“România 9″, cu năravuri vechi!

Romania 9 cu Ionut Cristache la TVR1 România 9, cu năravuri vechi!

Într-o seară, puțin după ora 21, cu totul întâmplător, am deschis televizorul pe canalul TVR-1. Pe ecran, “ROMÂNIA 9“, talk-show-ul pe care postul nostru național o transmite aproape zilnic, seară de seară. Realizatorul, cândva, reporter la secția Politic a posturilor Antena3/Antena1, deci … “școlit” și format în spiriul și-n optica acestora (căruia acum nici nu-i mai dau numele), același partizan al subiectivismului (mascat!) și mieros, atașat puterii actuale, avea drept invitați pe doi dintre “abonații” săi (nici acestor “domni”, cândva unul ditre ei, fost tovarăș comunist! nu le divulg identitatea), ambii, ziarișți pe la niște publicații care, tot cândva, taxau orice nedreptate și abuz. Acum însă, ca orice cameleon, și-au schimbat și ei… culoarea (politică dar și de concepție). În plus, vorbește lumea, se pare c-ar fi și ceva consilieri ai unui “mareși tare” ștab al unui partid politic (dintr-o consecventa pe care cred c-o bănuiți, nici acestui… șef suprem nu-i voi spune numele, dar nici prenumele) pe care nu pot să cred că nu-l bănuiți măcar!

De acolo, din studioul tvr-ului destinat emisiunii mai sus amintită (și mult prea mediatizată dar, mai ales, mare și constanta cântătoare pe struna politicii actuale!) ce-i drept mai lipsea și-un alt… adept (tot… fără nume!), la fel de… înțelept (dar, în compensație, glumeț!) venit ca… fost dizident prin anii “Epocii de Aur”, iar acum, în… democrație (!?), comentator omni-prezent și capitalist sadea!

Însă treaba a mers și așa! Toți cei trei (doi invitați și-un… pasionat moderator) și-au manifestat cca o ora, de la ‘9, mania … proletară împotriva d-lui Președinte al României, K. Iohanis, cel care în ziua cu pricina (ce precedea sărbătorirea Micii Uniri) rostise la Iași o firescă cuvântare, deloc însă pe placul dumnealor! Stimulați mai mereu de dl, realizator, moderator sau cum vreți să-i mai ziceți, teleast cu un ritm de vorbire ce degajă o prea mare încredere în spusele și comentariile sale, ca a unui tonomat deja programat, dar bine și profitabil, orientat politic, analiștii-invitați și-au descărcat toți nervii și viziunea lor pe nimeni altu’ decât Președintele țării, căutându-i cu lumânarea nod în papură! Ba că-i așa și pe dincolo, ba că a vorbit tendențios și a prezentat lucrurile (realitatea) pe dos facand astfel un deserviciu statului roman (?!), că nu seamănă deloc in afirmatii cu… Kogălniceanu sau cu Alex. Ioan Cuza, ce mai, nu mai pridedeau cu fel de fel de asemenea murdare acuzații (pentru ei,… argumente!) asezonate cu o autentică bârfă cvazi-totală!

Da, e dreptul lor s-o facă. Și Constituția le oferă aceasta. Nu bârfa, ci dreptu’. Dar de la acest drept de liberă exprimare și până la cel de “un fel de mahala” ordinară, lipsită de orice respect și considerație față de un Președinte de țară, e o cale lungă. Ba chiar, nepermisă! Neavenită. Păguboasă.

Mai mult, în potopul de acuze, “distinșii” invitați i-au sugerat (chiar și indicat!) Președintelui Iohanis, un consult… psihatric!? Ce tupeu, ce josnic și la ce nivel lipsit de orice bunăcuviință și omenie au coborât dumnealor, foșți și, probabil, actuali ziariști! Prin absurd, să admitem totuși că dl Klaus Iohanis, sau oricare altcineva în locul sau de președinte, ar fi comis, să zicem, mai multe greșeli. E posibil, nu? La fel de posibil este și să-i reproșezi, dar nu în acest mod, total suburban și revoltător! Ce spuneți, domnilor? Greșesc?! Eu, ca simplu cetățean al acestei țări, cică… europeana (!), nici pe departe erijat în… avocat (avocatul părții vătămate, grav ofensate), zic că: NU! Tot NU și pentru acest gen de emisiune-dezbatere (cum se-ncearcă să i se spună), care pe zi (sau seară) ce trece e tot mai gălăgioasă (vorbesc toti si nu intelege nici unu’!), virulentă și rautăciosă la adresa mai tuturor celor care nu le cântă-n strună! Mai cu seama, chiar și dușmănoasă față de cei ce nu acceptă (ca orice cetățean al unui stat de drept) toate ilegalitățile, minciunile și politica de intimidare promovate de către partidului de guvernământ!

Așa că, indiferent când și cum încerci să vizionezi “România 9“, după o… oră de zgomote și circ, moderate de un… “scenarist” mai de mult îndoctrinat, nu numai de politica de… stat, ci și locu’ încredințat, pleci pur și simplu turmentat de ce ți-a fost dat… să vezi, s-auzi dar și să te minunezi! Promit solemn, vă jur, c-am s-o evit, ca orice alt om cinstit.

Acum, aproape de final, doar o întrebare am: de ce invitații, ce vădit se au ca frații, n-au spus măcar o vorbuliță și despre gafele și trăsnăile, rostite și făcute de cei ce ne reprezintă acum nu pe Tel Drum și nici pe tărâm brazilian, ci la Bruxelles, pe plan european, acolo unde, rând pe rând, domnii miniștrii Budai, Toader și mai ales tov. Daea au făcut un veritabi show! Show ce-a mirat și amuzat, prin cele debitate, pe toți auditorii, creând însă mari probleme traducatorlor! Cum? Cu pregătirea și demnitatea ce o au, cred, ca-n snoavele lui… Mircea Crișan! Dar, culmea, culmilor: apreciate si mult lăudate apoi de… d-na prim-ministru!! Gusturile nu se discută!

Totusi, domnilor invitati (abonati) la “Romania 9“, cum stati cu echidistanta si cu obiectivitatea de care tot vorbiti, dar si atacati mereu in stânga, dar mai cu seamă, in… dreapta?!

tvr.ro/romania-9-cu-ionut-cristache-la-tvr-1

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)


Categorie articol [ Guest Post, Televiziune, Radio, Presă ]
Tagged with: [ , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

23 comentarii la ““România 9″, cu năravuri vechi!”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 28 ianuarie 2019, 19:57   [#1]

  Te sfătuiesc (dacă-mi permiți, desigur!) să nu-ți mai pierzi clipe prețioase din viață privind emisiuni îndoielnice, Marc. E cu mult mai folositor să bei un pahar de vin alături de soție depănând amintiri. Nu prea poți schimba nimic din ceea ce a trecut…

  Lumea prezentului nu mai poate fi modelată de părerile unora ca noi. Oricât ne-am revolta, nu putem determina schimbarea. „Tehnologia” a înlocuit cunoașterea. Nu mai contează ce știi, important e să fii tânăr. Și, dacă se poate, să ai bani!

  Emisiuni precum România 9 se încadrează perfect în propaganda de care sunt unii dependenți. Eu prefer spumele Timișorenei și cred că nu greșesc…

 • Marc.
  ... a scris la 28 ianuarie 2019, 20:39   [#2]

  Nu odata ti-am apreciat spusele! O fac, fara nici-o ezitare iată și acum! Ai mare dreptate!…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 28 ianuarie 2019, 20:45   [#3]

  Mi-ar fi plăcut să spui că nu am dreptate, Marc, dar dacă zici că am, așa să fie!

 • marc
  ... a scris la 29 ianuarie 2019, 12:09   [#4]

  Nicicum altfel, Francisc!…

 • cu nanasu-n suflet
  ... a scris la 29 ianuarie 2019, 23:19   [#5]

  Stimate domnule Marc, datorita prezentei postari am aflat ca exista aceasta emisiune la TVR, pe Ionut Cristache pierzandu-l din vedere de pe vremea cand facea glume proaste intr-o emisiune pe care si-o dorea sa fie amuzant-ironica pe la Antena 3, insa faptul ca insul nu are chemare pentru ceea ce face, nu “de la scoala Antenei 3″ i se trage, punct in care va contrazic. Iata un bun exemplu pentru faptul ca doi observatori, eu si domnia voastra, dam aceeasi nota proasta unui ins, insa din cauze diferite. Bunaoara eu il includ pe Cristache in aceeasi categorie cu Rares Bogdan, in ceea ce priveste calitatea prestatiilor ca realizatori de televiziune, chiar daca insii ataca gasti politice adverse si nu stiu de ce, dar am impresia ca dumneavoastra nu l-ati mai critica pe Cristache daca i-ar injura pe Dragnea si pe ai lui. Antena 3 este un post de stiri de buna calitate, cu emisiuni foarte bune in care au loc dezbateri interesante, iar faptul ca are o anume orientare, ca telespectator este important sa i-o stiu pentru a-mi ajusta mesajele ideatice pe care le le primesc. Cine deschide televizorul asteptandu-se ca emisiunile doar sa-i confirme propriile-i pareri despre diversi indivizi politici, fara a primi si opinii adverse, n-are ce cauta pe toata grila de programe, iar vizionarea, in atare situatie, nu este altceva decat o pierdere de vreme! Nu stiu de ce-l vedeti pe Iohannis minunat ca presedinte, insa daca asta va e convingerea, ce cautati la Cristache? Eu urmaresc dezbateri din tot spectrul politic si in fiecare zi gasesc motive sa-mi ajustez opiniile referitoare la oamenii politici, opinii formate in raport de convingerile mele politice care sunt stabile si pe care nu le leg de personaje.

 • marc
  ... a scris la 30 ianuarie 2019, 17:34   [#6]

  Sincer va spun, d-le “cu nanasu-n suflet”, ca cele scrise (corect si la obiect) de dv. referitor la “Romania 9″si invitatii ei! Aceasta cu atat mai mult cu cat de f multa vreme nu mai primisem nici-un comentariu (pro sau contra). Am insa o singura obiectiune. In ce ma priveste nu prea cred ca, prin afirmatiile facute am aratat vreo preferinta spre o anume culoare politica sau, mai ales, spre dl Iohanis. Bun sau rau, incompetent sau rautacios, simpatic sau nu-toate acestea mai putin conteaza pentru ca el este PRESEDINTELE ALES al tarii, iar orice roman, normal ori ba, se cuvine sa-i acorde un firesc si omenesc respect, nu? Si atunci de ce “distinsii”invitati ai acelei editii a emisiunii cu pricina, l-au gasit si barfit, socotindu-l unucul vinovat pt ceea ce se intampla astazi in tara in care traim? El e cumva vinovat si de mediocritatea si chiar prostia, nu odata afisata, a multor guvernanti agramati si incomprtenti? Sau de asta suntem priviti noi, romanii, codasii Europei in mai toate domeniile?! Mira-ma-si! Asa cum ma mir si ma intreb mereu de tot ce vad, aud si traiesc in tara condusa de un partid care zice-se ca-i “ales de o majoritate”… minoritara! De ce atata ura si dezbinare intre oameni? Tot Iohanis e de vina?! Ceilalti, al de Pipidi, Nistorescu, Ghinescu si alti invitati-abonati ca ei, sunt doar simpli mielusei!? Dragii de ei, candva “infocati mari democrati, profitori si… afirmati”au uitat de tot ce ziceau, iar acum spun doar… woow?! Mai pe romaneste: vai, in ce tara traim din cauza celor care nu-s de acord cu alesii lor, cu tot! Va mai astept, stimate domn, si cu alte comentarii (fie sau nu pe placul meu), dar civilizate si oneste! Daca, eventual, v-ati declina si adevarata identitate, ar fi si mai ok! Se poarta conceptul, e la moda…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 31 ianuarie 2019, 17:34   [#7]

  Mă bucur să constat că în ultima vreme numărul comentariilor de pe acest blog a început să se înmulțească. E semn bun!

  Legat de postarea lui „cu nanasu-n suflet”, deși nu mi s-a adresat, am o părere de rostit:

  Stimate domn, îmi place limbajul civilizat pe care îl folosești dar îmi displace ideea enunțată de dumneata precum că „Antena 3 este un post de știri de bună calitate, cu emisiuni foarte bune în care au loc dezbateri interesante”. Crezi că Ciuvică e un jurnalist capabil să modereze dezbateri interesante?

  Reformulez întrebarea: crezi că Ciuvică e jurnalist? Sau Cristache, sau Rareș Bogdan, sau Mircea Badea și atâția alții? Eu nu! Opinia mea este că în „meseria” asta reușesc să ajungă la vârf doar cei cu limbă dulce…

 • Marc.
  ... a scris la 31 ianuarie 2019, 20:54   [#8]

  Da, e un semn bun. Dar ca sa mai sporească numărul comentariilor, trebuie ca prin cele scrise de noi sa stimulam cititorii. Cum? Fiecare precum vrea și poate. Altfel, nu cred ca se poate… Și mai e o varianta: articole tentante, diverse și variate, dar mai ales de actualitate!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 31 ianuarie 2019, 21:42   [#9]

  Sporirea comentariilor nu e un scop în sine, Marc. Cele scrise de „noi” nu pot fi stimulentul care dezleagă limba. Cititorii acestui blog (atâția câți sunt) au propriile păreri. Nu se cade să nu le băgăm în seamă…

 • cu nanasu-n suflet
  ... a scris la 1 februarie 2019, 4:13   [#10]

  “Mira-m-as” si eu domnule Marc sa existe vreun om necriticabil pe planeta, “daramite in Romania”(sic!), vorba aia, “…locu-ntai pe tara si-al treilea pe judet…”(cu sic! am marcat o eroare de logica intentionat introdusa). Respectul pentru pozitia de demnitar il datoreaza, in primul rand, cel care o ocupa si din aceasta perspectiva este primita orice critica venita de la cetateni. Lipsa de respect poate imbraca diverse forme, de la vestimentatie improprie, limbaj necuvenit, atitudini extravagante, continuand cu incuviintari tolerante pentru incalcarea normelor morale si legale de catre altii si culminand cu incalcarea Constitutiei. La alegerile prezidentiale, cetatenii aleg un ins care sa indeplineasca functia de Presedinte al Romaniei, potrivit prevederilor constitutionale, nu “un sef de stat” care sa conduca statul, sau “un diriginte la catedra” care sa educe natiunea, lucru valabil si pentru alesii “la parlamentare”, Constitutia Romaniei stabilind “limitele mandatului” incredintat prin vot de catre “poporul suveran”.
  Domnule Francisc intaiul, in clasamentele de audienta al posturilor de televiziune, postul Antena 3 este pozitionat la varf, astfel incat nu mi s-a parut deplasat sa spun ca “emisiunile sale sunt de buna calitate” avand in vedere consecinta pe care o genereaza. Gasesc dezbaterile ca fiind interesante pentru ca abordeaza teme zilnice de interes pentru public, fiind bine moderate, in sensul ca sunt evitate expunerile nerelevante, ceea ce da dinamism emisiunilor, si bine documentate pentru ca nu sunt lasate sa treaca afirmatii neargumentate, sau neasumate. In opinia mea, nu exista jurnalist “impartial”, intelegand prin asta “fara opinie proprie exprimata”, pentru ca cineva care nu are o opinie, nici nu poate avea ceva de zis, insa cunoscand orientarea respectivului, telespectatorul poate ajusta mesajul receptionat si sa-si extraga propria-i concluzie. Ciuvica este bine documentat in mai tot ce spune, bineinteles dand interpretare potrivit convingerilor sale, dar nici dumnealui si nici Mircea Badea nu modereaza dezbateri, ci doar comenteaza. La nicio emisiune nu sunt de-acord cu toate afirmatiile, indiferent cine le face, cum nu sunt de-acord nici cu toate spusele amicilor mei atunci cand ne bem cafeaua, insa si-ntr-un caz si-n celalalt retin argumentele care m-ar putea juta sa-mi ajustez opinia astfel incat sa-mi exprime cat mai bine convingerile mele. De altfel, si-n aceasta discutie cu dumneavoastra, am aceeasi abordare, castigul meu nefiind in satisfactia de a va convinge de spusele mele, ci de a retine argumentele care mi-ar putea imbunatati opinia.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 1 februarie 2019, 9:16   [#11]

  De obicei eu îmi beau cafeaua solitar. Cu amicii beau bere, dacă am ocazia, desigur…

  Nu cred că opinia matale poate fi ajustată atâta vreme cât susții că emisiunile A3 sunt pline de dinamism. Telespectatorii antenelor nu-și „extrag propriile concluzii”, ci li se „implementează” (ca să folosesc un cuvânt în vogă) părerile necesare pentru ca niște indivizi fără scrupule să-i manipuleze.

  Data viitoare, când mai „abordezi” o discuție cu mine, ia-mă la „per tu”,te rog… Cu nanasu-n suflet, dacă se poate…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 1 februarie 2019, 11:14   [#12]

  Abia la recitire (c-așa-s eu, mai greu de cap, trebuie să citesc de două ori ca să pricep) am înțeles că dumneata crezi că președintele României e un „ins” ales de cetățeni…

  Despre indivizii care se cred mari și tari în arena politicii ce spui? Dragnea și tovarășii lui sunt niște domni, nu-i așa? Niște „gentlemeni” care știu pe dinafară codul bunelor maniere.

  Singurul vinovat e Iohannis, zău așa! Băieții „deștepți” precum Rădulescu mitralieră și ăla chelu de îi tot uit numele au doar merite. Se pricep al naibii de bine să lingă fundul stăpânului.

  Îmi cer scuze pentru bâlbâieli cu na… na… nasu-n suflet…

 • cu nanasul in suflet
  ... a scris la 1 februarie 2019, 17:40   [#13]

  Domnule Francisc intaiul, poate la a treia citire veti da inteles intregii fraze, inclusiv sintagmei ‘…lucru valabil si pentru alesii “la parlamentare”…’, Dragnea si tovarasii lui intrand in aceasta categorie! Deci, “mandatul reprezentativ” dat parlamentarilor nu le da acestora libertate deplina in exercitarea lui, limitele fiind stabilite de prevederile constitutionale, cu respectarea principiului de “exercitare cu buna credinta”. Va rog, la modul sincer, sa nu-mi atributi simpatii pe care nu le am, pentru ca nu am lasat nicio clipa sa se-nteleaga ca sunt adept a lui Dragnea, sau simpatizant PSD si daca nu le-am adus critici este doar pentru faptul ca o faceti dumneavoastra din plin, iar mie nu-mi place pozitia de “backing-vocalist”. In privinta emisiunilor de televiziune, inclusiv a celor difuzate la Antena 3, am vorbit despre maniera in care le vizionez eu, fara sa emit teorii privind impactul acestora in masa telespectatorilor, aceasta fiind eterogena si deci foarte dificil de gasit un tipar aplicabil. De altfel, “teoria” cu spalatul creierului si cu indoctrinarea o aud enuntata dinspre toate taberele politice, in tiruri simetrice care se anuleaza reciproc, ceea ce o duce in derizoriu, lasand-o lipsita de credibilitate(la teorie ma refer)! Drept urmare, eu nu vad eficienta acestui mod de a contraargumenta opiniile contrare, prin care sa invoc “gandirea mimetica”, a celor care le exprima, tesuta pe cliseele furnizate de diversele medii de propaganda.

 • marc
  ... a scris la 1 februarie 2019, 18:22   [#14]

  Sunt bucuros c-ati revenit (inclusiv cu… sanctionarea, pe buna dreptate, a acelei greseli de scriere corecta) cu noi precizari! M-as fi asteptat d-le “cu nanasu-n suflet” sa reveniti si cu adevarata dv. identitate. Nu stiu de ce preferati sa fiti prezent… sub acoperire?! In fine, preferintele dar si opiniile nu se discuta. Observ insa ca totusi, cele din urma, adica opiniile, indiferent ale cui sunt, continua sa faca obiectul multor discutii si dezbateri, cu vadita tendinta de a le face harcea-parcea! Mai ales, ale celor “ce nu sunt cu noi, ci … dusmanii nostri”! O fi carecumva vreo reminiscenta… reactualizata a “Epocii de Aur”!? … Lamuriti-ma!

 • cu nanasu-n suflet
  ... a scris la 1 februarie 2019, 18:50   [#15]

  P.S. Sincer, domnule Francisc, nu folosesc adresarea reverentioasa, doar pentru a pastra distanta in discutii, ci o consider o forma potrivita de adresare in contactul cu persoane necunoscute, sau cu persoane mai in varsta. Faptul de a schimba pareri in spatiul virtual nu sporeste gradul de intimitate, ci din contra, ne ajuta sa acordam mai mare atentie argumentelor, fara a le asocia cu personalitatea interlocutorului. In aceeasi idee, in discutiile dintre interlocutori necunoscuti, adresarile depreciative, sau remarcile dispretuitoare nu-si au rostul, acestea, neavand o tinta concreta, fiind lipsite de eficienta. Pentru mine nu are importanta daca dumneavoastra cu domnul Marc va cunoasteti in realitate si nici nu sunt tentat sa fac presupuneri in acest sens, ceea ce stiu sigur este ca eu nu va cunosc si nici dumneavoastra nu ma cunoasteti pe mine, iar aceasta forma de adresare o gasesc cea potrivita situatiei. Dumneavoastra puteti sa folositi orice forma de adresare doriti, in limitele bunei-cuviinte desigur, eu ramanand la cea pe care o consider potrivita!

 • cu nanasu-n suflet
  ... a scris la 1 februarie 2019, 19:30   [#16]

  Domnule Marc, nu am sanctionat acea greseala de scriere, ci doar “am marcat-o” cu ghilimele, considerand-o ca fiind facuta din neatentie, nu din nestiinta. Despre faptul ca sunt “sub acoperire”, exagerati facand aceasta afirmatie, de vreme ce, pentru dumneavoastra, numele meu este chiar mai putin relevant decat pseudonimul sub care fac comentariile. Va asigur ca nu sunt nici Dragnea, nici Iohannis, nici Ciuvica, nici Badea si nici vreo alta persoana pe care dumneavoastra s-o stiti. Va asigur, de asemenea, ca si dumneavoastra imi sunteti mie total necunoscut, lucru care nu ma face sa consider ca “sunteti sub acoperire”, ba din contra prefer sa ramaneti asa. Vedeti dumneavoastra, presupunand ca as sti ca dumneavoastra ati fost vreun activist de partid inainte de ‘89, as fi tentat sa asociez spusele dumneavoastra cu reminiscente din “epoca de aur”, lucru care mi-ar distrage atentia de la argumentele reale din spusele dumneavoastra, iar pierderea n-ar fi decat a mea. De altfel, haideti sa privim situatia concreta a faptului ca eu am intervenit intr-un spatiu de discutie slab populat, mai bine zis in care v-am gasit doar pe dumneavoastra si pe domnul Francisc, astfel ca ce manipulare sa fac eu “sub acoperire”, adica “pe cine sa manipulez si in ce scop”, sincer acum! Nu stimate domn, nu am nicio intentie ascunsa ci doar dorinta de a participa la o discutie bazata pe argumente, iar aici am considerat ca am gasit interlocutori manati de aceeasi dorinta. Daca m-am inselat, spuneti-mi acest lucru si ma retrag fara niciun repros, va promit!

 • cu nanasu-n suflet
  ... a scris la 1 februarie 2019, 19:52   [#17]

  In fine domnilor, domnule Marc si domnule Francisc intaiul, m-ati convins sa va spun cine-i “cu nanasu-n suflet”, astfel incat va spun ca e “romanasul cel de pe urma”, interlocutorul din comentariile de la o alta postare. Glumesc, desigur, pentru ca acest lucru il stiti si dumneavoastra si va spun sincer ca discutiile de aici chiar imi plac si sunt bucuros ca am descoperit acest loc de discutii, desi nu imi mai aduc aminte cum s-a-ntamplat. Va salut!

 • marc
  ... a scris la 2 februarie 2019, 10:35   [#18]

  Din toate si din tot, un adevar iese-n evidenta: acela ca noi, cei 3, care continuam sa scriem (si sa comentam) pe acest blog ospitaler, am castigat (asa consider eu) UN VALOROS SI SERIOS coloaborator! Nu spun asta pentru a va flata, mult stimate domn “cu nanasu-n frunte” si nici pentru a va atrage si mai mult alaturi de noi, ci din ferma convingere ca aceasta-i realitatea. Sa fiti bine venit oricand si oricum doriti, cu noi opinii, cu noi sugestii si… cu inima deschisa! Asa spuneau pe vremuri romanii! Acum? O, TEMPORA!…

  P. S. -- Marcel Ciubotaru, acesta-i numele meu. Descoperit!…

 • cu (na)nasu-n suflet
  ... a scris la 2 februarie 2019, 16:27   [#19]

  Domnule Marcel Ciubotaru, astfel va dati sansa ca ce scrieti aici sa dainuiasca-n timp alaturi de numele dumneavoastra, aidoma spuselor lui Cicero, in vreme ce spusele mele abia de-ar putea ramane in bagajul folcloric, dar asta e, in definitiv fiecare cu aspiratiile sale.
  Asa cum v-am mai spus, Marc, Marcel Ciubotaru, sau in oricare alt fel doriti sa va recomandati pentru mine e totuna. Ramaneti acelasi necunoscut pentru ca nu v-am deslusit trasaturi de personalitate pe care sa le asociez numelui dumneavoastra astfel incat acesta sa reprezinte o identitate. Chiar daca ironia dumneavoastra este foarte fina, am inteles totusi ca prezenta mea in acest spatiu perturba activitatea careia trioul dumneavoastra s-a dedicat, astfel ca ma retrag, asa cum am promis.

 • Marc.
  ... a scris la 2 februarie 2019, 20:26   [#20]

  Îmi pare foarte rău c-ați înțeles TOTAL gresit, eronat! Eu am fost și sunt foarte sincer și bine intenționat în tot ce am scris. Nici vorba de vreo presupusa ironie! De unde ați tras o asemenea concluzie?! Zau, cu aceeași sinceritate va spun, regret enorm! Iar faptul ca mi-am dat numele și prenumele reale, adevarate, nu cred ca-i o crima! Sper sa va razganditi și sa reveniți cu sentimente mult mai bune! În ce mă privește, va aștept cu mult drag și sinceritate!…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 3 februarie 2019, 20:02   [#21]

  Prezența dumneavoastră în acest spațiu nu perturbă deloc activitatea trioului despre care faceți vorbire, domnule românaș cu suflet, din contră. Oricând spusul unei păreri e preferabil tăcerii, indiferent de „direcția” acesteia. Tăcerea e de aur doar în proverb.

  Ar fi păcat să vă retrageți fără să spuneți până la capăt ce credeți. Nu putem clădi o societate sănătoasă dacă refuzăm schimbul de opinii. Dialogul, cum s-ar spune…

  În ce mă privește, pot accepta (cu sughițuri, recunosc!) doctrina social-democrată, dar nu voi fi niciodată de acord cu „oamenii politici” care conduc astăzi România. Chiar atât de jos am ajuns?

 • Marc.
  ... a scris la 4 februarie 2019, 15:07   [#22]

  Bine gandit, bine scris și transmis! Din nefericire, dl. cu nanasu’, fie ca se face ca nu ne înțelege, fie ca asa o fi, dar e pacatât ca pana -nu și intr-un grup atât de restrâns sunt atatea (nu păreri contrarii, diverse) ci chiar CONTRE! Acestea oare ce-o fi demonstrand?!…

 • romanasul cu suflet
  ... a scris la 5 februarie 2019, 2:36   [#23]

  Domnule Francisc, am spus ca “…ma retrag, asa cum am promis…“, iar de promis am promis astfel, “…nu am nicio intentie ascunsa, ci doar dorinta de a participa la o discutie bazata pe argumente, iar aici am considerat ca am gasit interlocutori manati de aceeasi dorinta. Daca m-am inselat, spuneti-mi acest lucru si ma retrag fara niciun repros, va promit!“, ori insinuarea ca sunt “un colaborator”, cu mentiunea ca atributele, scrise cu majuscule, “VALOROS” si “SERIOS” nu au fost scrise cu menirea de a ma flata si nici ca sa exprime consideratia (”…nici pentru a va atrage mai mult alaturi de noi…”) ci pentru a constata “o realitate”, respectiv a faptului ca actionez ca un postac “colaborator” al unei “anumite”(?) gasti politice, dovada de confirmare a “acestei realitati” fiind faptul ca nu-mi dau numele din buletin. Bine, mie mi s-a parut puerila chestia ca dandu-mi numele si prenumele, as capata prezumtia de sinceritate a comentariilor mele, insa sub umbra unei astfel de suspiciuni, spusele mele isi pierd valoarea de argument, valoare acoperita de pojghita indoielii ca discutiile mele sunt oneste si prin urmare am inteles ca “…dezbaterea bazata pe argumente…” nu este posibila si m-am tinut de promisiunea facuta anterior. Va spun sincer ca nu simt vreo dezamagire, sau vreo suparare pentru neincrederea aratata, suspiciunea fiind un element foarte raspandit in societatea romaneasca a vremurilor actuale, iar decizia de a ma retrage din discutii este motivata doar de faptul ca, in circumstantele descrise, ele nu pot fi purtate doar “pe argumente”, fara a reprosa cuiva “circumstantele”. Cautand sa ma fac cat mai bine inteles, poate “c-am cam”(sic!) exagerat cu expunerea, parand exhaustiva si-mi cer scuze pentru acest lucru. Spunandu-va ca m-am simtit bine aici, discutand cu dumneavoastra, va salut cu stima!

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?