Revenire la… indecizie!

protest anti psd diaspora 10 august 2018 Revenire la... indecizie!

Iată, sunt nevoit să revin, la numai o zi de la publicarea articolului de ieri, cu același subiect: al amânării oricărei decizii referitoare la eventualele sancțiuni ce se cereau a fi date de către organele în drept, celor care, nesocotind legile țării, au maltratat pur și simplu, cu sălbăticie, masa de demonstranți de la Mitingul diasporei, din 10 august a.c. O fac acum, mai ales că, din câte probabil ați văzut și dvs. aseară, pe micile ecrane, protestul reînnoit, din Piața Victoriei, al câtorva sute de bucureșteni (și nu numai) față de nejustificatele tergiversări și amânări de care au dat și dau dovadă cei abilități prin lege s-o facă, în ceea ce privește sancționarea (într-un fel sau altul) a adevăraților vinovați.

Dar cum anticipam și în articolul de ieri, nimeni n-a spus și nu spune nimic. Toți tac și nu zic nici… mic! Procedează, cum spuneam, întocmai cu (vi le mai reamintiți?!) eternele dosare ale Revoluției!

De ce? Dacă încă nu o știți, sper că poate, o bănuiți: ca să se uite și apoi… totul “se rezolva”! Rămâne doar… istorie! O istorie amară și păgubitoare pt noi, toți românii cinstiți și trăitori de speranțe deșarte, ca de altfel pentru întreaga națiune vazuta de străinătate, drept o țară unde se petrec de toate: bătăi, crime și furturi, abuzuri și corupție, ura și dezordine etc, etc, ce tot se pare a fi far’ de sfârșit!

Împotriva tuturor acestor fărădelegi, cetățeni dornici de dreptate au protestat și aseară nu numai la București, dar și la Cluj și Timișoara precum și-n alte locuri din țară, acolo unde s-au scandat lozinci anti putere și s-au afișat banere cu texte sugestive: “România, trezește-te!“, “Jos Guvernul și corupții!“, “Demisia“, “Cine-s vinovații?!“, ș.a.m.d…

Ei (demonstrantii) au promis, la unison, că vor protesta mereu, pan’ la Alegeri. Dar deocamdată, noi, ceilalți, ce facem? Ne mulțumim doar să-l ascultăm la “România ‘9″ de la TVR, pe peseditul Șerban Nicolae care, într-un acces de sinceritate spunea că, după părerea dumisale “jandarmii au acționat legal, intocmai prevederilor legii” (?!) și că ar trebui “să fim mai toleranți, mai dornici de bine” (?!) și că, în fond “ce decizie ați dori să vi se ofere?!” I-auzi, ce trăsnăi mai poți… s-auzi! Inclusiv că “așa cum spunea și dl Dragnea, jandarmii (n.n. – adică batusii notorii!) au procedat atunci, ca la carte!” A omis însă să mai spună: ca la cartea cui, a PSD-ului sau a… “bunelor maniere”?!

În rest, ne vedem de treaba noastră și… așteptăm! Ba nu, zic tot eu, ne și mai certăm (câte odată), ne bălăcărim si reproșăm că scriem sau nu pe blog, că nu comentăm cum ar trebui și că unele din cele inserate-s aiureli fără valoare și… topic, ori un un fel de alandala, etc. Mai grav e că între oameni a dispărut orice toleranță, înțelegere și pace. Suntem, de la un timp, mult prea irascibili la orișice, gata de atac și răfuieli penibile. Ne cam place să ne afundăm în bârfă și injurii, în insulte suburbane, în loc să fim uniți și răbdători cu noi înșine, dar mai ales cu cei din jurul nostru! Oare toate acestea-s numai din cauza așteptării unei anume decizii, prin care să aflăm odată pentru totdeauna cine-s vinovații: bătăușii sau chiar… cei bătuți!?

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)


Categorie articol [ Guest Post, Politica, Social, Vocea poporului ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

5 comentarii la “Revenire la… indecizie!”

 • hole io
  ... a scris la 12 septembrie 2018, 5:14   [#1]

  Ei se luptă pentru justiție!

 • marc ciubotaru
  ... a scris la 12 septembrie 2018, 14:46   [#2]

  Și nu numai!În prim plan,câștigul, apoi postul în schema,multiplele avantaje și profituri și a m d…Restul sunt doar vorbe goale,de adormit nu numai copiii,ci poporul naiv și credul!

 • ... a scris la 12 septembrie 2018, 22:21   [#3]

  Ne luptăm cu morile de vânt. Până când românilor le va ajunge cutitul la os și vor înțelege că trebuie să iasă la vot în număr mare și să dea de pământ cu partidul ăsta de derbedei.

 • ... a scris la 13 septembrie 2018, 1:32   [#4]

  „Partidul ăsta de derbedei” e creația „noastră”, Dane! Cum naiba să dăm cu el de pământ dacă „noi” l-am ales?

  Vreme de trei decenii am avut cuțitul în mână și tot nu am reușit să tăiem până la os…

 • ... a scris la 13 septembrie 2018, 2:12   [#5]

  P.S.: „Noi” suntem „poporul”! Nu înțeleg ce dracu mai vor „dujmanii” lu’ Dragnea, când omu’ ăsta ne vrea tot binele din lume. Ne-am procopsit cu un tătuc (pune tu ghilimelele) a cărui singură grijă e bunăstarea noastră. Iar noi, nerecunoscători cum suntem, îl vrem la brutărie…

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?