România… neamului prost?!

Bk0W2rr România... neamului prost?!

Intrebarea, departe de a fi intamplatoare, ma obsedat si ma framanta mai de multa vreme, mai ales de cand, s-o recunoastem, parca a intrat dihonia cam peste tot! Ura si badarania, violenta, dezbinarea si minciuna sunt acum la ele acasa! “Oamenii de calitate, barbati curajosi si femei inteligente, cetateni bine educati si formati de-a lungul catorva generatii, au fugit din tara sau au fost ucisi. Pare o constatare cinică, dar e o tristă realitate: România nu are oameni, nu are fondul genetic pentru a fi altceva decât ceea ce este acum“, scrie intr-un articol (publicat si pe net) dl. dr.Doru Pop – Conf. universitar.

Va (ne) convine sau nu, asta-i adevarul! Asta-i realitatea ce-o traim. Cum? Fiecare in felul sau.

Asa o prezinta si dna Viorica Alb, intr-un rezumat pe marginea articolului susamintit, semnat de D. P. pe care incerc sa vi-l fac cunoscut ad-litteram.

Cred ca este exact asa (n.n. isi incepe rezumatul, dna Viorica A. ) Oamenii de calitate, barbati curajosi si femei inteligente, cetateni bine educati si formati de-a lungul catorva generatii, au fugit din tara sau au fost ucisi. In Romania de azi institutiile publice si private sunt lamentabile. Pretutindeni vedem surogate de profesionisti publici, profesori contrafacuti, medici incompetenti, politicieni-marionete unii servili si altii infatuati. Prima golire demografica a a avut loc la inceputul secolului trecut si a fost o consecinta nefasta a celor doua razboaie mondiale. Catastrofa demografica a continuat in perioada stanilista, cand in Romania, dupa modelul sovietic, statul a demarat un proces de epurare pe criterii de clasa sociala, orientandu -se asupra elitelor si intelectualilor. A fost distrusă o întreagă pătură medie, inteligentă şi valoroasă: săteni bogaţi, preoţimea educată, precum şi o mare parte a intelectualităţii urbane (medici, avocaţi, jurnalişti) . Am pierdut apoi doua etnii importante, evreii si etnicii germani. A treia şi cea mai mare golire demografică a avut loc după 1989. Deşi statisticile nu sunt concludente, pentru că mulţi români şi-au luat lumea în cap, pur şi simplu au plecat fără să se mai uite în urmă şi fără să oficializeze această plecare, se estimează că undeva între 2, 5 şi 3 milioane de concetăţeni au emigrat în ultimii 25 de ani. Şi nu au plecat infractorii, leneşii sau ignorantii. Au plecat tinerii de până în 35 de ani, oameni educaţi şi bine pregătiţi profesional, bărbaţi şi femei, curajoşi şi cu iniţiativă, cu profil psihologic de învingători, indivizi gata să muncească, dispuşi să facă eforturi remarcabile de adaptare la o nouă societate. Iarăşi am pierdut ce aveam mai bun din punct de vedere demografic. Din păcate în locul unor oameni cinstiţi şi educaţi, instituţiile româneşti au fost populate cu hoţi şi şarlatani. În locul unor intelectuali de calitate am fost obligaţi să punem analfabeţi şnapani, în locul unor oameni capabili să dialogheze civilizat, am adus făpturi care urlă şi creaturi care înjură şi scuipă, ghiolbanii şi primitivii i- au înlocuit pe oamenii inteligenţi şi serioşi. Farsorii dansează goi pe scena publică, mimând societatea civilă, iar mass-media este plină de ipochimeni care nu cunosc regulile de gramatică elementara si nimic nu-i împiedică să debiteze aberaţii. Daca astazi suntem o natiune distrusa, nu e din cauza disparitiei fabricilor si uzinelor, aceasta fiind doar o consecinta, ci din cauza factorului uman. Am înlocuit neamul bun cu neamul prost, iar neamul prost continuă să se perpetueze. Democratia are multe plusuri, dar si un urias minus, lipsa oricarui criteriu de selectie a liderilor. Asa ca astazi, Romania este o colonie vasala multora, dar mai ales, neamului prost…

Mm… da, eu nu pot s-o contrazic! Cele inserate sunt adevăruri ce nu pot fi contestate, dar… există totusi un dar! Printre multele calități ale românilor ce au plecat din țară, nu s-a remarcat și un mare defect: fuga de răspundere. Și-au iubit neamul, sau au preferat să nu lupte împotriva minciunii, a hoției, a inculturii?

