Securiştii vechi şi noi: manipulare şi minciuni

nicolae ceausescu si ion iliescu Securiştii vechi şi noi: manipulare şi minciuni

Cunoscutul roman a lui Nicolae Filimon m-a inspirat (parțial) nu numai în generic dar (tot parțial), așa cum veți afla, și-n conținutul prezentului articol. Iată de ce…

Prin anii ‘990, nu mult după Revoluția trucată, când incă nu ne revenisem după naiva și inutila bucurie c-am scăpat de dictatură, prin România post revolutionară a fost lansată vestea că “toți românii au fost membri de partid“. De ce? Tocma’ ca să-i scoată basma curată pe foștii nomenclaturiști ai PCR! Altfel fie spus, pentru vina, abuzurile și crimele comise în anii grei ai comunismului. În esentă, a fost un pachet cosmetizat și împachetat… tovărăseste și expediat pe adresa prostimii, viitoarea carne de tun pentru eșalonul doi a comuniștilor din linia a doua, cei care în ajun de Crăciun l-au împușcat pe dictator, metamorfozându-se cât ai spune hopus-pocus, în… capitaliști!

Manipularea a prins de minune la mulți din poporul bătut în cap nu numai cu ciocanul dar și cu secera care, la unison, obișnuiți cu aclamațiile, strigau cât puteau: noi toți am fost vinovați! Adicătălea, din cauza noastră, a tuturor românilor am trăit (ca-n filmele de groază) acei zeci de ani nenorociți! Nimeni insă nu a crâcnit și n-a indrăznit să spună doar atât: eu n-am fost vinovat! Ce-i drept au mai fost câțiva dar, revoluționar și tovărăseste, ca-n dictatura proletariatului, li s-a dat în cap: “ia terminați-o fraților, toți am fost și suntem vinovați c-am trăit în comunism“! Și-au terminat-o! Mai ales când li s-a spus: “Să știți, bă, că Securitatea n-a fost vinovată. Ea și-a făcut doar datoria fată de țara noastră, România. A apărat-o! Și apoi, iarăsi să știți c-au fost și securiști buni, adevărati patrioți“!

Noua manipulare a prins și ea, tot de minune, la proletariatul român îndoctrinat și îndobitocit de ceaușism! De fapt cum preciza, într-un editorial de-al său, publicistul și scriitorul Petre Barbu… “Numai așa, prin disiparea vinovăției, poporul român poate fi mai ușor stăpânit, manevrat și prostit“. Fosta securitate a avut grijă să arunce strategic rahat pentru ca muștele să le adune în altă parte.”Ștafeta” de manipulare și intoxicare a fostei Securităti a fost preluată rapid, cu dezinvoltură dar și cu sprijinul vechiului “proletariat”, de conducerea actualului PSD care, cu aceeași dezinvoltură a transformat-o și… materializat-o în “Statul paralel”! Nimic altceva decât o evidentă și nociva dovadă că o noua generație de securiști (”apărători ai națiunii”!) își face datoria! Propagandă și manipulare! Conform actualului manual specializat în astfel de… datorii, condamnații și penalii nu sunt vinovați! Ei sunt doar… “victimile”! Ca atare vinovații pentru crimele și abuzurile săvarsite în anii “Epocii de aur” nu pot fi pedepsiți!

Prin analogie, nici chiar cei care în ultimii 30 de ani au tot mințit, au furat România și dezbinat poporul! Ba, spre exemplu, atunci, pe 10 august 2018, chiar a și bătut! Dimpotrivă! Ei, adică toți aceștia, pot să stea liniștiți, să-și vadă de privilegiile, misiunile și afacerile lor oricând și unde doresc. Inclusiv în hotelurile și pensiunile turistice de pe tot cuprinsul tării, cu banii de la UE! Noi, ceilalți, adică… prostimea, invinovătitii general?

