Romania a ratat intrarea in Spaţiul Schengen

Spatiul Schengen Romania a ratat intrarea in Spaţiul Schengen

Romania a ratat intrarea in Spaţiul Schengen

Daca nu ma insel, am mai discutat pe blog despre intrarea Romaniei in Spaţiul Schengen si am spus mai demult ca o sa “ratam” intrarea … Am “presimtit” ca asta se va intampla … Romania, pe buna dreptate, nu este inca pregatita sa intre in “elita” tarilor europene …

Degeaba am indeplinit noi toate criteriile “tehnice” pentru aderarea la Spaţiul Schengen, atata vreme cat Justitia din Romania a dovedit ca este incapabila sa evolueze semnificativ inspre mai bine, iar in Romania, coruptia se simte bine mersi “ca la ea acasa” …

A avut cumva cineva din Romania, senzatia ca europenii sunt prosti ? Sunt indulgenti, dar nu prosti !

Degeaba-si asuma Traian Basescu “raspunderea” … ma lasa rece genul asta de “asumari” de raspunderi … Raspunderea o poarta toata clasa politica romaneasca de dupa 1989, care a esuat in a face din societatea romaneasca, o societate cu un nivel cat de cat ridicat de moralitate si corectitudine … Si cel mai grav, chiar ei au fost cei care au perpetuat coruptia …

Spatiul Schengen Romania a ratat intrarea in Spaţiul Schengen

Categorie articol [ Politica ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

13 comentarii la “Romania a ratat intrarea in Spaţiul Schengen”

 • ... a scris la 6 ianuarie 2011, 3:56   [#1]

  eu ma miram daca aderam

 • ... a scris la 6 ianuarie 2011, 7:55   [#2]

  Nici nu aveam ce cauta in spatiul Schengen. De altfel nici in UE. Dar nu e dupa noi. Numai naivii cred ca am intrat in UE fiindca a fost “vointa poporului si a clasei politice”.:-w

 • ... a scris la 6 ianuarie 2011, 8:36   [#3]

  Dupa 2007, dupa intrarea in U.E. Romania s-a relaxat complet in ceea ce priveste reformele punctuale.S-a ajuns chiar sa sfidam Bruxelles-ul cand ne-am vazut cu sacii in caruta. Aste inseamna ca vrem sa fim si musafiri si gazde in acelasi timp, sa centram si sa dam cu capul! Ori, asa ceva se poate doar in politica damboviteana, nu si la Bruxelles.
  Romania nu e pregatita sa adere la Schengen si e spre binele nostru, al tuturor, ca se mentine in acest fel o presiune reformista din exterior.
  Cu amatorismul care este in politica noastra externa, nu e nici o mirare ca suntem pusi la periferia Uniunii Europene, cu acest stil de carciuma ajungem chiar sa fim eliminati din U.E.!
  Despre coruptie si spaga am putea scrie ca nu ne-ar ajunge baza de date a lui Dan, vezi numai ultima sanctiune de blocare a 84 de milioane de euro alocati pentru dezvoltarea de retele broadband de internet si pe care au incercat sa-i redirectioneze in alta parte, sau declaratiile de ale marinarului la sedinta de guvern si la CSM.
  Asa cum zice Dan, clasa noastra politica este atat de infantila incat e de rasul lumii, astia (clasa politica) cred ca toata lumea este idioata si ei sunt smecherii destepti care “trag in piept” lumea!
  Ei, nu e chiar asa!

 • mircea
  ... a scris la 6 ianuarie 2011, 18:08   [#4]

  suntem un popor de rahat, asta este problema !

 • ... a scris la 6 ianuarie 2011, 22:24   [#5]

  vb zilele trecute despre talentele din romania si asa mai departe. si daca nu ma insel doamna zina zicea ca in romania nu se cultiva talentele. asa si e. numai ca inainte de talente trebuie cultivat bunul simt.incepand cu clasa politica.pe cand clasa politica este muuuuuuuult prea departe de a avea bunul simt. cel invatat de parinti. tind sa cred ca fiecare a avut o mama care i`a invatat cum sa se comporte in societate. pe cand aceste reguli nu ai voie sa le uiti cu atat mai mult atunci cand esti in politica. dar ce sa mai vb. ca vb de SF. cateodata ma gandesc ca visez prea mult.:D ca nu am intrat in spatiul shengen nu e o pb. pana la urma cu ce ne ajuta sa stim ca suntem in spatiul schengen si romania e tot la pamant. coruptie asa cum zice dl peter si tooooate celelalte lucruri de care romania tre sa se curete. dar nu e o pb. ma gandesc si indraznesc sa visez la un lucru….. a scapat romania de comunisti care aveau atata putere si inspirau atata frica… nu vor scapa de amatorii politicii de azi ?? sunt sigur ca da. fie ca mai devreme sau mai tarziu. important sa reuseasca cineva sa uneasca acest popor care parca doarme…

 • ... a scris la 7 ianuarie 2011, 10:53   [#6]

  @liviu.h: -- de acord cu tine, accederea in clasa politica, sau mai bine zis selectia, se face parca dupa urmatoarele criterii principale:
  - lipsa totala a bunului simt
  - lipsa totala de scrupule
  - cat mai idiot cu putinta si fara sira spinarii
  Dar stim cu totii vechea zicala romaneasca: “asa popor, asa conducatori”
  Pentru a putea realiza ceva in tara asta este imperativ nevoie de schimbarea modului de gandire si a atitudinii! Ori asa ceva nu prea se poate decat prin mai multe generatii.
  Daca vedem ultimele declaratii (chiar cea de ieri seara a presedintelui) nu trebuie sa ne mire ca puterile lumii se comporta cu noi asa cum se comporta. Nu ajunge ca jignim toate tarile din Uniunea Europeana acum jignim si China. Oare de ce ar fi crezut Basescu ca l-ar fi chemat la taclale Sarkozy sau Merkel, doar vedem ca nu sta nimeni de varba cu el! De ce? Din cauza comportamentului de mistocar manelist, de aia!

 • ... a scris la 7 ianuarie 2011, 11:29   [#7]

  @ Peter:

  accederea in clasa politica, sau mai bine zis selectia, se face parca dupa urmatoarele criterii principale:
  - lipsa totala a bunului simt
  - lipsa totala de scrupule
  - cat mai idiot cu putinta si fara sira spinarii

  =)) =)) =))

 • ... a scris la 7 ianuarie 2011, 11:41   [#8]

  Si asta nu-i tot. Intuiesc ca urmeaza excluderea Romaniei din UE. De regula nu ma insel cand intuiesc.

 • Jak Karter
  ... a scris la 7 ianuarie 2011, 16:34   [#9]

  Dupa parerea mea tot acest “circ” legat de aderarea Romaniei la spatiul Schengen,nu este decat un “balet” ieftin pornit de 2-3 politicieni tineri si dornici de afirmare din Franta,si continuat de “talentati” nostri politicieni de pe malul Dimbovitei,insotiti de “vuvuzelele” de televiziune de pe la noi disperate dupa audienta.;)
  Romania garantat Nu va fi exclusa din U.E. si garantat va accede in cele din urma si la spatiul Schengen,singura “enigma” o reprezinta data la care va adera.
  Se stie ca aderarea la spatiul Schengen,este mai mult o problema economica si mai putin o problema politica.Adica cu alte cuvinte este mai mult o “afacere” pentru U.E.:-"
  Eu raman la parerea ca sau “grabit” cu parerile neoficiale mai multi politicieni de pe la noi ,si sustinuti de televiziunile “patrupede” au reusit sa-i atraga si pe cetatenii romani in acest “razboi” al declaratiilor.;)
  Roamania si-a indeplin cerintele “tehnice” de aderare la spatiul Schengen ,si prin urmare in proportie de 99,99% la 31 Martie 2011 va intra impreuna cu Bulgaria in spatiul Schengen.:peace:
  Pentru cei care nu stiati,monitorizarea pe justitie a unei tari,este alta “afacere” si aceasta nu face parte din “cerintele de aderare la spatiul Schengen”. ! ! ! ! ! ! ! :-t
  Poti sa fii monitorizat pe justitie si daca esti si daca nu esti in Schengen,poti sa ai politicieni “expirati” si daca esti si daca nu esti in Schengen,poti sa ai probleme legate de “contrabanda” si daca esti si daca nu esti in Schengen,poti sai ai “atentate”(vezi cazul Spaniei),si daca esti si daca nu esti in Schengen,poti sa ai “Mafie” (vezi cazul Italiei) si daca esti si daca nu esti in Schengen,poti sa dai de vre-un nebun care sa omoare cu un “pistol automat” jumatate din elevi unei scoli(vezi cazul Suediei sau Finlandei) si daca esti si daca nu esti in Schengen……..toate aceste probleme nu au nici o legatura cu conditiile de aderare la spatiul Schengen,conditii care sant neschimbate de vreo…17-18 ani ! ! ! ! ![-x
  Toate tarile care au aderat la spatiul Schengen in ultimii ani au avut aceleasi probleme pe care le are si Romania,iar unele tari nu si-au rezolvat nici in ziua de astazi aceste probleme ,de exemplu…ITALIA,cu Mafia ei “oficiala” si lista poate continua cu Spania cu asa zisele grupari “teroriste” ale bascilor si vezi Doamne ca deodata nu se mai simt in siguranta aceste tari daca ar adera si Romania,dar noi …..noi ca si cetateni europeni noi romanii ,nu avem si noi dreptul sa spunem cate ceva legate de acesta problema,de exemplu am putea striga catre aceste “tari dezvoltate” si a “dracului” de bine pazite ceva de genul:
  Alo nenea,tanti …coan’o EUROPA se poate putina ordine si prin parte aia a Europei ,ca vreau si eu Romanul ca si cetatean european,putina siguranta daca se poate,ca ma urc in Spania in metrou si imi “Zboara” capul de pe umeri,sau se da Mafia din Italia la mine ,..putintica ordine si prin aceste state MEMBRE U.E. si care fac parte din spatiul Schengen se poate putina SIGURANTA …?? :-t
  Romania mai mult ca sigur va adera la spatiul Schengen ,se face putina “gargara” de final ca sa le arate si viitoarelor “aspirante” la aceasta zona ca vezi Doamne cat de greu te primesc “astia” in Schengen :-c ..da sigur si noi santem “prosti” toti si avem”14″anisori,ca nici nu ne prindem noi cei cu “gargara” asta ,se bat ca “chiori”(Germania,Franta,Olanda,Anglia) pe contractele cu care se vor dota granitile Romaniei( a doua ca lungime dupa Finlanda) in afara spatiului Schengen,iar aceste contracte se reinnoiesc odata la 2 ani,si unde cheltuie romanul castiga neamtu si frantuzu ! ! !

 • JoinT
  ... a scris la 28 ianuarie 2011, 19:47   [#10]

  Vorbeam intr-un alt post de anumite conditii impuse si dadeam ca exemplu altceva. Sa stiti ca are mare legatura cu primirea noastra in spatiul Schengen.

 • Florina
  ... a scris la 17 iunie 2011, 10:11   [#11]

  Interesante punctele de vedere expuse aici asa ca hai sa mutam discutia luni, 20 iunie, ora 16:00, Sala 111, Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, Strada Povernei nr. 6 unde va invit la o dezbatere organizata de Centrul de Cercetare in Comunicare din cadrul Facultatii de Comunicare si Relatii Publice, dezbatere prilejuita de publicarea volumului “Examenul Schengen. In cautarea sferei publice europene” de Alina Bargaoanu.

  Lucrarea de fata analizeaza sfera publica romaneasca intr-un context particular, cel al propunerii de amanare a aderarii Romaniei la spatiul Schengen. Volumul a avut in vedere reflectarea si incadrarea subiectului in mass-media romanesti, perceptia publica si pozitia actorilor politici fata de aderarea Romaniei la spatiul Schengen, dar si prezenta si abordarea subiectului in mass-media din alte state membre UE. Perioada acoperita de cercetarea noastra este 21 decembrie 2010 – 21 ianuarie 2011

  Invitati la eveniment: Leonard Orban, Daniel Daianu, Adrian Cioroianu, Paul Dobrescu

  Alina Bargaoanu este profesor universitar doctor la Facultatea de Comunicare si Relatii Publice din cadrul SNSPA si autoarea mai multor carti de specialitate.

 • ioanapavelescu
  ... a scris la 18 iunie 2011, 7:53   [#12]

  este usor de dedus
  de ce vor mai marii UE si Schengen
  beneficii ei , populatia plateste.:dancing:

 • ... a scris la 7 august 2012, 10:18   [#13]

  parerea mea este ca nu reusim nimic sa facem cinstit in tara noastra legat de viitorul romaniei deoarece avem niste conpatrioti in politica care isi iubeste tara incat ar fi instare sa isi vanda tara pe nimicuri.,nu e asa ca e nasol?noi romanii suferim ,sau ne e rusine de ceea ce traim in vremurile de acum.daca politicienii nu se intaleg intre ei,mereu apar schimbari intre ei,apar ministrii noi si odata cu ei si legille noi vin,dar mai rau e ca ne infunda mai rau si traim de pe o zi pe alta,deci emblema noastra de roman se duce pe rusinea pe care o purtam cu noi.schengen-ul e de mare ajutor pt toti romanii si nu numai…dar…sa vedem cand se face soare si pe strazile din romania…traim in romania si asta ne face sa ne preocupe tot timpul.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?