Iata ce declara, tot pe net, doua cititoare:

De la sport pana la medicina ne-am remarcat intotdeauna. Numai daca nu vrei, nu recunosti. Faptul ca educatia din ultimii 30 de ani este in cadere libera, nu reprezinta vointa noastra ci a politicilor impuse. De cine, stiti cu totii. Fondul genetic pt oameni de calitate mai există și în țară, n-au plecat toți, numai că aceștia dau lecții pe facebook, nu votează că n-au pe cine și stau mereu în umbră. Îi așteptăm să facă ceva. Din păcate trist dar foarte adevărat au rămas ciurucurile. !!!!!” (D. Ciutac)
www.povesti-pentru-copii.com/… /prostia
Prostia omenească – povestire de Ion Creangă” (Elena Stanescu)

Acum tare as mai dori sa aflam si parerile dumneavoastra, proximi cititori ai Blogului lui Dan! Poate ca, cine stie?!, vom afla si raspunsul la intrebarea din generic…

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Social, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

14 comentarii la “România… neamului prost?!”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 23 martie 2021, 15:38   [#1]

  România și-a distrus elitele începând cu anul 1947, odată cu venirea la putere, printr-o fraudă istorică, a Partidului Muncitoresc Român, transformat mai apoi în Partidul Comunist Român.

  Colectivizarea forțată a agriculturii și industrializarea țării s-au făcut cu sprijinul „cetățenilor de bună credință” ai acelor vremuri. Gospodarii din satele patriei au fost etichetați chiaburi și au fost deportați în Bărăgan, intelectualii au fost băgați în pușcării sau trimiși la Canal (pentru cei tineri specific că e vorba despre canalul Dunăre-Marea Neagră). Locul lor a fost luat de tovarășii ai căror urmași ne conduc și în prezent…

  Am avut norocul (șansa, ocazia -- spuneți-i cum vreți) ca tata să-mi povestească în anii ‘80 (anii în care eram dresați la școală să-l pupăm în cur pe cel mai iubit fiu al poporului) despre copilăria și adolescența lui. Umbla desculț și avea pantalonii peticiți… Era un dușman al poporului fiindcă părinții lui erau proprietari pe vreo 8 hectare de teren agricol.

  Despre ce discutăm, Marcele? Ce capitalism vrem să construim și la ce elite visăm când suntem sufocați de „elitele” prezentului? Cred că românii plecați din țară nu au fugit de răspundere (cum spui tu), ci au plecat pentru că nu aveau altă soluție.

  Mă tot întreb de ce o țară plină de „doctori” e populată de un popor bolnav…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 23 martie 2021, 16:11   [#2]

  Realitate

  Astăzi suntem un popor
  Născut din cozi de topor…
  Oamenii de calitate
  Au plecat în alte state.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 23 martie 2021, 16:18   [#3]

  Soluție?

  ‘N-loc să ne certăm ca proștii
  Că ne dirijează foștii
  Nu credeți c-ar fi mai tare
  Să-i trimitem la plimbare?

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 23 martie 2021, 18:21   [#4]

  Am tot zis pe-aici că o dată la patru ani avem ocazia să ne alegem reprezentanții. Chiar am făcut „reclamă” pentru schimbare. Am greșit?

  Aleșii prezentului ar trebui să știe că nu se află în capul mesei pentru a-și împărți caviarul, ci pentru a îmbrăca costumul de chelner pus să servească nația. Nu contează că unora le stă în gât munca și se cred speciali. Băieților ăstora le trebuie tăiată macaroana…

  Hai că am dat-o pe tembelisme. Cum naiba să crezi că un „ales” te poate reprezenta când odată ales uită de alegerea ta?

  Peste patru ani (sper să trăiesc până atunci) o să mă piș și eu pe vot dacă mă ține scula…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 23 martie 2021, 18:31   [#5]

  P.S.: Oricâte „scule” aș avea la dispoziție, nu reușesc să-i „deșurubez” pe învârtiții acestei tranziții absolut originale. Căpușele ar trebui să moară de rușine…

 • ... a scris la 24 martie 2021, 1:03   [#6]

  Am votat oareșce ani la rând până acum și după atâta amar de vreme concluzia la care am ajuns este că… am votat prost.

  L-am votat pe Constantinescu crezând cu tărie, la acel moment, că va fi o schimbare în bine, în sfârșit un profesor și nu un fost comunist. Am ajuns, în timp -- începând cu combinațiile lui Truțulescu și terminând cu ultima combinație a lui Constantinescu, respectiv Institutul Levantului (de unde Constantinescu lua și el un “ban cinstit”), -- să-mi dau seama că am votat greșit.

  L-am votat pe marinar, doar pe jumătate convins… M-a “convins” când a început să bage la bulău persoane importante “de la județ” cum ar fi procurori, judecători, polițiști, funcționari importanți de prin primării si din alte instituții ale statului, persoane care până la Băsescu erau efectiv INTANGIBILE indiferent de ce-ar fi făcut! Așa că l-am mai votat o tură pe marinar. După ani de zile mi-am dat seama că 90% a fost doar joc de imagine. Și iarăși trag concluzia că am votat gresit.

  Pe neamț l-am votat doar în prima tură și nici atunci foarte convins da’ n-aveam ce face că eram speriat rău sa nu iasă drecu’ Pinochio.
  Deja prinsesem oareșce experiență și mi-am dat seama repede că și ăsta e doar un papagal așa că a doua tură s-a lins pe bot de votul meu.

  Sper să nu am o dezamăgire la fel de mare și cu USR-ul… deși deja am oareșce emoții în sensul acesta. Altfel, voi trage concluzia că nu mă pricep ioc la politică și că dățile viitoare mai bine mă apuc de agricultură… la care de asemenea nu mă pricep da’ trăiesc cu convingerea că acolo sigur-sigur le nimeresc eu mai bine.

 • marc
  ... a scris la 24 martie 2021, 11:27   [#7]

  Dragilor,ma bucura faptul ca macar noi comentam.Cum?Fiecare in felul sau,fiecare cu optica si preferintele lui dar si -va rog sa nu va suparati!-cu prea mult …tapaj pe alegeri!Acestea,indiferent cand si cum au fost,au dovedit mai de fiecare data ca ,paradoxal,n-au nici un efect practic.Nu aduc nimic nou,in orisce domeniu,nu ne schimba cu nimic viata noastra,a votantilor.Practic este cum se tot spune,,Pleaca ai vostri,vin ai nostri , noi ne bucuram ca prostii”!Jocurile-s facute cu mult inainte,oamenii(adica,alesii)la fel,totu-i dupa interese si afaceri murdare.Asa ca,spun eu(ca o parere)n-are rost sa tot amintim de alegeri.Mai bine de pandemie si Covid!Dar si pe aici sunt multe,multe necunoscute pe care noi,multimea,nu cred ca le vom afla curand.Chiar daca suntem vaccinati sau nu….O zi buna,fratilor!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 26 martie 2021, 17:28   [#8]

  Unde e tapaju’ legat de alegeri, prietene Marcel? Am făcut scandal? Mi-am manifestat violent opinia?

  Alegerea fiecăruia dintre noi e o chestie personală. Partea proastă (din punctul meu de vedere) e că direcția spre care se îndreaptă societatea e o sumă de alegeri „personale” ale unor indivizi ce nu au nici în clin nici în mânecă cu democrația…

  Ca să-ți fac pe plac, hai să scriu și despre Covidu’ ăsta al nouășpelea. Mor oamenii pe capete, vai ce ne facem, e sfârșitul omenirii! Dacă nu ne vaccinăm riscăm să murim!

  Ca să oprim pandemia nu mai ieșim pe ulițe după ora 20 fără o declarație pe propria răspundere. Cică declarația asta e talismanul norocos: dacă-l ai în buzunar ești ferit de forțele răului și virusul nu are nicio putere.

  Ne așezăm frumos la coadă, facem liste de așteptare fără să știm exact ce se dă. Nici nu mai contează. Important e să ajungem la rând. Dacă nu apucăm un Pfizer, merge și Moderna sau Johnson&Johnson. În cel mai rău caz merge și-un Sputnik în locul lu’ Astra Zeneca. Toate aceste vaccinuri reprezintă singura soluție în lupta cu boala…

  Cică trebuie să obținem imunitatea de turmă…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 26 martie 2021, 17:39   [#9]

  Nu ești singurul care „trage” o concluzie amară, Dane. Au votat bine doar cei interesați. Sunt atât de mulți, din păcate…

 • marc
  ... a scris la 26 martie 2021, 18:20   [#10]

  Nu odata ti-am spus ca te simpatizez pt tot ce scrii frumos,asa ca de ce te supara un adevar?Eu mi-am spus doar o parere.O accepti sau nu,asta-i alta treaba!Mai bine ai spune ce parere ai de ce se intampla acum si-n sport.Acolo-i de jale.Mare ,tare!Recentele ,,ispravi”din handbal si fotbal(chiar daca am castigat la limita cu Macedonia)vin sa confirme situatia.Bea o timisoreana si spune cate ceva si despre astea….

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 26 martie 2021, 19:39   [#11]

  Chiar crezi că simpatia ta pentru „scrisul meu frumos” îmi poate influența părerea, Marc?

  Sportul românesc actual nu poate depăși societatea din care s-a născut… Din minciună nu se pot naște campioni ai adevărului…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 27 martie 2021, 8:17   [#12]

  Ce mai e de spus despre sport, Marc? La handbal, sport în care eram cândva profesori, am ajuns corigenți; la fotbal am ajuns să ne bucurăm că am bătut (cu mult noroc!) naționala Macedoniei. Unde-s vremurile în care eram pe locul 5 în clasamentul mondial și învingeam Argentina?

  S-a ales praful de sporturile în care eram cândva la vârf: handbalul, gimnastica, canotajul, atletismul, boxul… Suntem a cincea roată la căruța Europei, indiferent de domeniu.

  Egalul obținut de juniori în fața olandezilor și victoria seniorilor împotriva Macedoniei nu înseamnă nimic dacă nu sunt confirmate de alte „succesuri”. Dacă nu câștigăm diseară în fața Ungariei și nu scoatem mâine măcar un egal cu nemții atunci ne răcim gura de pomană…

  E o vorbă pe la noi: pasărea mălai visează!

 • ... a scris la 31 martie 2021, 7:57   [#13]

  Neam de traista… La noi doar cand s-a condus cu mana de fier, s-a miscat ceva.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 31 martie 2021, 17:12   [#14]

  Nu cu „mână de fier” ci cu biciul, domnule Ionuț. De unde și versul „pocnind din bici pe lângă boi”…

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?