Schimbarea trebuie să înceapă cu noi înşine

Romania Flag Schimbarea trebuie să înceapă cu noi înşine

Schimbarea trebuie să înceapă cu noi înşine

Istoria şi nivelul scăzut al educaţiei din România şi-a pus puternic amprenta pe caracterul şi idealurile românilor şi nu neapărat într-un mod pozitiv … O parte dintre noi, cetăţenii acestei ţări, vrem o schimbare, simţim că nu este în regulă ce se întâmplă în România, simţim că nu suntem pe drumul cel bun. Suntem însă doar o mică parte … ceilalţi români, gândesc altfel.

Întâmplarea face ca oamenii ce au un vis comun să fie concentraţi într-o anumită zonă a ţării în mai mare măsură decât o regăsim în celelalte zone ale României. Asta cel mai probabil şi pentru că istoria diferă puţin dacă e să ne gândim la parcursul pe care l-a avut Transilvania în comparaţie cu restul României.

Nu ştiu cât timp va dura să se schimbe ceva în gândirea românilor, a majorităţii românilor. Pentru că românii apriecaza mai mult “şmecheria” balcanică decât seriozitatea, apreciază mai mult replicile “cool”, circul şi scandalurile decât “buna creştere”, idealurile şi viziunea corectă, democratică. Schimbarea trebuie să înceapă “la firul ierbii”, schimbarea trebuie să să înceapă de jos, de la noi, oamenii …

Categorie articol [ D'ale mele, Politica ]
Tagged with: [ , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

4 comentarii la “Schimbarea trebuie să înceapă cu noi înşine”

 • Vasile
  ... a scris la 12 noiembrie 2014, 10:00   [#1]

  Aceasta schimbare trebuie sa inceapa din scoala si continuata de apoi de televiziune,radio si presa scrisa.Nu este de neglijat nici contributia bisericii in acest sens.Dar ce ne facem cu existenta Antenelor,a RTV,a unor asa zisi ziaristi cum sunt:Striblea,Lavinia Sandru,Ursu,Gadea,Badea,Oana Stancu,Alessandra Stoicescu,Razvan Dumitrescu,Radu Tudor,este de neglijat nici asa numita opozitieChireac(! oare din ce zona folclorica provine?)si inca multi altii.Nu este de neglijat asa numita opozitie care n-a fost in stare sa renunte la orgolii si sa se uneasca intr-un partid unic care sa fie in stare sa gaseasca un contracandidat la presedintie capabil sa invinga smecheria locvace,impertinenta,tupeul,fatarnicia si agresivitatea plagiatorului Ponta. Acum nu mai este nimic de facut trebuie sa suportam hotararea semidoctilor,hotilor si plagiatorilor.Eu,sunt un om mai batran si nu vad pana voi muri vreun progres in acest sens.Cu oameni care de pe o scara de bloc cei care stiu sa conceapa o cerere inteligibila sunt un numar care nu intrec nici 5 degete de la o mana asa vor decurge ale gerile in tara noastra.

 • Francisc
  ... a scris la 12 noiembrie 2014, 12:06   [#2]

  Adevăr grăiești, Dane: schimbarea începe cu noi înșine. Dar spune-mi, te rog, în ce măsură trebuie să ne schimbăm pentru a fi capabili să acceptăm mârlănia care ne sufocă? Eternul întors (și) al celuilalt obraz are ca singur efect doar încasatul de pălmi. Crede-mă că îmi e din ce în ce mai greu să-mi țin pumnul în buzunar. Iar alegerile prezidențiale actuale ar putea fi picătura ce va revărsa paharul amărăciunilor mele. Cred că ai urmărit și tu „confruntarea” de aseară dintre cei doi candidați, „duel” despre care vin acum tot felul de „specialiști” să ne lămurească că (scuze) a fost câștigat de Ponta. Bunul simț și România lucrului bine făcut mai au de așteptat. Oare de câte pălmi mai are nevoie acest popor pentru a înțelege normalitatea?…

 • Francisc
  ... a scris la 12 noiembrie 2014, 12:26   [#3]

  M-am luat cu vorba și nu am apucat să scriu ce era mai important: faptul că într-o anumită parte a țării (hai să nu mă ascund după vorbe, Ardealul și Banatul) există o „concentrație” mai mare de oameni ce își permit să aibe vise comune nu este deloc o întâmplare, ci urmarea firească a sute de ani de istorie. Istorie pe care o mare parte dintre români refuză să o înțeleagă…

 • Severus
  ... a scris la 25 noiembrie 2014, 10:53   [#4]

  Unii oameni sunt atat de creduli ca niste copii mici, si pot fi manevrati foarte usor, prin niste simple promisiuni pe care majoritatea politicienilor le fac in preajma alegerilor.
  Pana in acest moment al vietii mele , Iohannis e primul care nu se arunca la promisiuni prin care toti vom fi bogati, sanatosi si fericiti, ne vor veni acasa prietenii din strainatate, si aici o sa curga lapte si miere, etc :)

  DESTEAPTA-TE ROMANE !

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?