Sangean DT-250 review

Aparat radio portabil digital AM FM Sangean DT 250 1 Sangean DT 250 review

Sangean DT-250 review – radio portabil digital FM/AM

În acest articol am să vă povestesc, pe scurt, despre aparatul radio portabil Sangean DT-250. Este un “radio de buzunar“, un radio portabil digital care poate fi folosit atunci când mergeți la sala de gimnastică, fitness sau culturism, atunci când alergați în parc, când mergeți la drumeții ori la pescuit etc…

Iar pentru că este un aparat de radio digital, căutarea posturilor radio se face digital.
Aici, aș mai aminti două calități pe care acest aparat de radio portabil, le are: se poate face atât căutare/scanare automată, însă frecvențele pot fi setate și manual, nu doar automat! Foarte important pentru situațiile în care știi frecvența radio și vrei să o setezi manual, “exact”, chiar dacă te afli într-o zonă în care respectivul post radio nu poate fi recepționat în cele mai bune condiții, situație în care, căutarea automată “sare” peste frecvențele care nu pot fi recepționate bine.
De asemenea, posturile radio găsite pot fi memorate! Extrem de important pentru persoanele “comode” și care n-au chef ca de fiecare dată când doresc să schimbe postul de radio să trebuiască să dea “căutare” pentru următorul post de radio. Posturile odată memorate, pot fi accesate rapid prin apăsarea unui singur buton (butonul “My favorite“), apoi din săgețile sus-jos se poate comuta între posturile radio memorate. Comutarea între posturi se face relativ repede, fără “întârzieri” majore!

Aparat radio portabil digital AM FM Sangean DT 250 2 Sangean DT 250 review

Mi-a plăcut iarăși, faptul că nu are antenă telescopică. Dacă sunteți într-o zonă în care recepția radio este puternică, atunci aparatul radio Sangean DT-250 funcționează fără antenă. Dacă însă recepția nu este tocmai ceea ce trebuie, atunci există o antenă flexibilă (de tip “fir/cablu”) cu mufa “Jack” de 3.5 mm care poate fi folosită atunci când ascultați posturile radio pe difuzorul extern. Dacă folosiți căștile (incluse în pachet), atunci firul căștilor va prelua rolul antenei externe, drept urmare nu mai aveți nevoie de antena externă flexibilă.

Am testat aparatul radio Sangean DT-250 atât cu căștile cât și pe difuzorul extern: se aude IMPECABIL pentru un aparat radio cu recepție “clasică”, și anume, recepție prin unde radio și nu prin stream pe internet! Iar spre diferență de alte aparate radio clasice, zgomotul de fond este MULT redus, uneori este aproape inexistent dacă recepția radio este bună! Difuzorul, deși de mică putere, se aude foarte bine la volum decent, chiar neașteptat de bine pentru un difuzor atât de mic, minuscul de-a dreptul.

Ecranul este luminat atunci când se apasă ceva tastă, iar iluminarea dispare la câteva secunde după ce nu mai apăsați butoanele. De asemenea, pe ecran are un indicator de baterie (ca la telefoanele mobile mai vechi), indicator de baterie cu 3 poziții (liniuțe). Extrem de util, pentru că în acest caz știm când s-a golit bateria. De fapt, este vorba de 2 baterii R6 (AA) de 1.5 V.

Una peste alta, sunt foarte mulțumit de acest aparat radio. Am căutat review-uri pe internet și n-am găsit decât cel mult niște prostii. Drept urmare, pentru cei care sunt interesați să cumpere un aparat radio portabil de foarte bună calitate.

Aparat radio portabil digital AM FM Sangean DT 250 3 Sangean DT 250 review
Aparat radio portabil digital AM FM Sangean DT 250 4 Sangean DT 250 review
Aparat radio portabil digital AM FM Sangean DT 250 5 Sangean DT 250 review

Specificații Sangean DT-250

 • Clock and LCD backlight
 • Low battery indicator
 • Auto seek station
 • 19 random station presets
 • Stereo / mono / speaker switch
 • DBB (Dynamic Bass Boost)
 • 90 minute auto shut off
 • Built-in speaker
 • Removable belt clip
 • Supplied FM wire antenna for listening via speaker
 • Hand-held size
 • Earphones included

Sangean DT-210

Există încă un model de aparat radio portabil, foarte asemănător cu Sangean DT-250, respectiv Sangean DT-210. Pe lângă diferențele de design, Sangean DT-210 mai are și LW pe lângă FM și MW.

Aparat radio portabil digital Sangean DT 210 Sangean DT 250 review

Sangean DPR-34

Un alt model de radio portabil de mici dimensiuni și asemănător cu Sangean DT-250, este și Sangean DPR-34. Acesta este echipat cu un display ce afișează mult mai multe informații, inclusiv nivelul de semnal radio (ca la telefoanele mobile!), are acumulator inclus, drept urmare poate fi “pus la încărcat” la fel ca un telefon mobil, etc …

Aparat radio portabil digital Sangean DPR 34 Sangean DT 250 review

Categorie articol [ Electronice / Electrocasnice ]
Tagged with: [ , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

21 comentarii la “Sangean DT-250 review”

 • Mihai Traian
  ... a scris la 23 decembrie 2016, 20:03   [#1]

  De unde se poate procura. Pretul?

