Românii s-au deșteptat: bunul simț a învins referendumul urii

referendum vot alegeri Românii s au deșteptat: bunul simț a învins referendumul urii

A fost un vis urât din care doar bunul simț al majoritățîi populației ne-a scos. S-au deșteptat românii, așa cum îndeamnă (și ne cer chiar primele cuvinte din Imnul nostru Național). Acest inutil și ilogic Referendum pentru modificarea Constituției, în sensul familiei tradiționale, nu a fost validat (cum se așteptau și se tot mândreau inițiatorii lui), pentru că n-a întrunit cvorumul de prezența (30%). Principalul câștigător al eșecului din cele două zile (care puteau, la o adică, să fi fost și… 9!), este întreaga noastră societate românească, în condițiile în care campania pentru referendum a dezbinat, odată-n plus, populația țării chiar mai mult decât au făcut-o și o fac politicienii!

Așadar, iată că un referendum, pe care o tabăra (majoritară) l-a considerat, iar cealaltă (minoritară), s-a soldat cu un eșec, să-i spunem, împăciuitor!

Întrebarea firească ce se pune acum: cine va deconta însă pierderile bănești de sute de miloane de euro cât și alte numeroase (și mari) bunuri ce s-au cheltuit pentru… NIMIC? Răspunsul cuvenit îl vom afla, negesit. Până atunci, iată ce a scris și scrie o parte din presă internațională (sper că unul dintre colegii noștri, participant frecvent la mai toate sondajele sociale, inclusiv la cel despre care vorbim, o să mă ierte de această dată pentru folosirea citatelor!) Precizez că toate citatele sunt reproduse din presa scrisă românescă de astăzi:

The Guardian – “Politicienii români sunt acuzați că se folosesc de referendumul pentru famile pentru a distrage atenția publicului de la acuzațiile de corupție iar rezultatul referenumului va avea un efect practic mic” (n.n. -ceea ce s-a și dovedit, nu?) ;
The Wassington Post, care citând agenția internațională AP, informează la rândul sau că “schimbarea constituțională a fost declarată de critici redundanța, legea civilă din România interzicând deja căsătoriile între persoane de același sex.“;
Ceva mai dur CNN-ul a relatat despre miza referendumului, precizând că “acțiunea ar putea încalcă legea drepturilor omului și că ar putea agrava discriminarea față de comunitateaLGBT…

Ca să conchidem pot să mai spun doar că din urâtul vis amintit la începutul articolului, am ieșit cu cicatrici urâte și nedorite, cu oameni pe care îi credeam întregi la cap și care acum, din nou și-au dat aramă pe față, promovând ura și intoleranța, cu tone de mizerii mai ceva că după un tsunami!
Cum spunea și C. Pândaru, autorul unui articol postat pe platforma “Republica” (prietene x, mă ierți și de aceastădată, da?): “contrar părerii populare că ce nu te omoară te întărește, societatea iese din această experiență slăbită. Referendumul de modificare a Constituției pentru definirea familiei este un rezultat catastrofal și pentru Biserica Ortodoxă Română.“.

În schimb, despre neimplicarea PSD-ului care nu și-a adus toți alegătorii la vot cât și despre unii… naivi prezenți la referendum, noi vom vorbi și comenta ceva mai mult, probabil, în viitoarele articole…

www.știrileprotv.ro/…referendumul-pentru-familie

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Legislaţie, Politica, Vocea poporului ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

6 comentarii la “Românii s-au deșteptat: bunul simț a învins referendumul urii”

 • DanDeMed
  ... a scris la 9 octombrie 2018, 12:29   [#1]

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 9 octombrie 2018, 18:03   [#2]

  Nu înțeleg de ce eviți să-mi spui pe nume, Marc? Mă numești „unul dintre colegii noștri” sau „prietenul x”, în loc să spui verde Francisc.

  Pentru mine acest referendum nu a fost „al urii” nici cât negru sub unghiile proaspăt tăiate, ci doar o șansă de a-mi spune părerea despre un lucru (cred eu) important, Și mi-am spus părerea. Faptul că 80% dintre alegători au preferat să tacă e alegerea lor.

  Ca să fiu sincer până la capăt, credeam că la acest referendum nu se va pune problema de cvorum. Ei bine, recunosc smerit că m-am înșelat. Am crezut că sunt mai catolic decât tizul meu papă.

  Părerile-mi, scrise pe acest blog, nu obligă pe niciunul dintre cititori să facă ce spun eu. Fiecare e liber să creadă ce dorește… Ca să fiu credibil, îți spun „rezultatul” din familia mea:

  - tata (căruia îi port tot respectul din lume) nu s-a dus la vot pe motiv că nu-l susține pe Dragnea, că referendumul e inutil, că bani cheltuiți degeaba, că etc… Exact „argumentele” mestecate zilnic de gura televiziunilor;

  - cei doi fii (care au mai rămas în țară) nu au votat nici ei, dar din motive diferite. Întâiul născut pe motiv că acest referendum e o non-temă, al doilea fiindcă crede că drepturile omului nu pot fi supuse la vot;

  - eu am votat deoarece cred că neimplicarea nu e niciodată o soluție, oricât ar spune unii că au dreptul la tăcere;

  - nevastă-mea a votat pe „ultima sută de metri” doar pentru că am întrebat-o printre răgâieli dacă a fost la urne…

  O singură întrebare îmi stă pe limbă, Marc: cum vrei să „construim democrația” dacă facem titlu de glorie din faptul că, în loc să ne spunem tranșant părerea, alegem statul acasă pe motiv că e perfect democratic să stăm tolăniți?

  Aștept cu naivitate răspunsul tău…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 9 octombrie 2018, 19:50   [#3]

  Referendumul urii…

  Nu știu încă de ce în ultimele nopți am tot avut un vis urât. Coșmar, adică…
  Se făcea că Dragnea „organizează” o consultare populară pe tema căsătoriei (cerută de niște „idioți utili” ce au semnat ca primarii listele de susținători puse la dispoziție de „marii prelați” ai Bisericii Ortodoxe Române în „cârdășie” cu „obscura” Coaliție pentru Familie).
  Se mai făcea că românilor nu le pasă de coșmarurile mele. Da‘ eu, nu și nu! Musai să merg la vot și să susțin căsătoria între persoane de sex diferit. Și-am mers…
  Am mers, am votat, am pierdut! „Românii s-au deșteptat”, vorba simpaticului coleg de forum Marc. „Bunul simț a învins referendumul urii”, spune el. Îl pot, oare, contrazice?
  Stai să vedem „deșteptare” la următoarele alegeri parlamentare, când vom fi din nou în situația de a alege „răul mai mic”, Marcele. Ce zici? Boicotăm sau ne înghesuim ca musca la rahatul calului ca să ne exprimăm „democratic” alegerea?
  Am mai spus-o de atâtea ori pe-aici, prietene Marc: democrația nu se poate zidi pe neimplicare. Celor care spun că au dreptul să tacă le zic doar atât: tăceți, dragii mei! Dar să nu aveți pretenția de a fi auziți!
  Paradoxul acestui referendum e că au învins cei care nu și-au exprimat opțiunea. Puterea poporului și-a demonstrat încă o dată potența…
  Poporul e suveran și e bine să rămână așa. Că de-aia ne-a condus Iliescu un deceniu după o revoluție anticomunistă și de-aia avem în fruntea legislativului un „competent” în arta furatului precum tovarășul Dragnea. Nu ne place familia alcătuită din bărbat și femeie. Ne place , în schimb, „famiglia” (că asta e tradiția) politică „construită” pe iubirea dintre PSD și ALDE. Doi „domni” și-au jurat iubire veșnică și noi suntem chemați să-i susținem…
  Data viitoare (când mergem, dacă va fi să fie, la referendumul legat de penalii din funcții publice) tot așa gândești, Marc?

 • marc
  ... a scris la 10 octombrie 2018, 11:44   [#4]

  Draga Francisc,cu aceeasi operativitate-ti raspund.1-Nu ti-am dat numele pentru simplul motiv ca n-avea nici-un rost! Pe cititorul anonim sau nu,nu-l intereseaza cine-i colegul sau pritenul x,ci cam ce spun si ce cred acestia(adica ,,colegul”+,,pritenul x”).Si apoi,ca o alta explicatie,consider ca ,,rufele se spala in familie”nu?Or ,,familia” noastra-i si asa limitata pe acest blog,ce rost mai avea(din punct de vedere colegial si loial) ,s-o mai facem si public?!

  Asta -s,repet,parerile mele.Sper sa-mi dai dreptate . 2-
  In
  ce priveste un eventual si proxim referendum sau cum vrei sa-i mai spui,trebuie sa fii convins ca ma voi numara printre primii la vot! Fireste ,daca voi avea pt ce,nu pentru un NIMIC si nici pt. interesele de imagine ale PSD-ului,ci in folosul intregii natiuni.Ti-o spun cu toata convingerea dar si cu sinceritatea ce(din pacte sau… din fericire)ma caracterizeaza.Am lasat,cred ca obsevi,orice modestie,tocmai pt.a fi si mai crdibil!Numai bine, ,,prietene x”!…

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 10 octombrie 2018, 12:55   [#5]

  De emotie(!)iata c-am …uitat sa pun un E acolo,aproape de final,la ,,cr…dibil”.Daca nu te deranjeaza pune-l tu,te rog, ,,colegule de blog”!

 • DanDeMed
  ... a scris la 10 octombrie 2018, 19:52   [#6]

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »