Samuraii de la Fukushima

samurai kanji Samuraii de la Fukushima

Samuraii de la Fukushima

Cultura si traditia japoneza sunt chestiuni care greu pot fi intelese de catre un european. Este greu sa-ti imaginezi cum o echipa de muncitori japonezi au fost dispusi sa-si sacrifice viata pentru binele semenilor …

Muncitorii de la centrala nucleara de la Fukushima din Japonia, au declarat: “Vom muri în câteva săptămâni“… Acestia s-au resemnat in privinta mortii.
Un alt muncitor, a declarat: “Nu poţi să lucrezi cu masca pe figură, aşa că de multe ori aceasta a fost îndepărată şi am inhalat mult aer plin cu radiaţii“.
Este impresionant, cum acesti oameni au fost dispusi sa faca sacrificiul suprem …

nuclear worker Samuraii de la Fukushima

Autorităţile fac eforturi să-i salveze cu ajutorul celulelor stem insa este putin probabil sa poata fi salvati de la moarte. Compania Tokyo Electric Power (TEPCO) care este proprietarul centralei nucleare de la Fukushima a declarat ca muncitorii care lucreaza la centrala nucleara sunt in permanenta monitorizati de catre medici si ca nu au fost detectate semne de boala provocate de radiatii … TEPCO a fost criticata pentru faptul ca a facut raportari false cu privire la nivelul radiatiilor.

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , duminică, 3 aprilie 2011 in categoria Social. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

5 comentarii la subiectul “Samuraii de la Fukushima”

 1. Zina

  E cutremurator ! Si nu sunt toti urmasi de samurai, cei mai multi sunt din neam de tarani simpli, dar cultura si educatia japonezilor au fost consecvente de-a lungul timpurilor, spre deosebire de educatia abramburistica sau funerara (scuzati,dom’ministru !) si cultura poneiului roz…(patapievicii stiu de ce…!) ;)

 2. Bucur

  adevarati eroii :d

 3. GraphisAdv

  Indiferent de sumele cu care sunt platiti acesti oameni, tot respectul pentru ceea ce fac! Inca o data, poporul acesta da o lectie tuturor.

 4. Elena

  impesionant dar nimic surprinzator pentru japonezi.

 5. Eu fara secundar

  poporul asta da o lectie tuturor ? Cred ca isi dau o lectie singuri. Hm avand in vedere seismele numeroase din Japonia , trebuia construit un dig inalt contra valurilor si diferite tehnologi contra seismelor, mai ales la o centrala nucleara.Japonia e cuprinsa de nenumarate fluvii si rauri. La ce “masa” le-o trebuit centrala nucleara? Insumand in total un numar de 54 de reacoatre(46.821 MW) locul 3 din lume cu cea mai activa seismicitate din lume. Low cost sa fie ? Nu puteau folosi doar hidrocentrale? Totusi un numar de 54 de reactoare ar fi cam 15-20 de centrale nucleare, iar hm , nu prea cred , japonezii au multe resurse de venit, care prin urmare compenseaza lipsa energiei produsa de centrale nucleare.

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !Anunturi Gratuite