 • ... a scris la 23 decembrie 2016, 21:12   [#2]

  @Mihai Traian, de pe internet: https://goo.gl/7YTH8y … Faceți comanda pe site și în 2 zile vă vine aparatul radio acasă, la ușă, prin curierat rapid.
  E adevărat, nu sunt aparate radio ieftine, cele digitale, de calitate, sunt scumpe în comparație cu aparatele radio clasice pe care legasiti în orice supermarket, însă … calitatea costa. De la un aparat radio portabil, clasic, de 25~50 RON, nici nu poți avea pretenția să funcționeze bine. Calitatea costă! Cine vrea însă un aparat radio “de buzunar”, de foarte bună calitate, poate merge liniștit pe Sangean DT-250.
  Btw, personal, cred că vremea aparatelor clasice a trecut. Odată ce ai dat peste un aparat radio digital de bună calitate, n-o să mai vrei niciodată să auzi de cele clasice.

 • ... a scris la 24 decembrie 2016, 9:17   [#3]

  Neica, dar ce-i pretul ala?
  La 200 lei imi luam un ssd, nu un radio!
  Sau gaseam un mp4 player, ba chiar un smartphone (o janghina china-romania) care avea radio incorporat.
  Uitându-mă să văd de alte aparate radio, am dat de un akai la 99 lei pe emag sau 78 lei pe evomag. care se aude foarte clar, foarte tare si are conectivitate usb si citeste carduri de memorie. si e akai, de care a mai auzit lumea. de sangeam asta, pana azi, n-au auzit deloc.
  Daca ti l-ai primit, e ok, insa daca ai dat banii pe el, nu mi se pare o investitie. din punctul meu de vedere, ca nu-s consultant financiar sa-ti spun ce sa faci cu banutii tai :)

 • ... a scris la 24 decembrie 2016, 10:34   [#4]

  L-am cumpărat de pe internet, nu l-am primit.
  Am și vreo două din aceelea cu 20~30 de RON, clasice, cumpărate din supermarket: sunt varză.

  Selecline 841641 (cumpărat din Auchan), vs Sangean DT-250.

  N-ai auzit tu de Sangean … dar, uite ce produc ăștia: https://www.sangea...s/all_product.asp

 • ... a scris la 24 decembrie 2016, 11:40   [#5]

  Selecline, alta marca “de top” de care n-a auzit nici vecinul de apartament a aluia de-a facut aparatul… Nu ma pricep eu, insa pentru ce ai nevoie de un aparat de radio acum? mai als cand e luimea plina de telefoane cu radio, plus baterii externe de jdemii de miliaMPERI…
  hai, acum 20 de ani, da, aveam si eu. dar acum… nu-i vad rostul. si-n niciun caz la 200 de lei. cand cu 100, am akai ala de care zisei, cu usb si cititor de card. il lauda unul ca are jack audio, de parca niciun alt radio n-are…

 • ... a scris la 24 decembrie 2016, 12:55   [#6]

  Spune-mi modelul exact de Akai pe care-l ai …

 • ... a scris la 24 decembrie 2016, 13:34   [#7]

  nu-l am.
  ziceam de asta
  http://www.emag.ro...521/pd/DG7PRBBBM/

  vazut pe emag, cand am clickuit pe linkul tau cu radio

 • Severus
  ... a scris la 24 decembrie 2016, 14:40   [#8]

  Nici eu nu inteleg de ce sa mai cumperi asa ceva in ziua de azi…
  De pret nu mai vorbim. La banii astia trebuia sa ai pe el usb cu care sa incarci telefoane si tigara electronica sau alte chestii.

  Anul acesta la cules de prune, am folosit radioul de pe telefon, radio online, si mi-am pus ce au vrut muschii mei. A fost super pentru alungarea plictiselii. Si nu am auzit paraziti, sau sa am semnal slab, sau sa-mi trebuiasca antena telescopica.

 • ... a scris la 24 decembrie 2016, 18:22   [#9]

  @Francisc: Akai DR002A-521 nu este “Pocket Radio”, are antenă telescopică și nici după dimensiuni nu-l prea poți încadra în categoria “Pocket Radio”, este un fel de “radio pentru bucătărie”. Pe Akai DR002A-521, acumulatorul încorporat de 400 mAh se golește în vreo 4 ore de utilizare, în timp ce pe Sangean DT-250 îmi indica bateria “full” (3 linii din 3!) după 2 zile de utilizare intensă (aș vrea să văd asta pe un telefon mobil!?). Pe urmă, mai contează și cum funcționează și cum arată … Sangean DT-250 are un design extrem de reușit, arată și funcționează ca o “sculă profi”.