Trăim (așa cum trăim!), privim neputiciosi la ce se tot întâmplă în jurul nostru, mai și sperăm, dar… mergem mai departe în noua ediție a “Epocii de aur”, spre noi culmi de îndobitocire și sub inteleaptă conducere a progeniturilor gloriosului trecut securisto-comunist!…

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

14 comentarii la “Securiştii vechi şi noi: manipulare şi minciuni”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 25 ianuarie 2019, 18:15   [#1]

  Sunt unul dintre membrii PCR ai anului 1989, Marc. Fost comandant de unitate pionierească, fost secretar de organizație comunală a tineretului comunist. Aș fi ipocrit dacă aș spune acum că mi-e rușine de trecutul meu. Nu mi-l pot renega…

  Dacă ai citit postările mele de pe acest blog din ultimii cinci ani atunci știi totul despre mine și nu mai are sens încercarea mea de a mă disculpa. Sunt un comunisto-securist sadea ce încearcă să manipuleze opinia publică autohtonă.

  Norocul meu e că mai există cetățeni de „bună-credință” precum tovărășeii ce ne conduc de vreo 30 de ani. Spune-mi, te rog, e vina mea că niște nulități au ajuns să conducă țara?

  Afirmația că „toți suntem vinovați” e doar propagandă menită a ne face să credem că vina ne aparține. Nu suntem chiar toți imaculați, dar nici nu putem fi vinovați la grămadă.

  Tot mai bună e o bere, nene Marc! Uite-acum o destup pe-a cincea…

 • marc
  ... a scris la 25 ianuarie 2019, 18:31   [#2]

  Nimeni nu te poate acuza de asa ceva! Ce sa mai zic eu?! Eu care, ca si tine si ca f multi altii am fost membru pcr inca de prin anii ‘960! Era de jale pe atunci! Intreba-ti parintii! Dar eu, simplu membru a acelui partid, n-aveam ABSOLUT nici cea mai mica vina . Dar si nici-o contributie la agravarea sauimbunatâtirea situatiei generale, Apoi, na, iata ca-mi fac autobiografia (asa se spune pe ramaneste!), am lucrat si-am… “. latrat” in presa comunista cca, 35 de ani! Ce puteam sa fac?! Sa n-am un rost, sa n-am serviciu?! Dar n-am fost factor de decizie si, sincer iti spun, n-am turnat pe nimeni! Asa ca, noi… gugustiucii, am fost mici, mici de tot, cum suntem si acum. Am rabdat, a trecut si iata, din nou… rabdam! DACA VA TRECE SAU NU, ASTA NUMAI GENERATIA TA (SI ALTII MAI TINERI) POATE S-O AFLE CANDVA! Eu, precis, nu voi avea aceasta, eventuala, bucurie! O SEARA PLACUTA, PRIETENE, Francisc!

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 25 ianuarie 2019, 18:34   [#3]

  Pune tu acolo, unde trebuie, langa acel A, un firesc, L! Merci!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 25 ianuarie 2019, 18:54   [#4]

  Nu știu ce articole ai scris în presa vremii, Marc, dar nu te scuza că ai „lătrat” doar pentru a avea un „serviciu”. Aveai posibilitatea să urli ca lupii la lună, cu riscul de a fi îndepărtat din sistem.

 • Marc.
  ... a scris la 25 ianuarie 2019, 21:21   [#5]

  Am mai spus-o cel puțin de vreo 4-5 ori ca, excepție făcând cei 3-4 ani din presa scrisa, peste 20 am fost reporter la radio și televiziune. Mai exact, chiar dacă te interesează sau nu, la Radio Televiziunea Română. Ei, de acolo mi-am câștigat existenta zilnică, tot de pe acolo mi-am făcut un oarecare prestigiu în domeniu, iar orice eventual “lătrat” împotriva vântului era o nenorocire sigură: pușcăria!
  Nu știu zău, cine ar fi fost… viteazul care să se opună, chiar public, regimului de atunci!? O faceai tu? N-as crede oricât de mare și tare te dai acum. În vorbă! Una-i să zici, și alta-i s-o faci!
  Hai, zic tot eu, indiferentul sau lingăul, cum probabil spui tu acum, hai s-o lăsăm moartă că n-are rost să vorbim de unele lucruri mai puțin cunoscute, darămite trăite… De unul din noi!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 26 ianuarie 2019, 6:00   [#6]

  Așa ai perceput atitudinea mea, Marc? Că „mă dau mare și tare, acum”? Eu credeam (și încă mai cred) că vorbele mele sincere îți plac.

