Să nu te cruceşti?!

Xp9ZJCW Să nu te cruceşti?!

Asta-m și făcut când recent am citit pe prima pagină a unui cotidian central (Adevărul – miercuri, 4 sept. 2019) despre “Veniturile faraonice ale judecătorilor care au “răsucit” legile României“. Din cele inserate-documentate și bine redate – am aflat că veniturile fabuloase ale majorității judecătorilor Curții Constitutionale se ridică-n prezent la sume fabuloase pentru noi, majoritatea oamenilor de rând. Recompensele bănești, foarte generoase pentru dumnealor (cât și pentru alții ca ei) stârnesc nu numai justificate nemulțumiri, dar în același timp și multe semne de întrebare în contextul încrederii mereu scăzută a întregii societăți față de instituția susamintită (CCR), izvorâtă de deciziile controversate din ultima perioadă de timp.

Din halucinantele concretizări și nominalizări ale acestor venituri bănești, mi-au reținut atenția în mod deosebit cele ale… liderului la venituri, judecătorul M. E., numit în urmă cu cca 3 ani de parlamentarii PSD-UNPR. Acesta a încasat numai în anul trecut aproape 900.000 lei ceea ce înseamnă un venit lunar de 67.748 lei, sau cca 15.500 de euro pe lună.

Pe lângă retribuția de judecător CCR (297.000 lei) dl. M. a încasat și o pensie de avocat (23.412 lei), o altă pensie de 321.476 lei și o indemnizație de fost parlamentar de 91.476 lei, la care se mai adaugă o… altă indemnizație de, cică – revoluționar (!?) de 11.904 lei.

Dar nu, nu ne vom opri aici, întrucât la aceste “mizilicuri” s-au adăugat alți 67.714 lei reprezentând diferențe încasate la pensie.

În declarația dumisale de avere sunt trecute între altele 4 terenuri în comuna Gorgota (Prahova), ce totalizează peste 7.000 metri pătrați, dar și un cont de economii în euro în valoare de 187.000 lei. De precizat că dumnealui, adică dl. judecător M. E., deși are certificat de… revoluționar (mai sunt mulți alții ca el!) atunci, în Decembrie 1989, ‘mnealui se afla la… Vaslui, acolo unde practic Revoluția era doar le televizor! Ce-i drept, după fuga dictatorului, dl avocat a intrat printre primii “revoluționari” în biroul prim-secretarului PCR, jud. Vaslui! Ce curaj și spirit revoluționar!…

Desigur, cum spuneam, acesta este doar un caz. al… liderului! Venituri considerabile și sfidătoare la adresa oricărui om cinstit au și alți colegi de-ai dumnealui cât și mulți alți indivizi din casta fripturistilor, oameni ce, după mentalitatea și motivația unor… conducători, trebuie să fie bine plătiți, la un nivel rezonabil pentru această țară coruptă și mereu dezbinată!
Noi, ceilalți, oropsiți și mereu amăgiți? Doar citim, ne mirăm și… așteptăm să se schimbe ceva! Când și cum, la sfântu’ așteaptă! Până atunci, romanul rabdă!…

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)


Categorie articol [ Guest Post, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

4 comentarii la “Să nu te cruceşti?!”

 • ... a scris la 8 septembrie 2019, 0:58   [#1]

  Las’ că muncesc privaţii de le sar ochii din cap, ca să-i poată ţină în spate pe toţi îmbuibaţii ăştia.
  Scurt exemplu: nu-i destul că oricum toţi bugetarii au primit vouchere de vacanţa de 1400 lei (pe lângă tot felul de sporuri, sporuri peste sporuri), guvernul PSD s-a gândit că e oleacă prea puţin şi că voucherele de vacanţă vor creşte în curând la peste 2000 de lei! Ca să fie bine, să nu fie rău. Pentru bugetari, evident!
  Privaţii? Dă-i drecu’ …

  Asta îmi aminteşte de faza cu cucoana funcţionară (bugetară) ce e întrebată dacă ştie din ce bani este plătit salariul ei:
  -- Doamnă, dar dumneavoastră de unde primiţi salariul?
  -- De la bancomat, răspunde cucoana;
  -- Bine, bine… dar la bancomatul acela de unde vă luaţi dvs salariul, de unde vin banii?
  -- Îi aduce o maşină blindată.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 8 septembrie 2019, 17:21   [#2]

  Dacă faza cu cucoana funcționară e banc, atunci e un banc bun. Dacă e reală atunci e dovada „calității” funcționărimii bugetare a țării.

  Despre ce privați mai putem vorbi, Dane, când bugetul României a ajuns pe mâna unora ca ăștia? Unii plătesc și alții împart. N-ar fi chiar rău că împart dacă le-ar ajunge ce se adună din munca pe bune, dar ei se duc prin vecini și ia bani cu împrumut ca să-și păstreze privilegiile. Odraslele lor au firme prospere în diverse domenii și nu le pasă de prostime…

  Marc are mare dreptate. Cum să nu te crucești când vezi ce venituri obține un individ cocoțat în funcție nu pentru cunoștințele lui, ci pentru merite politice (în traducere liberă asta înseamnă pupat în cur)?

  Încă nu e totul pierdut. Ne așteaptă trei rânduri de alegeri în care putem repara răul ce l-am tot ales, din mic în mai mic, 30 de ani. Dă-ne, Doamne, mintea de pe urmă!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 9 septembrie 2019, 18:11   [#3]

  Luați de-aici una mai veche de-a lu’ Sabin Gherman:
  https://www.youtub...tch?v=4n7Ne9FFvc8

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 10 septembrie 2019, 1:04   [#4]

  E cam târziu să fac pe deșteptul, dar o fac. Dragii mei social-democrați, ce vă tot mândriți cu dreptatea socială și vă bateți în piept cu cărămida egalității, spuneți-mi o chestie: cum naiba se face că trăiți pe picior mare dacă în toată viața voastră nu ați aflat încă ce-i aia sudoare?

  Știu (nu mă întrebați de unde) că pentru voi munca adevărată e un obicei dăunător și constat că vă pricepeți al naibii de bine la împărțitul roadelor ei.

  Scriu acest comentariu după ce am urmărit dialogul dintre Claudiu Crăciun (virtual candidat la președenția României din partea unui partid social-democrat numit Demos) și Dragoș Pătraru, purtat la o cafea.

  Faină rău această social-democrație în care unora le sar capacele de atâta muncă și altora li se rupe-n fund de munca „unora” ca ăștia. Noi să fim sănătoși și votați de mulțime, că n-are cine conduce prostimea…

  Ne-am scăpat de Dragnea și ne-am pricopsit cu Dăncilă. Să nu cumva să ne alegem președintele dintre Iohannis și Barna, căci avem atât de multe variante, începând cu Viorica și terminând cu Diaconu!

  Oamenii ca Gherman vorbesc în pustiu. Cine dracu’ să-l înțeleagă când multora dintre noi le place minciuna? Las’ că-i bine, nene! Jocurile politice sunt cu mult mai încâlcite decât jocul naționalei de fotbal…

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?