Samsung NB30 Netbook

Samsung NB30 Netbook

samsung nb30 mini 150 Samsung NB30 Netbook

Samsung anunta lansarea unui mini-laptop, respectiv netbook-ul Samsung NB30 care are anumite caracteristici speciale, comparativ cu netbook-urile de la alte brand-uri din aceeasi categorie, cu care deja ne-am obisnuit.

Cei de la Samsung, spun ca netbookul Samsung NB30 este rezistent la socuri si la zgarieturi. Nu spun ca ar rezista la socuri foarte mari, dar face fata la socurile cotidiene, obisnuite, unde stim ca majoritatea laptopurilor sunt sensibile, si pot aparea anumite defectiuni, in primul rand la unitatea magnetica de stocare, hard-diskul. Samsung NB30 dispune de un sistem interesant, care in momentul in care detecteaza caderea laptopului, retrage automat hard-diskul intr-o zona de siguranta.

La partea de dotari, Samsung NB30 are aceleasi dotari ca majoritatea netbookurilor deja existente pe piata.

Specificatii Tehnice:

* Procesor Intel Atom N450
* Ecran LED anti-reflex de 10,1inch, rezolutie de 1024 x768 pixeli
* 1 GB RAM
* Hard-disk de 160 GB
* 11 ore autonomie
* Slot SD
* Sistem de operare Windows 7 Starter

Pretul acestui netbook in SUA este de 375 de dolari, sa vedem cat va costa in Romania. Daca facem o analogie cu celelate preturi, SUA vs EU, in Europa acesta ar trebui sa coste aproximativ 375 de euro … (desi, .. nu e corect) …

samsung nb30 01 Samsung NB30 Netbook

samsung nb30 back 02 Samsung NB30 Netbook

Categorie articol [ Calculatoare ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

2 comentarii la “Samsung NB30 Netbook”

  • ... a scris la 26 februarie 2010, 13:27   [#1]

    Un sistem similar de protectie a HDD-ului impotriva socurilor echipeaza de ani buni laptopurile IBM/Lenovo. Sistemul este compus dintr-un accelerometru (care are rolul de a detecta miscarile bruste) si un program care, odata ce accelerometru inregistreaza o crestere brusca a fortei G, comanda HDD-ul sa-si \"parcheze\" capetele de citire. Totul se bazeaza pe considerentul ca un HDD cu capete parcate rezista la socuri ceva mai mari decat unul care le are in miscare in momentul impactului… ;)

  • ... a scris la 26 februarie 2010, 14:18   [#2]

    Mda, banuiesc ca e acelasi accelerometru ca si la telefoanele mobile care detecteaza pozitia telefonului pt. afisarea in modul landscape sau normala … Doar ca acuma s-au gandit sa-l implementeze si pe laptopuri … Eu am ceva asemanator pe MSI Wind U100, faza aia cu parcatul capetelor de citire/scriere, doar ca nu are accelerometru sa-mi detecteze “viteza de cadere” a laptopului :))

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?