  Între ceea ce am încercat să spun și ceea ce ai înțeles e o prăpastie. E vina mea că nu am reușit să mă fac înțeles…

 • marc
  ... a scris la 26 ianuarie 2019, 11:05   [#7]

  Te rog sa ma scuzi, Francisc, pt. interpretarea eronata a spuselor tale!! Te inteleg perfect. Gata, prapastia s-a nivelat, a si disparut, ca de altfel tot ce ambii mai gresim uneori. Nu din rautate, ci fie din graba, neatentie sau-cum s-a intamplat acum-din neintelegere! Faptul ca macar cu tine am posibilitatea sa mai schimb o vorba (scrisa), ori sa-mi spun pasul si sa ma mai… contrez este pt. mine un mare castig! Intre noi nu exista suparare chiar daca in mai tot ce ne inconjoara domina o discordie, o raca permanenta, fara sfarsit! Se pare…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 26 ianuarie 2019, 11:51   [#8]

  Între noi doi nu e râcă, Marcele, ci doar un schimb de opinii. Faptul că uneori părerile noastre nu coincid nu e discordie, ci schimb de idei.

  Mă bucur nespus că un „veteran” ca tine stă de vorbă cu un „junior” ca mine!

  Greșeala face parte din viață și nu poate fi evitată. Nimeni nu e perfect…

 • marc
  ... a scris la 26 ianuarie 2019, 13:04   [#9]

  Ce bine-i cand este PACE!! . Dar si intelegere, toleranta reciproca. In rest pot doar sa-ti mai spun ca pentru mine orice om, fie chiar si… junior, imi este la fel de drag, daca-i OM!…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 26 ianuarie 2019, 14:29   [#10]

  Oameni suntem toți, Marc. Durerea e că unii se cred mai oameni decât sunt…

 • Marc.
  ... a scris la 26 ianuarie 2019, 14:59   [#11]

  Eu în nici-un caz!

 • Andrei
  ... a scris la 27 ianuarie 2019, 9:23   [#12]

  Mesajul meu, pentru români şi România, citeşte-l cu atenţie.

  România este o ţară plină de spurcaţi dobitoci creştini, retardaţi, ce se bucură mâncând din coliva altora, aşteptând să mai moară cineva, să mănânce şi gura lor plină de căcat ceva. O ţară de bovine.

  SRI -- Serviciul Român de Informaţii este o instituţie coruptă de unde porneşte crima organizată şi spălarea de bani la nivel naţional, cel mai împuţit serviciu de intelligence din lume, folosesc oameni microcipaţi în contra-propagandă, făcându-le lor treaba, astfel ei îşi fac adunaturi de zombie şi creează tot felul de mişcări de rezistenţă (după care profită tot ei, le monetizează, ei creează cauza, ei vin cu rezolvarea), ne-oferindu-le nimic în schimb celor folosiţi în odioase experimente, exploatându-i astfel fără milă, aşa să le mănânce copiii doar moarte, cancer şi teroare cât şi lor cu burţile lor spurcate. SRI, în colaborare cu Poliţia, medicii din România trebuie traşi la răspundere pentru nenumărate asasinate moderne şi pentru crime odioase ca în timpul holocaustului împotriva evreilor ce trebuie să fie expuse. Majoritatea oamenilor din România sunt retardaţi şi spurcaţi şi acceptă abuzurile, ironizând orice sau ne-luând atitudine împotriva instituţiilor corupte din România, ba chiar luandu-le apărarea cu orice preţ, ironizând şi luptându-se ca nişte găini retardate cu cei ce doresc să expună şi iau atitudine, românii sunt de-a dreptul retardaţi ce acceptă umilinţă şi sclavie din partea SRI, Poliţiei, sistemului de sănătate corupt din România, ş.a.m.d. Aceia ce ironizează sau încearcă suprimarea acestor texte, au un interes, alţii sunt servitorii lor sclavi serviabili, retardaţi, uşor de controlat, spălaţi pe creier care ironizează orice sau pur şi simplu sunt asemenea unei gaini sau unui curcan, acţiunile lor sunt negândite, nişte vite spurcate fără creier.

  Mulţi oameni sunt exploataţi de către spurcăciunile din SRI/Poliţie/grupări private (sub-divizii infiinţate la negru in diverse instituţii ale statului).

