Samsung a inceput sa faca hard disk-uri proaste ?

samsung hard disk Samsung a inceput sa faca hard disk uri proaste ?

Noile hard disk-uri Samsung …

I-a prostit foamea pe astia de la Samsung ? Sau … criza ? In urma cu ani de zile, cand au aparut hard disk-urile Samsung, erau o gramada de probleme cu ele. In aceea perioada, nici nu vroiam sa aud de hard disk-uri Samsung, legea pe piata in aceea perioada, o facea Western Digital si Maxtor.

In urma cu aproximativ un an si ceva, Samsung a scos pe piata primele hard disk-uri cu adevarat bune: Samsung HD 103 UJ, hard disk-uri de 1 TB (1000 GB) cu 3 platane. Erau hard disk-uri cu viteza mare de scriere/citire, silentioase, reci si stabile. Dupa ele, a urmat modelul Samsung HD 103 SJ, cele de 1 TB (1000 GB) cu doar doua platane, iar datorita densitatii mari a datelor/platan, viteza de citire/scriere era si mai mare comparativ cu modelul 103 UJ.

Primele serii de Samsung HD 103 SJ au fost ok. Ultimele serii de Samsung HD 103 SJ deja au inceput sa aiba probleme … Si mie mi-a “crapat” un astfel de hard disk, la doar 8 luni de utilizare, mi l-au schimbat “in garantie” …

Recent, am comandat un HDD Samsung de 1.5 TB. Surpriza: hard diskul, NOU, din magazin, era … defect ! Cei de la magazin, l-au trimis inapoi si mi-au adus un Seagate, tot de 1.5 TB …

Ce naiba, mai nou incep sa faca hard disk-uri proaste astia de la Samsung ?

Categorie articol [ Hardware ]
Tagged with: [ , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

5 comentarii la “Samsung a inceput sa faca hard disk-uri proaste ?”

 • ... a scris la 24 februarie 2011, 20:07   [#1]

  nu e singura firma care are probleme in timpurile astea :d

 • ... a scris la 24 februarie 2011, 20:16   [#2]

  Cu respect, doua mici observatii constructive: (1) 1TB=1024GB; (2) 1B=1O=8b, adica B nu este totuna cu b. Este o dovada ca citesc atent ce scrieti (sper sa nu va suparati).

 • Jak Karter
  ... a scris la 25 februarie 2011, 10:12   [#3]

  @ Dan : -- nu mă băga în “boale”, abia am achiziționat de 5 zile un Hdd Samsung HD 103 SJ de 1T, să nu-mi zici că trebuie să mă pregătesc peste câteva luni să plec pe jos până la București pentru ca să îl schimb (glumesc).
  Din păcate și hardisk-ul meu este made în China, și asta nu prea e bine, este știut faptul că la componentele mai importante de la un calculator (plăci de bază,memorii,hardisk-uri) este mai bine să fie fabricate în Taiwan, în cel mai fericit caz, și în Japonia respectiv South Korea, în cel mai “nefericit” caz, iar dacă sânt made în China sau Thailanda este mai bine de “evitat”.
  Sper să nu apară probleme la el, mai am 4 hardisk-uri Samsung de 500 Gb de câțiva ani buni și până acum nu am avut absolut nici o problemă cu ele, deși sânt toate made în China. :-s

 • ... a scris la 25 februarie 2011, 21:08   [#4]

  Jak, eu iti urez sa ai bafta la HDD. Mie, din 5 HDD-uri Samsung de 1 TB, unul a “crapat” dupa 8 luni de utilizare. Am senzatia ca Samsung-ul a lasat stacheta jos la HDD-uri.

 • ... a scris la 1 martie 2011, 16:26   [#5]

  am de gand sa-mi iau si eu un hard extern si chiar ma gandeam sa-mi cumpar un Samsung ca am vazut ca sunt mai ieftine. dar cred ca o sa ma reorientez.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?