Revoltă doar cu aprobare…

protest anti gratiere amnistie 22 ianuarie 2017 coloana protestatari kisellef Revoltă doar cu aprobare...

Proteste…

Ca să protestezi în România prezentului ai nevoie de aprobarea stăpânirii, c-așa spune legea. Dura lex, sed lex (adică, în traducere neaoșă: unde-i lege nu-i tocmeală, frățioare). L-am pus la zid pe „cel mai iubit fiu al poporului” tocmai pentru libertatea cuvântului și cu ce ne-am ales? Cu „libertatea” de a ne revolta doar atunci când ne dă voie noii vătafi.

Am reușit să „construim” o democrație șchioapă (de ce spun șchioapă când e oloagă de-a dreptul?) în care, odată aleși, „reprezentanții poporului” se șterg la fund cu părerile unora dintre noi. Privind în trecut, nici nu mă mir: cine nu-i cu noi, e împotriva noastră…

Revolta de-acu’ 28 de ani (numită de unii revoluție) a fost doar un foc de paie în care s-au „pârlit” doar naivii. Păcat de sacrificiul lor. Le cer iertare că noi, cei „scăpați cu viață”, nu am reușit să ducem până la capăt idealurile pentru care au murit. Dumnezeu să-i odihnească!

Citesc comunicatul de presă al primăriței Gabriela Firea și nu-mi vine-a crede ce citesc: „[…] putem marca începutul unei perioade în care Constituția României și legile țării sunt călcate în picioare fără ca instituțiile centrale ale statului să reacționeze. Asta înseamnă începutul anarhiei.

Să-mi fie cu iertare, nestimată tovarășă Gabriela, da’ în ’47, când mentorii matale au instaurat cu mitraliera republica populară, ce-a fost? Democrație, desigur. Nu ca acum, anarhie…

Nu vă e rușine, tovarăși? Până când vă mai bateți joc de țara asta? Partidul Comunist adus în România pe tancurile lui Stalin avea (la un moment dat, știți foarte bine care) 4,5 milioane de lingăi. Voi vă „mândriți” cu 3,5 milioane de voturi, uitând că „ziua scadenței” se-apropie.

Nu puteți minți la nesfârșit!

Autor: Francisc Bouda – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Politica, Social, Vocea poporului ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

7 comentarii la “Revoltă doar cu aprobare…”

 • ... a scris la 3 decembrie 2017, 13:51   [#1]

  Taman despre acest subiect am vrut să scriu mai în urmă cu ceva vreme, iată c-ai făcut-o tu.
  Da, este tristul adevăr… să vezi că într-o democrație poți protesta doar dacă stăpânii îți dau voie, altfel ciocu’ mic și marș la muncă, sclavule! Cam așa e cu “prințipiul” ăsta de a protesta doar cu țidulă. Când, ei ar trebui să se gândească că de cele mai multe ori faptul că lumea iese în stradă este fix pentru că ei conduc prost țara! Și taman d-aia protestează lumea, nu că se plictisește poporul și n-are ce face acasă.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 3 decembrie 2017, 15:19   [#2]

  Și de scriai tu, Dane, adevărul tot trist rămâne: o „societate fără prințipuri, carevasăzică nu le are”, vorba lu’ nea Iancu.

  Ce ne rămâne nouă, cetățenilor, în afară de mersul la muncă? Dreptul la vot! Adică „dreptul” de a ne alege stăpânii. Sau, mai bine zis, dreptul de a ne lipi limba de curul unui stăpân pe care ni-l alegem de bunăvoie…

  Nu știu de ce cred că miroase a explozie…

 • ... a scris la 4 decembrie 2017, 11:02   [#3]

  Pe de altă parte, în Germania, protestanții care nu aveau autorizație au fost poftiți politicols cu tonul de apă să plece acasă.

  La noi s-au dat 3 amenzi și cam atât. Unul a primit un ghiozdan în umăr, alta a fost trasă de păr și de eșarfă… chestii ușoare. Pe care ar trebui să ți le asumi atunci când ieși în stradă și urli “muie” în fața guvernului.

  Nu, nu-s ppsd-ist, însă nici cu ieșitul în piață să scandăm “muie dragnea” nu sunt de acord. ca apoi să venbim cu lasere, jocuri de lumini și cereri în căsătorie. Că la aia se reduce totul. La circ în piața mare. de ciuma roșie nu putem scăpa ieșind 1000 de inși în stradă și urlând, vor crede că suntem colindători. Nici cu ieșitul la vot că se pot frauda voturile. desigur, dacă ăștia care ies acum în străzi au votat când a trebuit.

  Trebuie ieșit și urlat din mitraliere, nu din gură. Pătruns în guvern și puși cu toții cu botul pe labe.

 • ... a scris la 4 decembrie 2017, 11:03   [#4]

  si comentariul meu a intrat la moderare Dane?

 • ... a scris la 4 decembrie 2017, 11:51   [#5]

  Pe de altă parte, în Germania, protestanții care nu aveau autorizație au fost poftiți politicols cu tonul de apă să plece acasă.

  La noi s-au dat 3 amenzi și cam atât. Unul a primit un ghiozdan în umăr, alta a fost trasă de păr și de eșarfă… chestii ușoare. Pe care ar trebui să ți le asumi atunci când ieși în stradă și urli “mu*e” în fața guvernului.

  Nu, nu-s ppsd-ist, însă nici cu ieșitul în piață să scandăm “mu*e dragnea” nu sunt de acord. ca apoi să venbim cu lasere, jocuri de lumini și cereri în căsătorie. Că la aia se reduce totul. La circ în piața mare. de ciuma roșie nu putem scăpa ieșind 1000 de inși în stradă și urlând, vor crede că suntem colindători. Nici cu ieșitul la vot că se pot frauda voturile. desigur, dacă ăștia care ies acum în străzi au votat când a trebuit.

  Trebuie ieșit și urlat din mitraliere, nu din gură. Pătruns în guvern și puși cu toții cu botul pe labe.

 • ... a scris la 4 decembrie 2017, 16:29   [#6]

  Mdeah, primul a intrat la moderare pentru că limbaj :))

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 16 decembrie 2017, 22:23   [#7]

  Johny, ăsta bețivanu‘…

  Nu neg (nu prea am motive)
  Că tare îmi place berea
  Și de multe ori îmi place
  Să-mi duc la capăt plăcerea.

  Beau o bere, încă una
  Și-încă trei, dacă se poate…
  Iar apoi mă duc acasă
  Călărind vreo patru roate.

  Uneori îmi place șahul,
  Alteori nu știu ce-mi place,
  Însă știu întotdeauna
  Că părerea mea nu face

  Nici doi bani în astă lume
  Construită pe minciună-n
  Care adevărul simplu
  Doar a vorbe goale sună.

  Pricepuți, ca alde Dragnea,
  Ne conduc spre „bunăstare”
  Iar pe „noi” (băga-mi-aș scula)
  Nici în „cheie” nu ne doare.

  Cine-i ăsta, „bețivanu‘”
  Ce crede că e popor ?…
  Ia mai joacă-un șah, băiete
  Și-uită că ai fost fecior.

  S-ar putea să ai și spor…

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?