Romania in greva

Romania in greva generala

greva romania Romania in greva

Bugetarii au dat startul grevei generale pe termen nelimitat. Spitalele, scolile, penitenciarele, vamesii, politistii si lucratorii din administratia publica au intrat in greva. A inceput greva generala in tot sistemul bugetar, fiind un protest impotriva masurilor pe care guvernul vrea sa le ia legat de reducerea cu 25% a salariilor.

Activitatea in aceste institutii bugetare a fost oprita incepand de azi dimineata de la ora 08.00, un numar de aproximativ 65.000 de salariati din peste 1600 de institutii, primarii, consilii judetene sau alte institutii publice subordonate acestora au intrat in greva. Salariatii sunt prezenti la locul de munca dar nu lucreaza, iar accesul in aceste institutii este permis doar mass-mediei.

greva Romania in greva

Exceptand profesorii din Buzau care vor intra in greva generala incepand din 7 iunie 2010, si personalul din invatamant a intrat in greva. Actorii de asemenea au inceput greva.

Federatia Nationala Sindicala “Ambulanta” a declansat si ea greva de protest pe o perioada nedeterminata, incepand cu ora 10.

Urmeaza greva celor de la Metrorex incepand cu 1 iunie 2010, astfel metroul nu va mai circula intre orele 04.00 si 16.00.

Pensionarii protesteaza si ei impotriva masurilor de reducere a pensiilor cu 15%.

In ce tara traim, domnilor ? Cred ca banii necesari ar fi putut fi obtinuti din alta parte, nu pe spatele celor saraci. De ce nu se da olege care sa ia la puricat toate averile obtinute ilicit ? De ce platim cu 27 de milioane de dolari kilometrul de autostrada in Romania, cand Bulgaria a reusit sa obtina un contract cu 2.5 milioane de dolari pe kilometru ? Si Bulgarii construiesc la acest pret, ultima parte de peste 100 de kilometri, dintr-un tronson de peste 400 de kilometri de autostrada … Iar in Europa, kilometru de autostrada este undeva intre 4 si 5 milioane de dolari …

De ce se fac diverse achizitii publice la preturi supraevaluate fata de pretul pietei ? De ce persoanele care sunt in functii de conducere, atunci cand “o fac de oaie”, sunt pur si simplu dati afara, demisi, dar fara sa raspunda FINANCIAR si PENAL pentru faptele lor ? Iar in locul lor sunt numiti .. altii …
Aici ar fi trebuit sa insiste Guvernul, nicidecum sa ia banii de la cei saraci, in special de la pensionari, care si asa de-abia traiesc de pe o zi pe alta … Si, de ce mai exista inca “pensionari de lux” ? De la acestia ar fi trebuit luati bani, cei care au sute de milioane pensie, nu de la cei cu 5 sau 6 milioane de lei vechi pensie …

Categorie articol [ Social ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?