SC ILPAN JR SRL, Craiova – spam prin SMS

PetExpo SPAM SMS SC ILPAN JR SRL, Craiova  spam prin SMS

SC ILPAN JR SRL, Craiova – spam prin SMS

SC ILPAN JR SRL, cu sediul declarat în Craiova, judeţul Dolj, pare-se că este o firmă fantomă, care face SPAM prin SMS. Astăzi la ora 16.14, primesc pe telefonul mobil personal, următorul mesaj (de tip SPAM), prin SMS:

Te asteptam cu animalutul tau la PetExpo, incepand de vineri la Romexpo, pentru un weekend plin de rasfat, cumparaturi, jocuri si alte surprize. www.petexpo.ro

Iată şi un printscreen cu mesajul spam primit prin SMS:

PetExpo SPAM SMS 0799 998.955 SC ILPAN JR SRL, Craiova  spam prin SMS

Şi cum nu suport spamerii, încerc să dau de urma celor de la PetExpo.
Primul lucru pe care-l fac: încerc să sun pe numărul 0799-998.955 de pe care mi-a fost trimis SMS-ul. Evident, nu răspunde nimeni, deşi insist cu voioşie.
Următorul pas, este să verific site-ul web căruia îi făceau reclamă, respectiv www.petexpo.ro. Potrivit datelor publicate pe site, ajung la concluzia că, firma care se află în spatele titulaturii de “PetExpo” este SC ILPAN JR SRL, din Craiova, judeţul Dolj: Vezi aici!

Ei bine, încerc să dau de urma acestei firme, pentru că pe pagina de contact de pe www.petexpo.ro, nu era trecut nici un număr de telefon. Şi găsesc următoarele date:

Sediu ILPAN JR SRL – informaţii de contact.
Judeţ DOLJ
Localitate/Sector CRAIOVA
Adresă: CALEA SEVERINULUI 24 Bl. 403A Sc. 1 Ap. 3 Cod 200222
Mobil: 0721-523.504, 0722-565.017

Administratori: PANA ILIE
Asociaţi: PANA ILIE, SAVESCU OCTAVIAN IOAN

Vezi datele firmei aici!

Sun la primul număr de telefon: 0721-523.504 … Evident, număr nealocat. Numărul nici măcar nu există.
Sun la al doilea număr de telefon: 0722-565.017. Îmi răspunde o doamnă şi-mi spune că “este greşeală“, că ea este persoana fizică şi că au mai sunat-o şi alţii să o întrebe de firma SC ILPAN JR SRL, dar că ea nu are nici o legătură cu firma respectivă şi nici nu ştie despre cine este vorba.

Ok, merg înainte cu verificările. Aceleaşi date despre firma SC ILPAN JR SRL, apar pe mai multe site-uri web, inclusiv pe site-ul ministerului de finanţe! Vezi aici! (date preluate de pe site-ul ministerului de finante, www.mfinante.gov.ro)

Well, codul fiscal menţionat pe site-ul www.petexpo.ro, evident este diferit faţă de cel care apare pe site-ul ministerului de finanţe. De asemenea, tot pe site-ul www.petexpo.ro, în header, tronează majestuos un banner de la România TV (faceţi click pe imaginea de mai jos).

www.petexpo.ro SC ILPAN JR SRL, Craiova  spam prin SMS

SC ILPAN JR SRL pare-se că este o firmă fantomă, care organizează tot felul de expoziţii în parteneriat cu România TV şi face spam prin SMS, încălcând legea! Pentru că, potrivit legii comerţului electronic, spam-ul este interzis! Ori, eu NICIODATĂ nu mi-am dat acordul, de nici un fel, să primesc mesaje (prin orice mijloace şi de orice natură) de la SC ILPAN JR SRL, www.petexpo.ro sau orice altă entitate ce are vreo legătură cu câinii, animalele, expoziţii şi alte bălării!

Şi bineînţeles, firmele fantomă sunt “la vedere”, desfăşoară activităţi comerciale, încalcă legile româneşti, iar instituţiile statului n-au nici o problemă cu asta …

Categorie articol [ Comert, D'ale mele, Legislaţie ]
Tagged with: [ , , , , , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

2 comentarii la “SC ILPAN JR SRL, Craiova – spam prin SMS”

 • 1qlee
  ... a scris la 5 mai 2016, 20:02   [#1]

  Tu nu ti-ai dat acordul, dar vreun prieten tot si-a dat, si cum nu tinea miinte numarul lui, l-a dat pe al tau ca un numar tot trebuia sa dea :dancing:

 • ... a scris la 6 mai 2016, 8:55   [#2]

  Well, gluma e bună, dar … în realitate este evident că s-a întâmplat cu totul altfel.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?