Rromânia

tigani 1 Rromânia

Rromânia

Citisem pe undeva, opinia unui sociolog (sau ceva de genul), care spunea că, dacă va continua trendul actual (respectiv scade natalitatea în rândul românilor iar ţiganii se înmulţesc precum iepurii), după anul 2050 populaţia de etnie rromă o va depăşi ca număr de locuitori pe cea de etnie română! Iar din ce se poate observa în jurul nostru, în viaţa de zi cu zi, cred că acest lucru este foarte probabil să se întâmple.
Pentru că românii (în mare parte) sunt responsabili atunci când vine vorba de creşterea unui copil: mai întâi vor să ştie că au suficiente resurse financiare încât să poată creşte şi educa un copil. Iar asta nu e deloc uşor, în condiţiile în care salariile din România sunt cele mai mici din Uniunea Europeană (exceptând poate Bulgaria).

Nu spun că nu există excepţii (în sensul negativ) şi printre români. Da, mai există, însă raportat la numărul populaţiei, excepţiile sunt puţine. Chiar foarte puţine dacă e să comparăm cu situaţia din “tabăra” ţiganilor, unde procentajul este exact invers! Cu alte cuvinte, în “tabăra” ţiganilor, situaţiile “pozitive” sunt excepţii de la regulă, în timp ce marea majoritate (probabil undeva la 95%) se comportă mai rău decât excepţiile negative din “tabăra” românilor.

Iar dacă cele spuse de sociologul care a făcut studiul mai sus amintit se vor adeveri, rezultă că după 2050, România îşi va schimba numele în Rromânia. Şi nu, nu este un scenariu fantezist.

Pe de altă parte, o mare parte din vină o poartă şi românii, pentru că nu reacţionează! De fapt, acesta este şi motivul pentru care politicienii români îşi permit să fure ca-n codru şi să-şi facă legi cu dedicaţie, pentru că românii sunt un popor de mămăligă (cum am mai spus-o de atâtea ori şi mulţi cititori s-au supărat)!

03 aprilie 2016, tramvaiul 41, Bucureşti (capitală europeană, cică):


04 mai 2016, tramvaiul 41, Bucureşti.
Măcar aici s-au găsit doi români care să reacţioneze, ceilalţi în schimb se uita ca vitele şi nu reacţionează de nici un fel:


Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , duminică, 8 mai 2016 in categoria Social, Vocea poporului. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

8 comentarii la subiectul “Rromânia”

 1. doru

  Dane , ce s-a intamplat in tranvaiul ala s-a intamplat in Timisoara nu in Bucuresti

 2. doru

  Cel putin eu asa am retinut , nu sunt sigur

 3. doru

  Era in bucuresti..scuze…
  Urmarea …
  https://www.youtub...tch?v=Ey0BvVI9_rQ

 4. remus

  Nu se pune problema sa mergi sa te lupti cu ei, ci sa suni la politie.
  Daca mergi si bati niste indivizi care tulbura linistea publica nu faci altceva decat sa comiti o infractiune mai mare decat a lor, nu?

 5. Dan

  Crezi că ăştia ştiu de vorbă bună ori că le e frică de poliţie? Dacă în schimb şi-ar lua-o-n bot de la “majoritari” la fiecare măgărie de genul celor prezentate în filmuleţele de mai sus, în mod sigur ar învăţa ceva: şi anume, că spaţiul public nu este doar al lor şi că trebuie să-şi respecte concetăţenii.
  Aia cu poliţia, e apă de ploaie … În “cultura” lor, cu cât un individ are mai multe probleme cu poliţia, cu atât este mai respectat de către ceilalţi.

 6. Remus

  Înțeleg, dar dacă vrem ordine în societate aș vrea să se facă prin Poliție/Jandarmerie, pentru că orice naș își are nașul, să nu uităm cazul hambalistului ucis acum câțiva ani, pentru dovadă de spirit civic. Eu mi-aș dori profesionalism în Poliție, acțiuni eficiente, oameni dotați, pregătiți, fermi… intervenții care să dureze doar câteva zeci de secunde, restul, taclale și povești, la secție.

 7. Remus

  Rectific, handbalist, și m-am referit la Marian Cozma, Dumnezeu să îl aibă în grijă.

 8. Severus

  Am o ura pe ei… desi n-ar trebui, dar cand vezi ce fac, iti vine sa-i altoiesti macar putin.

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !Matrimoniale