Samsung UE48H6400 LED TV – probleme auto restart

Zilele trecute (mai precis, în weekend) am transpirat puţin … şi nu din cauza căldurii, ci de nervi. Pentru că, televizorul din living, un televizor Samsung UE48H6400 3D LED TV, a refuzat să mai funcţioneze. Mai precis, am pornit televizorul din telecomandă, acesta a pornit, iar după câteva secunde se restarta automat! Şi pornea din nou, mergea câteva secunde şi iarăşi se restarta. Televizorul Samsung îşi făcea reboot automat, cu de la sine putere, fără să fac absolut nimic …
Am încercat tot felul de variante, am încercat ca în acele câteva secunde cât mergea, să intru în meniu să văd dacă nu are cumva activat ceva “update automat”. Nici o şansă, televizorul nu mai primea nici un fel de comenzi din telecomandă, părea să fie blocat. Am încercat şi din butonul de meniu din spate (joystick), acelaşi rezultat: televizorul nu răspunea la nici o comandă!

 Samsung UE48H6400 LED TV  probleme auto restart

Am început să caut pe internet, să văd dacă nu cumva au mai avut şi alţii probleme de acest gen. Sincer, când am dat de nişte discuţii pe forumuri în care, cei care s-au lovit de astfel de probleme discutau despre probleme similare … am început să transpir. De nervi, nu de căldură. Băieţii care s-au lovit de probleme similare, spuneau că, cel mai probabil s-a dus alimentarea, că modulul de alimentare nu mai livrează suficient curent ori că tensiunea livrată este instabilă. Ori, fluctuaţii de tensiune în reţeaua electrică…

M-am speriat. Când începi să ai probleme cu sursa de alimentare, e periculos, pentru că, deşi sursele moderne au protecţii, până şi aceste protecţii mai pot cădea la şocuri de tensiune. În plus, mă enerva numai gândul că, am de demontat TV, împachetat, trimis la service, etc… Apoi, stresul că cei din service nu vor lucra cu atenţie, că mă pot trezi cu zgârieturi pe TV, etc.

Şi m-am apucat eu de verificări serioase. Am luat-o “pas cu pas”, băbeşte, încercând toate variantele. Începând de la măsurat tensiunea din reţea & stuff …
Şi până la urmă, ce-am descoperit? Problema era de la faptul că aveam pornite în reţea, două servere DLNA! Aveam pornit Plex-ul şi UMS-ul. Am oprit serverele DLNA, am pornit TV-ul şi a funcţionat fără probleme!

Dacă TV-ul este deja pornit, Plex-ul este pornit şi pornesc UMS-ul, merge fără probleme. Problema apare doar când “emit” în reţea de pe două servere DLNA şi ulterior vreau să pornesc TV-ul.

Am scris acest articol, pentru cei care (şi dacă) se vor lovi de această problemă, să nu se streseze şi nici să nu ducă TV-ul în service, înainte să verifice cele relatate mai sus. Televizorul nu are nici un defect, problema este de la DLNA-ul din reţea …

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

5 comentarii la “Samsung UE48H6400 LED TV – probleme auto restart”

 • xadixs
  ... a scris la 28 iunie 2016, 8:08   [#1]

  Am 2 televizoare 48h6400. Nu am nici un server DLNA. Ambele au avut aceasta problema cu restartutul în aceeași zi, mai precis sâmbătă.
  Si-au revent de la sine după mai multe restarturi. Nu cred ca DLNA-ul are vreo legătură, din moment ce eu nu folosesc.

 • ... a scris la 28 iunie 2016, 12:14   [#2]

  Bre. am un 32h6200
  Problema autorestart. am sunat la Samsung si mi-au zis ca au avut ei probleme la server, deci sa-l deconectez de la internet. L-am deconectat și bingo! a repornit.
  I-am chemat p-astia de la Samsung sa vada ce are tv-ul ca avea pete pe ecran. cica praf, pur si simplu. in 10 minute mi-a pus alt panou. adica ecran cu totul, doar alea 3 placi electronice l-au pus pe el, capacul in spate si gata nene.
  ieri i-am chemat, azi au venit.
  iar problema cu autorestart o aveau toti utilizatorii de smart tv-uri samsung care aveau tv-ul cuplat la net, ori prin fir ori wireless

 • Dinu
  ... a scris la 28 iunie 2016, 19:11   [#3]

  Salut ! Eu am un 40h5500 si duminica am “transpirat” tot din cauza acestor restartari ! Nu stiu ce a facut sa dispara…dar au disparut ! Aveam un player Dotsmart si un 5.1 Samsung conectate la tv. Ce a facut sa se restarteze de foarte multe ori…chiar nu stiu !!! :)

 • Urecanu ion
  ... a scris la 28 februarie 2018, 18:16   [#4]

  Am și eu o problema cu un samsung smart programele tv le am prin cablu analog,îmi bruiază imaginea și se întrerupe iar dacă pun un televizor normal nu am probleme si de aici am tras concluzia ca nu ar fi cablul tv de vina,mă puteți ajuta cu niște informații.?

 • steli
  ... a scris la 18 mai 2018, 21:59   [#5]

  am aceiasi problema cu un smart UE32F64OOAW se opreste imaginea imedat dupa pornire .iar la cateva secunde se da restart .
  din pacate nu sea mai revenit :(
  aveti ideie ce pot sa fac ?
  nu a fost conectat la net
  si lam tot scos si bagat in priza, de mai multe ori …si nimic …..

  :( :((

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?