“Revelionul altfel”, din 2021

2021 Revelionul altfel, din 2021

Da, intocmai. Ați crede că, gata, pandemia s-a terminat. De fapt, asta credea mai toata lumea. Dar nu este si nici nu a fost sa fie asa, intrucat soluții există. S-au aplicat acum fix 100 de ani, deci se pot aplica și acum. Una din ele se numește masca. Masca am ramas si acum, in urma cu cateva zile, atunci cand am aflat ca anul ăsta va fi si a fost puțin diferit. Revelionul online!

Când viața ne dă lămâi – noi facem Mojito, nota Cristi D. pe pagina sa de Facebook. Pentru cei care au facut Revelionul acasă, ca si mine, e poate ceva normal. Mai ales daca va mai amintiti de perioada cand cu toții am încercat tipul ăsta de party-uri atunci, nu prea demult, când eram în carantină și nu aveam voie să ieșim din casă! Pe vremea aia, cluburile se adaptaseră și făceau stream-uri pe internet, astfel încât oamenii să vadă de acasă cum mixează DJ-ul, care punea muzică destul de bunuță. Iar pe lângă muzică nu prea mai era nevoie de altceva. Eram satuli!…

Acum insa Revelionul a fost mai mult, cu unele exceptii, doar un eveniment pe Facebook. Cu mâncare și băutură, ca și cum ai fi fost la restaurant, ne mai fiind nevoie să faci drumul până acolo. Chiar daca părul și machiajul și-au găsit repede o scuză. Totusi, ca sa fim ceva mai cool, pijamaua a fost dată deoparte pentru folosirea unor haine putin mai adecvate. De ce?! Pentru că a avut o tematică- Anii ’20. Ceilalți ani ’20, acum sunt noii ani ’20. Și pentru că… EVENIMENTUL a posedat, zice- se, si acea tematică, a avut și prețuri atrăgătoare. Am mai aflat din barfa si diverse surse, ca…

171523 Revelionul altfel, din 2021

Evenimentul a avut de fapt si o pagină pe Facebook, cu bilete disponibile cat si cu programul afisat. In rest, nimic deosebit. Regula cu purtatul măștii peste tot, afară sau în spații închise, a ramas in vigoare, mai cu seama ca există, asa se spune, un număr de Whatsapp unde se pot trimite imagini cu oamenii care nu poartă mască. In plus, mai sunt cica și “polițiști în civil” care te pot amenda oricand, cat ai spune… revelon! Altfel, o patesti chiar din Noul An!! Cand inca esti online! Si totusi, aici, in orasul de la poalele Cetatii Neamt, s-au tot descarcat petarde pana-n zori, oamenii au circulat in voie, iar pe alocuri, in zone periferice, distractiile s-au desfasurat nestingherite! On-line, precum si cersetoria “brunetilor” ce pare ca pe aceste locuri a devenit o veritabila molima, precum… Covidul, greu de eradicat!

Plictisit si… precaut, multumit ca am avut prilejul sa traiesc si s-o vad si pe asta, adica “Revelionul altfel”, eu m-am culcat! Ce-o mai fi pe mai departe ori prin 2022, greu de anticipat!? On-line sau off-line, acum eu va doresc numai de bine!…

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Diverse, Guest Post, Tradiții și obiceiuri ]
Tagged with: [ , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

12 comentarii la ““Revelionul altfel”, din 2021”

 • ... a scris la 2 ianuarie 2021, 11:59   [#1]

  Un an nou mai bun vă doresc!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 2 ianuarie 2021, 15:39   [#2]

  A devenit un clișeu să ne tot urăm unii altora un an nou mai bun, prieteni! Binele nu vine niciodată de la sine, mai ales când suntem preocupați doar de friptura de pe masă (politicienii o numesc ciolan) și de șampania cu care ne stropim „succesurile”.