  P.S: -- Citez de un forum foarte cunoscut din România (legat de de calitate și de marca Sangean):

  POR334… L-am luat si eu ieri cu 50 de lei. Pot sa spun ca este o catastrofa pe lungi, medii si scurte…
  Pana la urma, la cat am dat pe el, nici nu pot sa-i cer mai mult, cum nu-i nici Sangean, Tecsun sau alt model ce costa o caciula de bani.

  Așa, ca idee, Akai, Philips și alte branduri “cunoscute” de către publicul românesc, sunt o glumă pe lângă Sangean, Tecsun, Degen, etc …

 • Severus
  ... a scris la 25 decembrie 2016, 12:46   [#10]

  Craciun Fericit la toata lumea !

 • ... a scris la 25 decembrie 2016, 13:02   [#11]

  @Severus, merci, la fel și vouă … și tuturor cititorilor acestui blog.

 • ... a scris la 26 decembrie 2016, 12:00   [#12]

  Mulțumim la fel, Severus!

 • vlad
  ... a scris la 28 ianuarie 2017, 19:38   [#13]

  il am de anul trecut si sunt fff multumit de el

 • ... a scris la 28 ianuarie 2017, 19:43   [#14]

  Deci, l-am cumpărat prin vreo 20 decembrie 2016, iar azi este 28 ianuarie 2017. A trecut o lună de zile și indicatorul de încărcare a bateriilor îmi arată FULL (3 linii din 3). O singură dată mi-a scăzut la 2 linii din 3, când am lăsat radioul pornit vreo 6~8 ore (pentru papagalul care a rămas singur acasă).
  E drept că nu-l folosesc în fiecare zi, însă o dată la vreo două zile, merge câte 1~2 ore … Deci, din acest punct de vedere sunt foarte mulțumit!

 • Costi
  ... a scris la 10 aprilie 2017, 22:39   [#15]

  Salut, sunt si eu in cautare de un radio decent si as avea cateva intrebari:

  In ce oras l-ai folosit ? Ai iesit la plimbare cu el ascultand in casti? Pe mine m-ar interesa in ideea in care m-am saturat de semnal instabil in timp ce merg.

  L-ai comparat cumva cu DT-210? Despre ala am citit ca ar suna foarte bine

 • ... a scris la 10 aprilie 2017, 23:44   [#16]

  @Costi, dacă eşti în căutarea unui radio de buzunar, decent, atunci acesta categoric se poate numi cel puţin decent! Mai bun decât atât, este extrem de greu să găseşti. Acuma, depinde şi ce anume cauţi…

  Ca de exemplu, eu am vrut neapărat un radio portabil cu baterii de tip AA (R6) şi nu cu acumulator integrat, pentru că orice acumulator îşi pierde în timp capacitatea de stocare a energiei. În cazul lui Sangean DT-250, se pot folosi două baterii AA ori doi acumulatori de tip AA: am testat deja şi spre diferenţă de alte echipamente care nu funcţionează decât cu baterii AA de 1.5V, acest micuţ radio merge fără probleme şi cu 2 acumulatori AA de 1.2V, nu-i “pretenţios” la “mâncare” :)
  Căştile se aud foarte bine, peste aşteptări, însă poţi încerca şi altceva mai “cu pretenţii” dacă vrei … gen căşti de la Apple sau mai ştiu eu ce fiţe.

 • Costin
  ... a scris la 18 octombrie 2018, 21:20   [#17]

  Il am de 9 luni, se aude absolut impecabil. Selectivitate excelenta, fara pic de distorsiuni. Deja am uitat de radioul din telefon, cum ascult radioul cam 8 ore pe zi, economisesc bateria telefonului.
  Iar functia de bass boost chiar face diferenta.

  Noroc ca l-am ‘prins’ la un discount, aprox. 172 lei, orium 230 lei nu cred ca as da pe el.

 • POPESCU TRANDAFIR
  ... a scris la 17 noiembrie 2019, 23:55   [#18]

  Îmi doresc radioul marca SANGEAN DT-250. Cel cu ecranul galben și scrisul roșu, dacă îl aveți îl cumpăr. Sunați-mă la 0720369***.
  Mulțumesc anticipat.

  Popescu Trandafir.

 • SXN
  ... a scris la 31 octombrie 2021, 20:39   [#19]

  E bun!…..
  Bateriile de la Sangean se consuma mai repede fata de cele de la Sony ICF-P36 analog.

 • Nicu D.
  ... a scris la 3 aprilie 2022, 3:43   [#20]

  Este într-adevăr din gama profi,eu însă l-am luat cu 20 de lei din talciocul Buzău.

 • nike
  ... a scris la 23 aprilie 2022, 18:13   [#21]

  Am si eu 3 ap de radio sangean,DT 250,VWR 28C si PR D 14 USB…cumparate din Olanda…..sunt super OK.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?