Salam de Sibiu

salam de sibiu 150px Salam de Sibiu

Salam de Sibiu

Câţi dintre clienţii de astăzi mai apreciază salamul de Sibiu, în special câţi dintre cei care nu au prins vremurile lui nea Nicu’ ? Salamul de Sibiu a devenit un brand pe vremea când nu se ştia încă mare lucru despre branduri – cel puţin pe la noi prin ţară.

Salamul de Sibiu a ajuns celebru într-o perioadă în care nu doar că sortimentele de salamuri erau foarte puţine ci pur şi simplu era criză de mezeluri. Cititorii trecuţi de o anumită vârstă, care au prins şi perioada comunismului din România, categoric cunosc aceste lucruri. Pe acest fond (lipsa mezelurilor ori raţionalizarea acestora) şi lipsa unei game variate de salamuri, unul dintre aceste mezeluri, respectiv salamul de Sibiu a făcut oarecum notă discordantă în peisajul comerţului autohton ale acelor vremuri … Cel puţin în aceea vreme, era considerat un salam de calitate superioară, comparativ cu alte tipuri de salamuri ori cu celebrul parizer comunist (care vorba între noi fie, cred că era de 10 ori mai sănătos decât porcăriile care se vând acum în magazine).

 Salam de Sibiu

Nu ştiu dacă pe vremea lu’ nea Nicu, procedeul de fabricare a salamului de Sibiu era identic cu cel prezentat în filmuleţul de mai jos, însă categoric merită vizionat acest filmuleţ, fie şi doar pentru cultura generală individuală …

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , miercuri, 16 octombrie 2013 in categoria How is made ?. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

6 comentarii la subiectul “Salam de Sibiu”

 1. JoinT

  Asta de bine de rau se mai gasea, dar Salamul de Vara (alt brand), era lux.

 2. Severus

  Ma gândesc sa patentez salamul de iarnă :-)

 3. JoinT

  Ai grija cu patentul ala, ca pe frig salamul devine casant. :))

 4. 1qlee

  Ma gandesc: Oare se respecta tot tratamentul ala?

 5. Silvia Dan

  salamul de sibiu imi place foarte mult este preferatul meu.

 6. Alex

  Salamul de Sibiu este originar din Sinaia si se numea Salam Sinaia. El a dobandit numele astea in timp datorita faptului ca trecea prin Vama Sibiului care era la Brasov.

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !Anunturi Gratuite