România – raiul infractorilor!

Tudorel Toader judecator ministru Justitie PSD România  raiul infractorilor!

Aproape zilnic suntem informați, pan’ la saturație (atât prin presa scrisă cât mai ales, prin emisiunile tv) că în tot mai numeroase zone și localităţi din țară se comit fel de fel de infracțiuni. Unele mai mari, mai grave, altele – mai mici. De la… banalele furturi de prin buzunare, la tâlhării (în plină zi), bătăi că-n filme cu cowboy, violuri și spargeri de Bănci și bancomate, până la devalizari de conturi sau societăți. Crimele-s acum la… ordinea zilei! Pe stradă, prin cluburi sau păduri, oriunde, în casă și, mai nou, chiar în familie! Te înspăimântă mereu iar, prin amploarea și dezinvoltura cu care sunt comise, aproape că nici nu-ți vine-a crede!

Autorii lor? Cu f. mici excepții, români de-ai noștri, de la tinerețe (chiar și copilărie!) și pan’ la bătrânețe!
Ce pățesc făptuitorii (mulți re-re…, recidivișți), nu-i prea greu de aflat si răspuns: în bună parte, mai nimic! Unii, puțini la număr, mai sunt și depistați, sancționați sau arestați, doar așa, pentru câțiva anișori sau chiar… lunisoare, alții (cei cu pile, tupeu sau proptele) nici măcar atât! Iar dacă tot se-ntâmpla să fie trimiși în pușcărie (adică la… odihnă sau, de ce nu?, reciclare!) pentru o pedeapsa ceva mai mare, tot nu-i o gravă problema!

Cum e posibil?! Iată așa, doar nu suntem în România, în țara lor, a infractorilor! N-avem noi și-o lege, între multe altele (date sau modificate), care sa le permită deținuților să facă pușcărie în… sufragerie?! Nu ne-a tot informat ministrul Justiției, dl. Tudorel Toader, a că intrat în vigoare măsura legislativă ce acordă deținuților 12 zile la fiecare 60 de zile executate în condiții necorespunzătoare și ca urmare, mii de pușcăriași notorii vor fi sau sunt eliberați?!

Mai mult,… “La calcularea pedepsei executate efectiv se are în vedere, indiferent de regimul de executare a pedepsei, ca măsură compensatorie, și executarea acesteia în condiții necorespunzătoare, caz în care, pentru fiecare perioada de 30 de zile executate în asemenea condiții, chiar dacă acestea nu sunt consecutive, se consideră executate, suplimentar, 6 zile din pedeapsa aplicată“.
Și atunci, fraților, de ce va alarmați?! Păi dacă un deținut a stat 60 de zile în penitenciare, în condiții necorespunzătoare, nu ca în spitale!, atunci se consideră că el a executat deja 60 de zile plus șase plus șase, adică 72 zile, a explicat, nu prea de mult, tot d’on Toader, precizând că decizia s-a și aplicat. Lucru ce de fapt, cum scriam ceva mai sus, l-am și constatât! S- a mai precizat de asemenea, că există în lucru și o lege care prevede că o parte a pedepsei cu închisoarea – sau toată pedeapsa – poate fi executată cu… supraveghere electronică. Doar suntem acum în era I T-ului, nu? Mai mare dragul să tot fii infractor!
Și tot pentru… liniștea noastră, dl ministru al justiției (pesedistă) a declarat că “dinamica populației penitenciare din ultima vreme este una favorabilă, numărul de întrări este mai mic decât numărul de ieșiri” și că “Acest cumul de măsuri ne creează convingerea că pe termen scurt vom rezolva problema din penitenciare“. Din câte ne-am convins, e și rezolvată! Dar problemele noastre, ale celor mulți și cinstiți, oare cine și când le vor rezolva? Ei, aici e aici. pentru ca în acest caz, răspunsul așteptat e mult mai greu de aflat! Nu-i așa, domnule ministru?

