Revolte în închisorile din România – Protestele deţinuţilor

protest detinuti penitenciare inchisori romania 2016 Revolte în închisorile din România  Protestele deţinuţilor

Pentru că, a fost una dintre ştirile predominante ale ultimelor zile, haideţi să discutăm puţin despre protestele deţinuţilor aflaţi în acest moment în închisorile din România…

Prima chestiune care pe care vreau să o trec în revistă, este partea de “zvonistică”, conform căreia, în spatele acestor revolte au stat anumite posturi de televiziune! Mai precis, acele posturi de televiziune ale căror patroni se află după gratii, condamnaţi la ani mulţi de închisoare şi oricât au încercat respectivele televiziuni să-şi scoată patronii din puşcărie, n-au reuşit. Şi-atunci, nişte revolte prin puşcării înseamnă încă o metodă la care aceste televiziuni au recurs, pentru a arăta condiţiile rele din puşcăriile româneşti.
S-au vehiculat inclusiv informaţii potrivit cărora, câtă vreme condiţiile în închisori sunt atât de rele, ar trebui eliberaţi o parte dintre deţinuţii !!! WTF??? Evident, în cazul ipotetic al apariţiei unei astfel de legi pentru “graţieri în masă”, am vedea că printre cei eliberaţi se află patronii acestor televiziuni de la care se spune că au au pornit aceste proteste şi evident, mulţi politicieni şi oameni de afaceri.

Articolul din Kamikaze face toţi banii …

Să facem câteva calcule simple. Luate aşa, grosso modo, datele arată ceva de genul …
În puşcăriile din România se afla în jur de 30.000 de deţinuţi. Cheltuielile lunare cu un deţinut (inclusiv personalul ANP, facturi utilităţi, etc) se ridică la aproximativ 3.000 RON/lună, adică 667 euro/lună.
667 euro * 30.000 deţinuţi * 12 luni = 240 de milioane de euro pe an!!! Bani pe care îi plătim noi, contribuabilii, prin taxe şi impozite, ca să-i ţinem în puşcarii pe ăştia 30.000 de deţinuţi!!!
Şi asta nu este în regulă! O fi democratic, dar nu este nicidecum corect! Adică, de ce să-i plătesc eu deţinutului “X”, toate cheltuielile cu mâncarea, cazarea, gaz, energie electrică, apă, salarii pentru angajaţii din penitenciare, maşini, combustibil, etc? A ajuns în închisoare? E problema lui, n-are decât SĂ-ŞI PLĂTEASCĂ EL cazare, masă şi alte cheltuieli şi NU EU SĂ-I PLĂTESC aceste cheltuieli!!!

Ar trebui introdus în penitenciare, un sistem în care, în primul an de detenţie, fiecare deţinut să fie învăţat să facă ceva (cursuri de calificare în închisoare), diploma sau certificatul de calificare să fie valabile şi după ce deţinutul iese din închisoare, astfel că, deţinutul, în perioada detenţiei poate câştiga experienţă şi vechime într-o anumită meserie. Şi iată că am rezolvat şi problema “educării”, a “integrării în societate” a deţinuţilor, după ce aceştia ies din puşcărie!
Penitenciarele să încheie contracte cu diverse societăţi comerciale (private ori de stat), iar conform acestor contracte să poată “închiria” (contra cost), forţa de muncă din penitenciare. Din banii astfel obţinuţi, să fie susţinute cheltuielile cu deţinuţii. Deţinuţii care nu vor să meargă să muncească, n-au decât să-şi plătească “din mână” toate cheltuielile!!! Dacă nu vor nici să-şi plătească “întreţinerea” dar nu vor nici să muncească, atunci la fiecare lună de zile “nemuncită” i se mai adaugă o lună de zile de pedeapsă. Ia să vedeţi atunci, cum ies toţi la muncă!!!
Câte drumuri s-ar putea contrui în România, cu 30.000 de deţinuţi? Câte clădiri s-ar putea ridica, pentru sedii ale unor instituţii de stat? Câte diguri s-ar putea construi, pentru a preveni inundaţiile? Câte zone despădurite ilegal ar putea fi împădurite, plantând puieţi? Ce curăţenie ar fi în oraşe, dacă deţinuţii ar face curăţenie prin oraşe?

Condiţiile din închisori sunt rele? Ok, trebuie “dat liber” la închisorile private! Să fie dată o lege prin care să se poată înfiinţa închisori private, deţinutul să aibă dreptul să opteze pentru închisoare privată plătită sau închisoarea “de stat” cu muncă. Şi dintr-o dată, s-a rezolvat şi problema condiţiilor rele din închisori! Pam, paaam!

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , vineri, 15 iulie 2016 in categoria Economie, Legislaţie, Social. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

9 comentarii la subiectul “Revolte în închisorile din România – Protestele deţinuţilor”

 1. Francisc întâiul

  Mi-ai luat vorbele din gură, Dane. De ce să plătesc eu, prin munca mea, dreptul de a se revolta al unuia ce a încălcat normele de conviețuire? Dacă deținuții își doresc condiții mai bune de detenție, păi să muncească, frate! Nimeni nu i-a obligat să calce pe bec.

  Când mă gândesc că anii de pușcărie sunt luați în calcul la pensie mă apucă pandaliile. Cum naiba să primești o pensie pentru că ai furat, ucis, violat? Ce pedeapsă e aia pentru care ești răsplătit?

  Chestia cu grațierea celor condamnați, pe motiv că nu mai este loc în penitenciare, mi se pare o idioțenie supremă. Haideți să nu-i mai condamnăm, dacă tot nu avem loc în închisori!

  Concluzia e evidentă: furați/ucideți/violați/fiți antisociali ca să aveți mai multe drepturi decât muritorul de rând. Ăla ce mai și muncește în România…

 2. Francisc întâiul

  Știu că mă repet, dar o spun încă o dată: am ajuns să trăim într-o lume atât de „democratică” încât copiii din școli sau bolnavii din spitale nu sunt o prioritate. Mai importante sunt drepturile pușcăriașilor și pensiile speciale ale politicienilor, ca să nu mai zic de homosexuali.

  Un cetățean onest, muncitor, familist și (mai ales) plătitor de taxe ce drepturi are? Era cât pe ce să uit: are voie să-și aleagă stăpânii…

 3. Francisc întâiul

  Mai fac un comentariu, ca să fie trei: noi ăștia de mai și muncim uneori, de ce nu suntem auziți? Oare drepturile omului se rezumă la pușcăriași, homosexuali și bugetari?

 4. Dan

  Dreptul nostru, al celor care muncesc, e să-i ţinem cu bani pe “aleşii neamului” şi pe puşcăriaşii mai sus amintiţi.

 5. ioangeorgescu

  Ma gandesc sa dau spre infiere baiatul meu de 6 ani …la un cuplu gay , nu e ceva normal ?…daca nu vreau eu , vor EI ?

 6. Francisc întâiul

  Tocmai de aia mi se pare absurdă greva angajaților din administrația publică, Dane. Niște funcționari pe care îi plătim ca să-și facă treaba se revoltă că au salarii prea mici. Asta în timp ce noi, plătitorii de taxe, muncim fără crâcnire pe salarii de două ori mai slabe.

  Și știi care-i paradoxul? În ultimii 26 de ani au făcut grevă doar angajații statului. Muncitorii din ograda privaților își văd de treabă și muncesc de le sar capacele ca să facă și ei un ban. Nici prin gând nu le trece să pună și ei de o grevă. Au acest drept, fiindcă ei țin România pe umeri, dar nu o fac…

 7. Francisc întâiul

  Gata, mi-am băut porția de bere. E vremea să mă duc la somn…

 8. ciubotaru marc

  Despre acest subiect(de cca o saptamana mediatizat si comentat pe toate caile si fatetele)s-a spus aproape totul.Mai spun doar atat(ca aproape de fiecare data!):traim doar in Romania,in locul in care normalul a devenit …anormal,dreptatea-i…nedreptate,criminalii si talharii-sunt…oameni pasnici,iar hotii… cinstiti!Si ,fireste,paradoxurile ar putea continua…Eu,deocamdata, ma opresc aici![-(

 9. R

  pai daca societatea nu vrea aceste elemente in sanul ei, cam are de platit acest lux…. nu tin cu ursul, dar cam a sa e peste tot

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !Matrimoniale