Scrisoare deschisă, către primarul din Târgu Neamţ

Daniel Harpa primarul orasului Targu Neamt Scrisoare deschisă, către primarul din Târgu Neamţ

Fapte, nu planuri şi promisiuni deşarte! Scrisoarea deschisă a unui cetăţean (alegător) către … alesul obştii: primarul din Târgu Neamţ.

Era pe la sfârşit de Februarie a.c., atunci când, exasperat de starea jalnică în care se afla (şi încă se mai află!) o arteră stradală (Aleea Gloriei) din chiar zona centrală a urbei, m-am adresat Dvs., Dle primar, printr-un videoclip postat pe YouTube cât şi pe pagina de Facebook, solicitându-vă sprijinul.

Vă informam, între altele, de zecile de gropi săpate (în ani) într-un asfalt demult distrus, de noroiul şi praful (când plouă sau bate vântul) ce domnesc la… ele acasă(!), de multitudinea gunoaielor şi de circulaţia total dezordonată, “după bunul plac”, al vehiculelor ce fac aproape imposibilă tranzitarea acelui perimetru (de cca 200m liniari) nu numai pentru persoanele cu inabilităţi motrice, ci şi pentru orice pieton.
Vă invitam, totodată, chiar să vizitaţi zona cu pricina, nu numai Dvs, ci şi cei din subordine, pentru a vă convinge direct, la faţa locului, de aspectul total compromiţător (şi de neacceptat pentru un oraş) al acestei artere rutiere.

Reamintindu-vă, ofer alăturat şi câteva imagini. Sugestive, cred!
Dar în loc de un eventual răspuns practic, din partea celor abiliati să o facă, au fost postate, tot pe Facebook, nişte motivări puerile (unele cu un vădit iz electoral!?) cât şi mai multe ameninţări şi reproşuri semnate probabil de aplaudacii şi trupeţii ce mereu vă cântă-n strună şi care (unii dintre ei) s-au obişnuit prea mult cu acel cult al personalităţii atât de răspândit şi folosit cu ani în urmă!
Ce facem dle primar, ne reîntoarcem la “Epoca de Aur”!?

În fine, să revenim acum la subiect. De atunci, din Februarie a.c., teoretic dar, mai ales, practic, Aleea Gloriei a rămas neschimbată. Ba mai mult, aspectul general a devenit (pentru o urbe ce se vrea… europeană), de nesuportat!
În asemenea situaţie, cui să te mai adresezi când nimeni nu-i dispus să te asculte?! Scrii, din nou, câteva (sau mai multe) rânduri, cu vaga speranţă că cei cărora te adresezi, probabil, le şi citesc şi, mai ştii(?), poate că măcar acum, le şi pricep.

Aşadar, Dle primar Daniel Harpa, vă scriu iarăşi, nu în interes personal, ci, evident, în folosul obştii din care, întâmplător sau nu, fac parte. Revin deci, în problema ce vizează Aleea Gloriei (ce frumos sună şi cât de urât arată!) întrebându-vă, obsedant: aţi trecut, măcar de curiozitate să o vedeţi? Vă place cum se prezintă? De ce o neglijaţi?!
Ea este, se poate spune una din cărţile de vizită ale localităţii, nu? Aspectul, mai mult decât jenant, un fel de talmeş-balmeş stradal, se vede de la o poştă. La figurat, dar şi la propriu, pentru că aleea începe (sau se termină) chiar în dreptul clădirii în care se afla …Poşta!

Am mai aflat, Dle primar Daniel Harpa (am văzut chiar) că aţi reuşit să asfaltaţi mai toate periferiile oraşului! Este un lucru bun, desigur. Faceţi acum, împreună cu cei din subordine (mulţi sunt plătiţi pentru aceasta. Aşa-i?) un efort în plus şi pentru reabilitarea (amenajarea, modernizarea) acestui perimetru atât de ignorat! Veţi spune, probabil, că nu-i deloc uşor. Ştiu, vă înţeleg. Dar cei ce v-au ales în fruntea obştii (şi nu numai ei) aşteaptă de la Dvs acum, răspunsuri practice la promisiunile făcute înainte şi după scrutinul electoral din Iunie a.c. De ce-i dezamăgiţi?! Cetăţenii aşteaptă de la Dvs fapte, nu planuri şi promisiuni deşarte! Lăsaţi, măcar pentru un timp, fotografiile şi felicitările (tare vă mai plac!) yesman-ilor (linguşitorilor, oportuniştilor), celor care vă tot aduc nesfârşite elogii, dar care, la o adică, se vor face că nici nu vă cunosc!