În prezent, numărul deținuților din penitenciare a scăzut mult, cu aproximativ 10-15 mii, iar numărul persoanelor aflate în supravegherea serviciilor de probațiune a crescut si el cu aproximativ 70. 000. Pe scurt, din cinci persoane condamnate, doar una se află în prezent în penitenciar, celelalte patru executându-și pedepsele afară. Afară, aici între noi, gata oricând să fure, să-ți dea în cap sau chiar să te și omoare! Și ce dacă o fac, se întorc prin noi iarăși de unde a plecat, iar (după scurt timp) PSD, ALDE și UDMR îi scot din pușcării prin noi modificări și legi . Tot… grijulii! Doar e știut faptul că autorii de facto ai punerii în libertate a unor infractori periculoși, precum criminalii și violatorii, sunt parlamentarii PSD, ALDE și UDMR, cei care au introdus o serie de modificări la proiectul de lege privind recursul compensatoriu, astfel încât condamnații la închisoare cu executare să se califice (în ce oare?!) în număr cât mai mare la eliberare.
Ce facem noi? Bine merci! Ne confruntăm în continuare cu necazurile dar și cu valul de crime, violuri și alte asemenea trăsnăi (greu de enumerat și de acceptat) comise, cu dezinvoltură și parcă mai mult că oricând, de infractorii proaspăt eliberați din închisori! Asta ne-a fost și (încă) ne este soarta într-o țară în care domnii infractori se simt… ca la ei acasă!

Sursa: www.digi24.ro

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

GCUbmBl România  raiul infractorilor!

Categorie articol [ Guest Post, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

13 comentarii la “România – raiul infractorilor!”

 • ... a scris la 17 ianuarie 2019, 0:21   [#1]

 • ... a scris la 17 ianuarie 2019, 0:24   [#2]

 • marc
  ... a scris la 17 ianuarie 2019, 12:08   [#3]

  Clipurile tale vin ca o …manusa!Multumesc,draga Dan!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 19 ianuarie 2019, 16:23   [#4]

  Ce putem face, Marc? Drepturile „omului” condamnat sunt mai presus decât cele ale oricărui cetățean. Cum adică un infractor să-și ispășească pedeapsa în condițiile „inumane” din pușcăriile României? Are și el dreptul să tâlhărească, să violeze și să ucidă în libertate, că de-aia e „democrație”!

  Mai contează oare „poporul” cu care stă în gură toți politicienii de 30 de ani, când am ajuns conduși de infractori? Faină „democrație”, zău!

  Am mai spus-o pe-aici și o repet: în țara noastră nu trebuie construite școli, spitale și autostrăzi, ci țarcuri pentru oamenii cinstiți, o „specie” pe cale de dispariție în România… De ce spun asta? Fiindcă orice tâlhar, orice violator și orice criminal are mai multe drepturi decât cetățeanul de rând. Cum care cetățean de rând? Ăla care muncește în fiecare zi de îi sar capacele, pe un salariu dijmuit de „măria sa statul”, pentru a-i susține pe toți hoții mincinoși ce îl conduc.

  Iar am sărit calul, dar mă știi Marcele. E sâmbătă pe înserat și cetățenii ca mine nu au altceva mai bun de făcut decât să bea bere și să comenteze pe bloguri. Uite-acum o destup pe-a treia…

 • marc
  ... a scris la 19 ianuarie 2019, 16:34   [#5]

  Bine face, Francisc!Bea-o sanatos si apoi… vezi tu ce mai poti sa faci!Intre altele,eu te-as sfatui sa si….comentezi.Ca tot bine o faci!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 19 ianuarie 2019, 16:38   [#6]

  Am topit-o și pe asta și, ce să vezi, m-a „lovit” un gând. Ce dracu’ caută un tovarăș (că domn nu pot să-i spun) ca Toader la conducerea justiției?