  Pentru mine seara de revelion este o seară ca oricare alta, cu o singură deosebire: te culci într-un an și te trezești în altul, că așa spune calendarul…

  Câteva beri într-o zi de sâmbătă sunt de ajuns pentru aduceri aminte:

  Piața Victoriei – 12 ianuarie1990

  -durerile facerii democrației originale-

  Celor interesați să înțeleagă cum s-a născut „democrația” în care trăim le recomand să renunțe la două ore din viață și să privească imaginile. Calitatea lor nu este dintre cele mai bune, dar așa era pe-atunci.

  Eu consider și astăzi că acea zi a fost momentul de cotitură în devenirea noastră democratică. Ce a urmat după aceea, o știm cu toții (noi ăștia cu juma‘ de veac în spate): prima mineriadă, Târgu-Mureș, primele alegeri libere (din duminica orbului), Piața Universității, celelalte nenumărate mineriade și democrația minciunii în care trăim în prezent.

  Dacă aveți destulă vreme la dispoziție urmăriți filmulețul și poate veți fi de acord cu mine că „democrația originală” s-a născut cu strigături…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 2 ianuarie 2021, 15:46   [#3]

  Gândurile mele sunt ireparabile. Nu încercați să mă convingeți…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 2 ianuarie 2021, 15:53   [#4]

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 2 ianuarie 2021, 16:49   [#5]

  Și eu m-am culcat, Marc. Nu-mi doresc să mă trezesc până nu se deșteaptă și compatrioții. Îți imaginezi cum ar fi să fiu singurul „deșteptat” dintr-o mulțime de adormiți?

  Nu înțeleg și nu voi pricepe în veci de ce unii dintre noi cred că refuzul alegerii e o formă de protest. Împotriva cui „protestezi” dacă nu-ți asumi povara alternativei?

  Am o vârstă și-o

  Dorință

  Am tot crezut în zile albe
  În fiece revelion…
  De-abia aștept să tragem salve
  În „cinstea” toa’rășului Ion.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 2 ianuarie 2021, 19:52   [#6]

  Abținere

  E de-nțeles să te abții
  Când scoru’-alegerii îl știi:
  Băieții ăi deștepți, se știe,
  Zidesc o nouă Românie.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 3 ianuarie 2021, 2:28   [#7]

  Naiba știe de ce nu am somn în acest început de an… Tot caut și găsesc pe youtube melodii pe care le ascultam în anii ‘90.

  Am mai găsit una. Alexandru Andrieș e autorul…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 3 ianuarie 2021, 2:58   [#8]

  Nu vă supărați că-mi plac melodiile lui Andrieș, vă rog! Am dreptul să-mi placă muzica și versurile lui excepționale.

  În comparație cu „vedetele” ce se dă în spectacol în ultimul deceniu, Alexandru Andrieș e un gigant. Părerea mea e subiectivă, desigur…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 3 ianuarie 2021, 4:57   [#9]

  Mai e una care îmi place tare mult. Asta era cântată înainte de ‘89…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 3 ianuarie 2021, 5:11   [#10]

  Mai am un link:

  Bag de seamă că e tot ăla, dar e o melodie acolo cu cașcavalul văzut la telejurnal…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 3 ianuarie 2021, 5:16   [#11]

  Linkul e

  Prea multe beri, domnule, prea multe beri.

  Andrieș e de vină…

 • EU, Civi Lezatu'
  ... a scris la 7 ianuarie 2021, 2:37   [#12]

  EU, domnule Francisc, din spusele dumneavoastra am înțeles că “seara de revelion este o seară ca oricare alta”, însă fără nicio diferentă, aș adăuga EU, pentru că diferența invocată de dvs. se referă doar la “trezire”, nu și la “culcare”, ori presupun că în mod curent obișnuiți să dormiți de pe o zi pe alta, adică să nu vă treziți în seara în care de-abia v-ați culcat. Dacă ați fi folosit sintagma “noaptea de revelion”, m-ați fi lăsat fără replică, referindu-mă strict la această replică. Un nou an mai bun vă urez tuturor!

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?