Aveţi în acest sens numeroase exemple, între care şi cel cu predecesorul Dvs la scaunul de primar! Aşadar, părerea mea (şi nu numai) încercaţi Dle Daniel Harpa, un minim de efort, acum, cât starea vremii încă permite, şi conferiţi Aleii Gloriei (cât şi zonelor adiacente dintre şi din fata blocurilor) un aspect cât mai plăcut, modern şi civilizat. După investirea Dvs în funcţia de primar pentru o nouă legislatură, i-aţi “asigurat pe cei care nu au votat cu mine – citez din spusele Dv – că le voi respecta opţiunea şi că voi încerca să-i reprezint cât mai bine” (am încheiat citatul). Cu precizarea ca un individ (indiferent de culoarea politică) ales în fruntea obştii, este primar pentru întreaga colectivitate a localităţii, vă reamintesc, din nou, spusele Dv din finalul mulţumirilor adresate locuitorilor oraşului Tg.Neamţ: “Cu respect pentru o comunitate unită în jurul unui proiect frumos“.

Vă mărturisesc, cu maximă sinceritate, că voi fi foarte bucuros dacă acel “proiect frumos” va include şi reabilitarea Aleii Gloriei!
Rămâne doar, ca măcar acum, să vă respectaţi întocmai cele promise!

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Aleea Gloriei Targu Neamt gropi dezordine 1 Scrisoare deschisă, către primarul din Târgu Neamţ
Aleea Gloriei Targu Neamt gropi dezordine 2 Scrisoare deschisă, către primarul din Târgu Neamţ
Aleea Gloriei Targu Neamt gropi dezordine 3 Scrisoare deschisă, către primarul din Târgu Neamţ
Aleea Gloriei Targu Neamt gropi dezordine 4 Scrisoare deschisă, către primarul din Târgu Neamţ
Aleea Gloriei Targu Neamt gropi dezordine 5 Scrisoare deschisă, către primarul din Târgu Neamţ
Aleea Gloriei Targu Neamt gropi dezordine 6 Scrisoare deschisă, către primarul din Târgu Neamţ
Aleea Gloriei Targu Neamt gropi dezordine 7 Scrisoare deschisă, către primarul din Târgu Neamţ

Categorie articol [ Guest Post, Vocea poporului ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

5 comentarii la “Scrisoare deschisă, către primarul din Târgu Neamţ”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 14 iulie 2016, 22:58   [#1]

  Vreau să înțeleg de ce nici mie și nici ție nu ne plac aleșii obștii, Marcele. Poate că amândoi ne-am născut doar pentru a contesta nonvaloarea. Uite că iar mă cred deștept…

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 15 iulie 2016, 12:04   [#2]

  Sa nu se inteleaga gresit,ca Dl primar din Tg.Neamt n-a avut sau ca n-are si realizari!La timpul cuvenit,le-am mentionat si salutat.Dar,ca orice om,are inca si ,hai,sa le zic,neimpliniri care,desigur,nu pot fi trecute cu vederea,mai ales ca unele,cum am precizat mai sus,treneaza!Tolerandu-le ar fi o pierdere pentru colectivitate si,deoptriva, si pentru Dl Daniel Harpa..:peace:

 • ... a scris la 15 iulie 2016, 17:22   [#3]

  Cam aşa e la “aleşii neamului”, promit în campanie marea şi sarea, după care, subit, îi loveşte amnezia.
  Că nu degeaba avem noi, românii, atâtea proverbe înţelepte … cum ar fi şi aia cu “fă-te frate cu dracul, până treci puntea … (sau alegerile?)“.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 15 iulie 2016, 20:10   [#4]

  Treaba nasoală e că românul nu e frate cu dracul doar până trece puntea, Dane. Românul e frate și cu mumă-sa de când se știe…

 • Timisescu
  ... a scris la 16 iulie 2016, 18:37   [#5]

  Nu cred ca s-a facut frate cu dracu… atunci i-ar fi satisfacut pe toti deodata. Cred dimpotriva ca a facut pe dracu-n patru facand atatea pentru comunitate. Ati recunoscut ca s-au facut multe in oras… ca mai sunt probleme, e normal…

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?