Se scumpesc apartamentele – 2015
Tendinţe imobiliare 2015
Preţurile apartamentelor au început să crească semnificativ, categoric tendinţa este de creştere a preţurilor. Tendinţa de creştere a început încă din a doua jumătate a anului 2014, iar actualele preţuri din 2015 confirmă încă o dată că preţurile apartamentelor au început să crească. Singura excepţie este capitala, în Bucureşti preţurile nu doar că nu tind să crească ci chiar au scăzut în 2015 cu peste 2%.
Există tot felul de studii pe internet însă majoritatea dintre acestea sunt eronate pentru că cele mai multe dintre acestea se raportează la preţurile apartamentelor din Bucureşti şi ţinând cont de faptul că în Bucureşti tendinţa este de scădere, mulţi s-au grăbit să afirme că preţurile apartamentelor sunt în scădere. Însă, nu este nici pe departe aşa, deoarece în majoritatea zonelor preţurile au început să crească, în special în Ardeal, iar recordul absolut este capitala Ardealului, Cluj Napoca, unde preţurile pentru locuinţe noi au crescut cu 24%! O creştere absolut uriaşă a preţurilor, în capitala Transilvaniei! Media creşterilor de preţ la locuinţe în Cluj Napoca se situează undeva la 17% …
În celelalte oraşe din România, preţurile au crescut în 2015 începând cu 2% şi până la 7%~8%. Tendinţa este categoric una de creştere în majoritatea oraşelor din România, preponderent în oraşele din Ardeal. Drept urmare, dacă intenţionaţi să vă cumpăraţi o locuinţă, categoric va trebui să acţionaţi cât mai repede posibil, să prindeţi măcar “finalul” scăderilor mari de preţuri care au avut loc începând din 2009 încoace…
4 comentarii la “Se scumpesc apartamentele – 2015”
Uite ca de data asta ardelenii nu-mi mai arata inteligenta si desteptaciunea cu care ma obisnuisera pana acum! Pe ce se bazeaza aceasta crestere artificiala a pretului imobiliarelor, pe cresterea salariulii m,inim pe economie sau pe disponibilitatea romanilor de a se inhama la credite pe 30 de ani in franci botswanezi penreu care ulterior vor protesta prin orase ca nu le mai pot duce… Uite ca “bucurestenii” s-au invatat minte si nu se mai arunca…
Marius, Clujul s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani … În Cluj, se cam mişcă treburile, iar criza economică s-a resimţit parcă într-o măsură ceva mai mică decât în alte zone ale ţării. Clujenii în mare parte sunt harnici, sunt gospodari, sunt serioşi, sunt corecţi şi există profesionişti foarte buni, în multe domenii. În plus, o mulţime de companii vest europene (din Germania, Austria, Italia, Ungaria, etc) şi-au deschis câte un business (mai mare sau mai mic), generând locuri de muncă. Ca exemplu, am rude care lucrează în Cluj Napoca pentru o companie italiană ce şi-a deschis un mic birou în Cluj (programatori Java, C+, etc) … Salariu? 1200 de euro pe lună, plus bonusuri. Vara trecută toţi angajaţii (sunt vreo 20 de angajaţi) au primit câte un voucher de 1000 de euro, pentru concediu.
Un exemplu bun de ASA DA !
Astept si la Baia Mare ceva similar
Ma asteptam la aceste majorari de preturi chit ca ele sunt nefondate. In Arad cresterea e de peste 7% pentru anumite apartamente, o suma destul de mare daca ne raportam la cresterile salariale infime. Sa tot creasca, fraieri sunt cei care se inhama la credite si aleg sa investeasca toata munca intr-o casa