondial a fost un experiment reușit. Europa Unită e continuarea firească. Urmează comunismul global…

  E trecut de miezul nopții și am băut deja mai multe beri decât era nevoie. Te rog să ții cont de sinceritatea mea când vei citi acest comentariu. Mai sunt și naivi pe lumea asta. Sunt unul dintre ei…

  Da´ orice-ar fi, în locul tăcerii prefer să latru când trece caravana. Că nu mă doare gura…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 29 iunie 2017, 1:35   [#14]

  Păpușarul șef a decis să schimbe marioneta ce a încetat să reacționeze la sfori și președintele a confirmat imediat înlocuirea păpușii pe motiv că „criza politică” nu face bine României și trebuie curmată din fașă.

  Și uite-așa ne procopsim cu un guvern nou-nouț, pregătit să aplice cuvânt cu cuvânt programul de guvernare cu care PSD-ul condus de Dragnea ne-a mai prostit încă o dată.

  O singură rugăminte mai am, cititorii mei. Iertați-mă că sunt vulgar, da’ nu mă pot abține.: fu**-i-aș cât mă ține p**a (în traducere civilizată aș scrie copula i-aș cât mă ține penisul)…

  „Roboțelul” folosit de Dan va trimite acest comentariu la „moderare” și acest lucru nu e deloc rău. Neciopliții ca mine nu ar trebui să comenteze în spațiul virtual, mai ales atunci când reușesc să-și potolească setea cu o duzină de beri…

Trackbacks

 1. Toma Petcu, ministrul energiei, vinovat pentru scumpirea energiei electrice!

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?