Salam de Sibiu
Salam de Sibiu
Câţi dintre clienţii de astăzi mai apreciază salamul de Sibiu, în special câţi dintre cei care nu au prins vremurile lui nea Nicu’ ? Salamul de Sibiu a devenit un brand pe vremea când nu se ştia încă mare lucru despre branduri – cel puţin pe la noi prin ţară.
Salamul de Sibiu a ajuns celebru într-o perioadă în care nu doar că sortimentele de salamuri erau foarte puţine ci pur şi simplu era criză de mezeluri. Cititorii trecuţi de o anumită vârstă, care au prins şi perioada comunismului din România, categoric cunosc aceste lucruri. Pe acest fond (lipsa mezelurilor ori raţionalizarea acestora) şi lipsa unei game variate de salamuri, unul dintre aceste mezeluri, respectiv salamul de Sibiu a făcut oarecum notă discordantă în peisajul comerţului autohton ale acelor vremuri … Cel puţin în aceea vreme, era considerat un salam de calitate superioară, comparativ cu alte tipuri de salamuri ori cu celebrul parizer comunist (care vorba între noi fie, cred că era de 10 ori mai sănătos decât porcăriile care se vând acum în magazine).
Nu ştiu dacă pe vremea lu’ nea Nicu, procedeul de fabricare a salamului de Sibiu era identic cu cel prezentat în filmuleţul de mai jos, însă categoric merită vizionat acest filmuleţ, fie şi doar pentru cultura generală individuală …
6 comentarii la “Salam de Sibiu”
Asta de bine de rau se mai gasea, dar Salamul de Vara (alt brand), era lux.
Ma gândesc sa patentez salamul de iarnă
Ai grija cu patentul ala, ca pe frig salamul devine casant.
Ma gandesc: Oare se respecta tot tratamentul ala?
salamul de sibiu imi place foarte mult este preferatul meu.
Salamul de Sibiu este originar din Sinaia si se numea Salam Sinaia. El a dobandit numele astea in timp datorita faptului ca trecea prin Vama Sibiului care era la Brasov.