  Majoritatea doctorilor din România sunt niste retardaţi cu doctorat ce au participat la nenumarate asasinate moderne, pentru a trăi bine ei cu progeniturile lor de copiii spurcaţi, astfel spălând bani. Spurcaţii din DIPI/doi şi un sfert lucrează în Operaţiuni Speciale (la negru, după ce au creat cauza, operaţiunea şi acţiunile devin legale) ei creeaza zombie-sclavi-microcipati, de aici urmează spălarea de bani pe spatele subiectului. Să le mănânce, astfel, corpul şi sufletul numai cancer, atât ei cât şi copiii lor spurcaţi. Citeşte şi despre “Cazul Soleilmavis Liu”. Foarte multe dintre echipele ce se ocupă cu astfel de lucruri, dacă observa ca subiectul îşi poate da seama că lumea este controlată mental, le poate spune subiecţilor sau oamenilor cu care subiectul interacţionează, că este de vina “George Soros prin satelit”, astfel, poţi avea parte de o mulţime de dobitoace retardate care să îţi spună “Georgica”. Ei sunt nişte români retardaţi, care încă cred în minciunile spuse de Liviu Dragnea, ca şi Statul Paralel, pentru a spăla, astfel, în continuare, milioane de euro lunar, în grup. Românii sunt extrem de debili, uşor de controlat. Sunt retardaţi şi debili mintali, majoritatea copiilor lor de bani gata sunt de-a dreptul o adunătura de retardaţi ce n-au neuroni, toţi la un loc, cat un sfert din câţi neuroni are un om inteligent. Românii sunt sclavi retardaţi, sunt sclavi ce nu trebuie nici măcar scuipaţi, nu merită ADN străin. Aceia ce nu sunt retardaţi ca românii, sunt ironizaţi şi numiţi “ciudati, nebuni, diferiţi”. Asemenea lui Nikola Tesla, pe baza cărora o groază de retardaţi au electricitate, inclusiv tehnologia la care s-a ajuns astazi, ca şi tablete, laptopuri, PC-uri.

  Coruptii spurcaţi, blestemaţi şi infecţi din cadrul SIE, SRI sau derivaţi, pot da vina pe control exterior, pentru a-şi scoate ei pielea spurcată. Pot trimite oameni cu funcţii din cadrul acestor instituţii, în faţa, în comunicate de presă, pentru a-i numi pe toţi “terorişti controlaţi din exterior”. Sunt minciuni, sunt controlaţi de instituţii româneşti. Aşa spală bani şi găsesc ţapi ispăşitori.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 28 ianuarie 2019, 16:08   [#13]

  V-am citit cu atenție (chiar de două ori) mesajul și pot să spun că limbajul dumneavoastră e prea abrupt pentru gustul meu, domnule Andrei.

  Folosesc și eu anumite cuvinte de care nu ar trebui să uzez atunci când îmi scriu părerile pe-aici și nu mă laud cu asta. Dar nu mai afirmați, vă rog, că „majoritatea oamenilor din România sunt retardați și spurcați”, chit că așa pare dacă e să ținem seamă de istoria noastră recentă.

  Că naivul pică întotdeauna de fraier sau că hoțul e mare șmecher și mincinosul filozoful nației, e deja obișnuință pe meleagurile noastre. Despre proști nu zic, ci doar întreb: oare nu noi l-am inventat pe Păcală?

  Nu v-ați lămurit încă, domnule Andrei, că ăștia de îi tot alegem ne păcălesc și-atunci când își uită „păcălitorul” acasă? A cui o fi vina?

  Nu-i prost ăla care cere (votul) ci ăla care dă (cu ștampila)…

 • nea zapada
  ... a scris la 29 ianuarie 2019, 8:03   [#14]

  Dom’ Andrei, scoal’ bre de te culca, c-ai adormit probabil cu capu-n hardaie si de-aia-ti pute totul a rahat! Dupa cum te exprimi, sigur odinioara ti-ai facut mana prin latrinele publice, mazgalind peretii cu mascari, iar acum, dupa retehnologizare, te-ai gandit s-arunci dejectii in spatiul virtual. Pai e frumos, bre dom’le, ce faci? Unde ti-ai primit cresterea, cine te-a-nvatat sa te comporti ca un mizerabil? Problema neamului romanesc este ca “golania a napadit Romania” formand o placa bacteriana peste smaltul stralucitor de bun simt al natiei si cand spun asta, pe talica nu te exclud! Nu mai injura mai imbecilule neamul romanesc, ca nu are nimeni caderea s-o faca!

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?