Revolta in Egipt … sau Revolutie ?

revolutie egypt Revolta in Egipt ... sau Revolutie ?

Revolta in Egipt … sau Revolutie ?

Egiptenii au iesit in strada, manifestand impotriva presedintelui egiptean Hosni Mubarak, care este la carma Egiptului de 30 de ani… Guvernul egiptean a fost demis de catre Hosni Mubarak … Armata este pe strazi, cu tancuri si TAB-uri … un peisaj foarte cunoscut romanilor, de la Revolutia din 1989.

Sunt deja zeci de morti si sute de raniti … Au aparut imagini in care armata si politia au tras in oameni … Este numita si “Revolutia Piramidelor“.

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , sâmbătă, 29 ianuarie 2011 in categoria Stiri. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

7 comentarii la subiectul “Revolta in Egipt … sau Revolutie ?”

 1. JoinT

  Eu zic ca deja da in revolutie.

 2. Peter

  Da, este o revolutie condusa de “Fratii Musulmani”, la fel ca si cea din Tunisia. Sub pretextul ingradirii libertatilor cetatenesti (aici a gresit enorm Hosni Mubarak) se incearca instaurarea unui regim fundamentalist musulman.
  O sa pice din lac in put, nimic altceva!

 3. 24monden

  acum ne minunam de ce se intampla acolo dar si noi am trecut aproape prin ce trec si ei.

  Parca vad ca si la noi se intampla asemenea lucruri pentru ca deja lumea s-a saturat de scumpiri, de spaga si de incorectitudine. Traim ca in jungla!

 4. Peter

  Nu, la noi nu se va intampla, ghici de ce l-)

 5. Dan

  Pana la urma, revolta s-a transformat in Revolutie … Egiptenii vor sa-l dea jos cu orice pret pe presedintele egiptean Hosni Mubarak

  Cam asa arata Cairo:

  Armata a blocat accesul către Cairo:

 6. Jak Karter

  Din păcate situația din Egipt este de două ori mai mai gravă decât era în Decembrie ‘89 în România.
  Gravitatea constă în faptul că nu toată țara își dorește trecerea de la o dictatură la un stat democrat, taberele sânt împărțite, urmărind zilele acestea mai multe imagini transmise de la Cairo se observă în aceste imagini grupuri de 300-400 de oameni, îmbrăcați în civil și înarmați cu pietre cum se ciocnesc cu alt grup de 300-400 de oameni tot în civil, și înarmați tot cu pietre, cum se lovesc unii pe alții, se rup unii pe alții, își sparg capetele între eii, se pare că nu au învățat nici ei nimic din trecutul istoric al altor state.
  De aici și până la începerea unui război civil nu mai e decât un pas, și acest lucru este foarte grav, pentru că un război civil durează de obicei mult mai mult decât o revoluție, iar urmările sânt catastrofale.

 7. Dan

  Legat de razboiul civil, ai dreptate … Este mai lung, este costisitor, se lasa cu urmari (din toate punctele de vedere). Tabara care cica il “sustine” pe Mubarak, este ceva “organizat”, nu e mare lucru chiar cu sprijinul SUA si al Israelului, state care au cel mai mult de pierdut daca pica Mubarak. SUA a facut un mare bullshit in Irak, ori acum, daca “pierd” si Egiptul, isi pierd in mare parte, credibilitatea si influenta pe plan mondial, demonstrand (inca o data) ca NU SUNT IUBITI si NU SUNT DORITI nicaieri in lume !!! Iar asta, datorita politicii lor externe, care se rezuma foarte simplu la expresia: “SUA si restul lumii“.
  Sincer, m-as bucura sa “pice” Mubarak …

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !Anunturi Gratuite