România se pregăteşte pentru război ?

militar roman România se pregăteşte pentru război ?

România se pregăteşte pentru război ?

Este o întrebare care în ultima vreme stăruie în mintea multor români, în urma acţiunilor Rusiei din Crimeea şi a declaraţiilor unor politicieni ruşi din ultima perioadă – România se pregăteşte pentru război ?

În România, declaraţiile politicienilor sunt pe acceasi lungime de undă, cel puţin din acest punct de vedere toţi susţin acelaşi lucru şi anume faptul că, nu există nici un risc de război pentru România.

Măsurile luate de guvern până în acest moment, contrazic însă acest lucru. A fost luată decizia pentru a mări bugetul armatei, în diverse judeţe s-au luat fel şi fel măsuri de pregătire a autorităţilor locale în caz de război şi multe altele. Iar ultima ştire de acest gen care a apărut în presă spune că s-a aprobat modelul certificatului medical care trebuie prezentat de tinerii recrutaţi obligatoriu în caz de război.

Ministerul Apărării Naţionale a publicat în Monitorul Oficial, modelul certificatului medical pe care toţi tinerii sunt obligaţi să îl prezinte la recrutare, pe timpul mobilizării sau a stării de război. Potrivit prevederilor legale, în cazul mobilizării, stării de asediu său război, toţi bărbaţii cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani sunt obligaţi să îşi îndeplinească serviciul militar. Conform art. 5 din Legea nr. 446/2006 privind pregătirea populaţiei pentru apărare, la declararea mobilizării şi a stării de război sau la instituirea stării de asediu, îndeplinirea serviciului militar în calitate de militar în termen devine obligatorie pentru bărbaţii cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani, care îndeplinesc criteriile pentru a îndeplini serviciul militar.

militari romani România se pregăteşte pentru război ?

Categorie articol [ Stiri ]
Tagged with: [ , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

6 comentarii la “România se pregăteşte pentru război ?”

 • severus
  ... a scris la 1 mai 2014, 14:39   [#1]

  Au fost luate masuri de precautie, asta nu inseamna ca o sa intram in razboi. Dar avand in vedere situatia din Ucraina, toate tarile din NATO, si alte aliante, au obligatia sa ia tot felul de masuri care sa acopere participarea la eventuale conflicte armate in zona.
  Sa speram ca nu o sa fie un razboi de amploare, din cauza lui Putin magnificul :)
  Apropo, oare ce aliati are Rusia?

 • ... a scris la 1 mai 2014, 21:31   [#2]

  Razboiul clasic apartine trecutului. Daca NATO intervine in spatiul ex-sovietic, va fi acelasi tip de interventie ca in Irak sau Afganistan, acolo unde au participat si romanii, mai precis cateva sute de soldati. Nu se pune problema mobilizarii in cazul unei aliante militare cum este NATO. Nici nu ar fi nevoie. Armele de azi ale NATO sunt mult mai eficiente decat mii de romani mobilizati.

 • JoinT
  ... a scris la 5 mai 2014, 11:54   [#3]

  Rusia nu are nevoie de aliati. E suficient de puternica incat sa-si duca singura razboaiele si e constienta de lucrul asta. Dar cine stie, poate apar si chinezii in schema.

 • ... a scris la 5 mai 2014, 13:43   [#4]

  @JoinT: -- Te contrazic … Doar USA singură, este un adversar de temut pentru Rusia! USA deţine supremaţia aeriană pe glob, supremaţia maritimă şi supremaţia tehnologiilor extrem de avansate comparativ cu Rusia.

  Uite aici TOP-ul ţărilor din punct de vedere militar (Sursa: CIA.gov)
  România ocupa locul 51 din 106 …

 • JoinT
  ... a scris la 5 mai 2014, 14:22   [#5]

  Topul este intocmit de catre cine? (CIA -USA)
  Probabil ca topul intocmit de FSB arata diferit.
  De ce crezi ca pe rusi ii doare in spate de toate masurile luate impotriva lor?

 • severus
  ... a scris la 9 mai 2014, 23:16   [#6]

  Chiar a inceput sa-i doara, defapt sa-i usture.
  Normal ca nu-si permit sa aiba slabiciuni in fata aliatilor, dar ciupesc si ei ce pot, nu-si permit sa se atinga de vre-un aliat, desi Putin poate o ia razna la neuroni si incepe sa dea comenzi total nesabuite.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?