România și statul de drept, văzute și comentate la Strasbourg

Frans Timmermans vicepresedintele Comisiei Europene 2018 România și statul de drept, văzute și comentate la Strasbourg

Ieri, luni, la Strasbourg, s-a dezbătut, între altele, situația din România în ce privește respectarea statului de drept și independența justiției. Acolo, în Comisia de libertăți civile, justiție și afaceri interne a Parlamentului European (LIBE), dl. Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, raspunzând unor interpelări din partea mai multor politicieni români a spus că “… nu vedem progrese, vedem pași înapoi și asta ne îngrijoreaza foarte mult.“, a afirmat Frans Timmermans.

Am fost șocați de imaginile cu protestatarii bătuți“, a adăugat oficialul european. “Imaginile le-am văzut cu toții și am văzut mărturiile de după. Nu ar fi oameni pe care să-i definești ca huligani sau care în mod normal ar crea probleme de ordine publică, dar să așteptăm rezultatul anchetelor și apoi vom vedea“, a afirmat Frans Timmermans.

După cum notează și un articol de pe “Republica” și potrivit News.ro., tot dumnealui, adică dl. Timmermans, a mai precizat: “Legile nu au fost încă promulgate, nu e prea târziu ca autoritățile să dea înapoi. În următorul MCV de luna viitoare vom face o evaluare a raportului. Un pas înapoi ar fi o mare dezamăgire pentru prietenii României, mai ales pentru cetățenii români. Ar fi o tragedie dacă în ultimul kilometru al maratonului ați începe să alergați în cealaltă direcție. Dacă ajungem la concluzia că regulile sunt încalcate, nu vom ezita să luăm măsuri, să aducem în fața instanței Guvernul român dacă nu va da curs recomandărilor noastre, ale GRECO și ale Comisiei de la Veneția. Există riscul real ca România să facă pași înapoi. Comisia Europeană face apel la autoritățile române să regândeasca cursul pe care l-au luat. Acest apel îl voi repeta și în plen. Comisia e dispusă să sprijine autoritățile române în acest sens. M-am întâlnit de mai multe ori cu premierul, cu liderii din Parlament și nu pot să ascund că evenimentele recente sunt o sursă de îngrijorari și preocupări“, a avertizat în alocuțiunea sa, domnul Timmermans.
Potrivit acelorași surse de informare, urmează ca o rezoluție privind situația România să fie votată în luna viitoare, noiembrie, în Parlamentul European.

Oare ce poți să mai spui când afli asemenea informații ce, pe bună dreptate, te pun pe gânduri?!

Iată, până una, alta, ce spune totuși, sub pseudonimul “ceteanul turmentat”, un român de-al nostru: “Timmermans nu poate fi prostit de către europarlamentarii PSD-raknea, degeaba s-au tăvălit pe jos invocând coduri, lovituri de stat și alte parascovenii… li s-a spus mai pe șleau, mai voalat că mint ca nerusinatii. Cît de idiot/imbecil/stupid poți fi (ca europarlamentar PSD-ALDE) crezînd că EU (n.n. – Uniunea Europeană) e formată din același electorat captiv din țară!“. Un alt concetățean (AL Lui), la fel de realist (dar și trist) scrie pe ceeași pagină de blog (platformă): “Până acum, ne-am scufundat ceas de ceas, zi după zi, lună de lună, și am ajuns, astăzi, la an după an! Acum, nu mai avem unde să ne scufundăm și ne vom îneca toți în haznaua intereselor personale ale unor politicieni mărunți…“.
Perfect adevărat! Dar cine i-a ales, nu noi, cei care fie că ne îngrămădim (în orice ocazie) să ajungem cât mai repede la urne și să dăm votul PSD-ului (cu dezinvoltură și cu același “argument” interogativ: “dar pe cine să votezi?!“), fie că, de scârbă sau din ‘n motive, preferăm absenteismul!

Așa am ajuns ca astăzi nația română să fie tot mai dezbinată și lipsită de adevăratele valori (din care f multe au ales plecarea cât mai rapidă peste hotarele țării), iar mediocritatile (cu firească și justificată indulgență o spun așa) și profitorii, afaceriștii și farsorii să ajungă cât mai sus, la putere și să hotărască soarta țării!…

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)


Categorie articol [ Guest Post, Politica, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Un comentariu la “România și statul de drept, văzute și comentate la Strasbourg”

  • ... a scris la 3 octombrie 2018, 11:44   [#1]

    Dezbatere în Parlamentul European despre statul de drept în România

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »