Revolta in Egipt … sau Revolutie ?

revolutie egypt Revolta in Egipt ... sau Revolutie ?

Revolta in Egipt … sau Revolutie ?

Egiptenii au iesit in strada, manifestand impotriva presedintelui egiptean Hosni Mubarak, care este la carma Egiptului de 30 de ani… Guvernul egiptean a fost demis de catre Hosni Mubarak … Armata este pe strazi, cu tancuri si TAB-uri … un peisaj foarte cunoscut romanilor, de la Revolutia din 1989.

Sunt deja zeci de morti si sute de raniti … Au aparut imagini in care armata si politia au tras in oameni … Este numita si “Revolutia Piramidelor“.

Categorie articol [ Stiri ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

7 comentarii la “Revolta in Egipt … sau Revolutie ?”

 • JoinT
  ... a scris la 29 ianuarie 2011, 18:30   [#1]

  Eu zic ca deja da in revolutie.

 • ... a scris la 29 ianuarie 2011, 19:30   [#2]

  Da, este o revolutie condusa de “Fratii Musulmani”, la fel ca si cea din Tunisia. Sub pretextul ingradirii libertatilor cetatenesti (aici a gresit enorm Hosni Mubarak) se incearca instaurarea unui regim fundamentalist musulman.
  O sa pice din lac in put, nimic altceva!

 • ... a scris la 31 ianuarie 2011, 15:00   [#3]

  acum ne minunam de ce se intampla acolo dar si noi am trecut aproape prin ce trec si ei.

  Parca vad ca si la noi se intampla asemenea lucruri pentru ca deja lumea s-a saturat de scumpiri, de spaga si de incorectitudine. Traim ca in jungla!

 • ... a scris la 31 ianuarie 2011, 15:51   [#4]

  Nu, la noi nu se va intampla, ghici de ce l-)

 • ... a scris la 1 februarie 2011, 18:33   [#5]

  Pana la urma, revolta s-a transformat in Revolutie … Egiptenii vor sa-l dea jos cu orice pret pe presedintele egiptean Hosni Mubarak

  Cam asa arata Cairo:

  Armata a blocat accesul către Cairo:

 • Jak Karter
  ... a scris la 3 februarie 2011, 16:30   [#6]

  Din păcate situația din Egipt este de două ori mai mai gravă decât era în Decembrie ‘89 în România.
  Gravitatea constă în faptul că nu toată țara își dorește trecerea de la o dictatură la un stat democrat, taberele sânt împărțite, urmărind zilele acestea mai multe imagini transmise de la Cairo se observă în aceste imagini grupuri de 300-400 de oameni, îmbrăcați în civil și înarmați cu pietre cum se ciocnesc cu alt grup de 300-400 de oameni tot în civil, și înarmați tot cu pietre, cum se lovesc unii pe alții, se rup unii pe alții, își sparg capetele între eii, se pare că nu au învățat nici ei nimic din trecutul istoric al altor state.
  De aici și până la începerea unui război civil nu mai e decât un pas, și acest lucru este foarte grav, pentru că un război civil durează de obicei mult mai mult decât o revoluție, iar urmările sânt catastrofale.

 • ... a scris la 3 februarie 2011, 16:36   [#7]

  Legat de razboiul civil, ai dreptate … Este mai lung, este costisitor, se lasa cu urmari (din toate punctele de vedere). Tabara care cica il “sustine” pe Mubarak, este ceva “organizat”, nu e mare lucru chiar cu sprijinul SUA si al Israelului, state care au cel mai mult de pierdut daca pica Mubarak. SUA a facut un mare bullshit in Irak, ori acum, daca “pierd” si Egiptul, isi pierd in mare parte, credibilitatea si influenta pe plan mondial, demonstrand (inca o data) ca NU SUNT IUBITI si NU SUNT DORITI nicaieri in lume !!! Iar asta, datorita politicii lor externe, care se rezuma foarte simplu la expresia: “SUA si restul lumii“.
  Sincer, m-as bucura sa “pice” Mubarak …

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?