  Și e profesor universitar! Vai de capul lu’ studenții ce i-au fost discipoli…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 19 ianuarie 2019, 17:10   [#7]

  Gândurile provocate de bere îmi dă ghes. Cum beau trei beri, cum încep să „meditez”. Ce naiba caută „duamna” Dăncilă în funcția de premier? De ce piața media e ocupată de părerile unor indivizi precum Iordache, Rădulescu sau ăla chelu de îi tot uit numele? De ce e Dragnea președintele Camerei Deputaților? De ce e România țara în care doar borfașii ajung la putere? De ce nu suntem în stare să trântim odată pentru totdeauna minciuna în care trăim?

  Prea multe „de ce”-uri! La vârsta mea e indicat să nu mai pun întrebări. E mult mai indicat și mai folositor pentru mine să-mi înec enigmele în valurile berii. Răspunsul la întrebările de mai sus ar trebui să-l dea generațiile mai tinere. Și, dacă se poate, fără să arunce vina pe spinarea generației mele…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 19 ianuarie 2019, 18:32   [#8]

  Au fost cinci (la Timișorene mă refer), dar le-am ogoit spuma cu holba de pălincă friptă astă-vară din prunele culese pe genunchi din livadă.

  Dacă nici pălinca nu ajută, atunci ce ne poate scoate din rahatul în care înotăm?

  Mama ei de ștampilă! Tot prostul o are în mână fără să știe la ce folosește.

 • Marc
  ... a scris la 19 ianuarie 2019, 20:05   [#9]

  Ești un harnicut desavarsit și te ,,tratezi” cu ceea ce-ai cules!Bravoo tie,Francisc!În rest,mai vedem noi cum și când o vom scoate la capăt! …

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 19 ianuarie 2019, 23:44   [#10]

  Ar fi tare fain (uite că n-am somn nici cu cinci beri și nici cu holba de pălincă) să știm cum să o scoatem la capăt. La capătul bun mă gândesc. Când? Ce întrebare…

  Poate când va înțărca dracul iapa…

 • marc
  ... a scris la 20 ianuarie 2019, 10:37   [#11]

  Speranta moare ultima! Fii optimist!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 21 ianuarie 2019, 19:11   [#12]

  Optimist mai incurabil ca mine mai rar, Marc. Întotdeauna am văzut doar partea plină a paharului și când s-a golit l-am reumplut cu nădejdi ce s-au dovedit deșarte.

  De la o vreme încoace încep să mă îndoiesc de nemurirea speranței. În ce să mai sper când au trecut deja trei decenii în care orbecăim căutând adevărul? Părinții mei au umblat desculți printre ruinele războiului, eu am fost un „pionier de nădejde” în anii ‘70 ai „epocii de aur” iar copiii mei au luat calea bejeniei.

  Cine are dreptate, Marcele? Părinții (catalogați chiaburi fiindcă dețineau vreo 8 hectare de teren agricol), eu (un „pionier de frunte” în acele vremuri) sau fiii plecați în lumea largă?

  E greu de dat un răspuns la această întrebare. Nu mă cred înțelept, chiar dacă de prea multe ori încerc (și nu prea reușesc) să dau semne că aș fi, dar când văd cine conduce România anului 2019 mă apucă greața.

  Când avem un premier precum Dăncilă, un uns cu toate alifiile în fruntea Camerei Deputaților, un „cuceritor” de inimi femeiești la conducerea Senatului, în ce să mai sperăm, Marc?…

  Ucigașii speranțelor noastre sunt taman cei pe care i-am ales ca să ne reprezinte. Tot ce contează e să rămânem optimiști și să-i lăsăm speranței dreptul de a muri ultima pe baricadele „democrației”.

 • Marc.
  ... a scris la 21 ianuarie 2019, 20:40   [#13]

  Optimismul tău, prezent în tot si-nu toate ,e benefic,sa știi. Dar,ca orice pe lumea ăsta, la un moment va dispărea! Ce -o urma,e greu de ghicit,darămite de știut. Așa ca , hai sa ne mulțumim ca deocamdată suntem sănătoși, trăim și ne putem bucura măcar cu o bere din aia, de care tot spui tu!…

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?